Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ στο Αθλητικό Κέντρο Κολινδρού

Ο Δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού – Ν. Πιερίας
Διακηρύσσει ότι :
Α.- Εκτίθεται σε πλειοδοτική φανερή και προφορική δημοπρασία (κατά τις διατάξεις του Π.Δ. 270/81) η εκμίσθωση του ακινήτου ¨Κυλικείο – Υπαίθριος χώρος για εκδηλώσεις ¨, που βρίσκεται στον χώρο του Αθλητικού Κέντρου Κολινδρού, εμβαδού κυλικείου 37,60 τ.μ. , χώρου κυλικείου , 99,28 τ.μ. & υπαίθριου χώρου  , 400,00 τ.μ. περίπου και διαθέτει:
Α) Κουζίνα
Β) Τουαλέτες .
Γ)  Εξωτερικός χώρος κυλικείου , 99,28 τ.μ.
Δ) Εξωτερικό υπαίθριο χώρο 400 τ.μ. περίπου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων
Ε) Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης .

Η δημοπρασία θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Πύδνας - Κολινδρού, στο Αιγίνιο, στις 14-6-2011      , ημέρα  Τρίτη     και από ώρα 11:00 μέχρι 12:00, ενώπιον τριμελούς Επιτροπής που ορίσθηκε με την αριθ. 12/2011  απόφαση του Δ.Σ. αποτελούμενης από :
1.   Τον Δήμαρχο Ευάγγελο Πολύζο , ως Πρόεδρο
2.   Τον ΔΣ Αγγέλου Αριστείδη και
3.   Τον ΔΣ Δανιηλίδη Κωνσταντίνο, ως μέλη


Β.- Οι όροι της διακήρυξης, σύμφωνα με τους οποίους η επιτροπή θα ενεργήσει τη δημοπρασία, έχουν ως εξής:
Άρθρο 1ο
Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται για χρονικό διάστημα από 20 Ιουνίου 2011 μέχρι 31 Αυγούστου 2011.
Άρθρο 2ο
Δικαίωμα συμμετοχής στην Δημοπρασία έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα τα οποία αποδέχονται ανεπιφύλακτα τους όρους της διακήρυξης και δεν έχουν καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή προς τον Δήμο Πύδνας - Κολινδρού.
Στη δημοπρασία γίνονται δεκτοί κατ΄ αρχήν μόνο δημότες και μόνιμοι κάτοικοι της αντίστοιχης Δημοτικής Κοινότητας  (Κολινδρού).
Σε περίπτωση κατά την οποία η δημοπρασία αποβεί άγονη, θα επαναληφθεί σε μια (1) εβδομάδα, την ίδια μέρα και ώρα, στον ίδιο τόπο και έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι δημότες.
Σε περίπτωση κατά την οποία και αυτή τη φορά η δημοπρασία αποβεί άγονη, θα επαναληφθεί σε μια (1) εβδομάδα, την ίδια μέρα και ώρα, στον ίδιο τόπο και έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν οποιοιδήποτε.
Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας:
1.   Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας αν είναι φυσικό πρόσωπο. Αν πρόκειται για εταιρεία ή κοινοπραξία, οφείλει να προσκομίσει σχετικό παραστατικό εκπροσώπησης.
2.   Αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο.
3.   Ως εγγύηση, εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης Τράπεζας ή Βεβαίωση του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων ή ισόποση εγγύηση σε ευρώ κατά την ημέρα της δημοπρασίας καταθέτοντας μετρητά στην αρμόδια Επιτροπή, σε ποσοστό Δέκα (10) τοις εκατό του ορίου πρώτης προσφοράς. Η εγγύηση αντικαθίσταται μετά την υπογραφή της σύμβασης με άλλη, ποσού ίσου με το Δέκα (10) τοις εκατό του επιτευχθέντος μισθώματος, για την εξασφάλιση της έγκαιρης και εντός των υπό της διακήρυξης οριζόμενων προθεσμιών καταβολής του μισθώματος και γενικά για την τήρηση των όρων της δημοπρασίας
4.   Φορολογική ενημερότητα για τα χρέη του προς το Δήμο Πύδνας - Κολινδρού, για τα βεβαιωμένα μέχρι και το Β΄ εξάμηνο του Οικονομικού Έτους 2010 και παλαιότερα (μισθώματα, Τέλη ύδρευσης και άρδευσης κ.λ.π.)
5.   Υπεύθυνη Δήλωση, στην οποία να δηλώνει ότι έλαβε γνώση των όρων της δημοπρασίας και τους αποδέχεται ανεπιφύλακτα και έχει πλήρη γνώση για την πραγματική κατάσταση του μισθίου, την οποία αποδέχεται. Σημειώνεται ότι η εκ των υστέρων επίκληση άγνοιας της πραγματικής κατάστασης του μισθίου, δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή
6.   Πιστοποιητικό γέννησης που να προκύπτει ότι είναι δημότης του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού και βεβαίωση μόνιμης κατοικίας .
Άρθρο 3ο
Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει αυτό στην επιτροπή της δημοπρασίας πριν της έναρξης του συναγωνισμού, στην οποία πρέπει να παρουσιάσει για το σκοπό αυτό σχετική εξουσιοδότηση ή νόμιμο πληρεξούσιο. Σε άλλη περίπτωση θα θεωρηθεί ότι πλειοδοτεί για δικό του λογαριασμό.
Άρθρο 4ο
Κάθε προσφορά είναι δεσμευτική για τον πλειοδότη, η δέσμευση δε αυτή μεταβαίνει αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακολούθους και επιβαρύνει οριστικά τον τελευταίο πλειοδότη.
Άρθρο 5ο
Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή ο οποίος θα υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας και θα είναι αλληλεγγύως και σε ολόκληρο υπεύθυνος με αυτόν για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης.
Άρθρο 6ο
Ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά δικαίωμα για αποζημίωση λόγω μη έγκρισης των πρακτικών της δημοπρασίας από τα αρμόδια κατά το νόμο, όργανα (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή).
Άρθρο 7ο
Ως κατώτατο όριο μισθώματος ορίζεται το ποσό των ΤΡΙΩΝ  ΧΙΛΙΑΔΩΝ (3.000,00) ευρώ.
Άρθρο 8ο
Το 50% του μισθώματος θα καταβληθεί με την υπογραφή της σύμβασης και το υπόλοιπο 50 % θα καταβληθεί στις 1-8-2011.
Άρθρο 9ο
Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να υπογράψει, μαζί με τον εγγυητή του, το Πρακτικό της δημοπρασίας.
Άρθρο 10ο
Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται μέσα σε Δύο (2) ημέρες από την κοινοποίηση σε αυτόν της απόφασης επί των πρακτικών της δημοπρασίας (για το αποτέλεσμα αυτής), να προσέλθει μαζί με τον εγγυητή του για τη σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης, διαφορετικά η εγγύηση που έχει καταθέσει καταπίπτει υπέρ του Δήμου χωρίς δικαστική παρέμβαση, ενεργείται δε αναπλειστηριασμός σε βάρος αυτού και του εγγυητή του και ενέχονται και οι δύο για τη μικρότερη διαφορά του αποτελέσματος της δημοπρασίας από την προηγούμενη όμοια.
Άρθρο 11ο
Ο Δήμος δεν ευθύνεται έναντι του μισθωτού, ούτε υποχρεούται σε επιστροφή ή μείωση του μισθώματος ή και λύση της σύμβασης άνευ αποχρώντος λόγου.
Άρθρο 12ο
Η σύμβαση αυτή θεωρείται ότι καταρτίστηκε οριστικά μετά την έγκριση του αποτελέσματος από τα κατά νόμο αρμόδια όργανα.
Άρθρο 13ο
Ο μισθωτής υποχρεούται να διατηρεί την κατοχή του μισθίου, τις υπέρ αυτού δουλείες, τα όρια αυτού, να προστατεύει αυτό από κάθε καταπάτηση και γενικά να διατηρεί το μίσθιο σε καλή κατάσταση, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση.
Άρθρο 14ο
Ο μισθωτής υποχρεούται όταν λήξει η σύμβαση να παραδώσει το μίσθιο στην κατάσταση που το παρέλαβε, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση.
Άρθρο 15ο
Απαγορεύεται απόλυτα η σιωπηρά αναμίσθωση καθώς και υπεκμίσθωση του μισθίου από το μισθωτή.
Άρθρο 16ο
Ο μισθωτής υποχρεούται να λειτουργεί νόμιμα το ακίνητο, αποκλειστικά και μόνο ως κυλικείο και υπαίθριο χώρο για εκδηλώσεις.
Υποχρεούται να προστατεύει και να συντηρεί τις εγκαταστάσεις του καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο, ευθυνόμενος για την προστασία του πρασίνου και την καλή καθαριότητα όλου του συγκροτήματος (τουαλετών, παιδικής χαράς, πρασίνου κ.λπ.).
Άρθρο 17ο
Απαγορεύονται παρεμβάσεις στο ακίνητο που μπορεί να αλλάξουν τα αρχιτεκτονικά στοιχεία των όψεων του, καθώς και στοιχεία του φέροντα οργανισμού.
Απαγορεύεται η προσθήκη μόνιμων ή προσωρινών κατασκευών που μπορεί να αλλοιώσουν την αισθητική και λειτουργία του χώρου.
Γενικά ο μισθωτής υποχρεούται στην εφαρμογή των Αστικών – Δημόσιας Τάξης- Υγειονομικών – Πολεοδομικών διατάξεων καθώς και κανονιστικών αποφάσεων του Δήμου, με τις οποίες δεσμεύεται.
Άρθρο 18ο
Ο Δήμος δεν ευθύνεται έναντι του μισθωτού, για την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μισθίο, της οποίας τεκμαίρετε ότι έχει λάβει γνώσιν ούτως, ουδέ δια την ύπαρξη οιασδήποτε δουλείας επί του κτήματος, ούτε, συνεπώς, υποχρεούται εντεύθεν εις την επιστροφήν ή μείωσιν του μισθώματος, ουδέ εις την λύσιν της μισθώσεως. Ο Δήμος δεν ευθύνεται για τυχόν υλικές ζημίες που θα υποστεί το ακίνητο από φυσικά αίτια (π.χ. σεισμοί, κακοκαιρία κ.λ.π.) και πρόκληση ζημιών από τρίτους.
Άρθρο 19ο
Ο μισθωτής θα χρησιμοποιεί τον υπάρχοντα εξοπλισμό του κυλικείου- υπαίθριου χώρου εκδηλώσεων, τον οποίο θα παραλάβει με την εγκατάστασή του στο μίσθιο και τον οποίο οφείλει να παραδώσει στην κατάσταση που τον παρέλαβε. Σε περίπτωση φθοράς, καταστροφής ή απώλειας ο μισθωτής ευθύνεται σε αποζημίωση.
Επίσης για την λειτουργία του κυλικείου- υπαίθριου χώρου εκδηλώσεων,  ο μισθωτής μπορεί να εγκαταστήσει δικό του εξοπλισμό των οποίο θα παραλάβει με την αποχώρησή του από το μίσθιο.
Άρθρο 20ο
Ο μισθωτής υποχρεούται σε εφάπαξ καταβολή μηνιαίου ποσού ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ (300,00) ευρώ ως συμμετοχή στα έξοδα κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και νερού. Το ποσό αυτό εκτιμάται κατ΄ αποκοπή επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα μέτρησης των συγκεκριμένων καταναλώσεων του μισθωτή.
Άρθρο 21ο
Για την μουσική εντός του χώρου του κτιρίου, μπορεί ο μισθωτής να λειτουργήσει στερεοφωνικό μηχάνημα μικρής ισχύος ή ζωντανή μουσική (π.χ. μουσικά όργανα όπως πιάνο,  κιθάρα κ.λ.π.), χωρίς μεγάφωνα και ενισχυτή για τη δημιουργία ευχάριστης ατμόσφαιρας, σε χαμηλή ένταση έτσι ώστε μα μην ενοχλούνται οι περίοικοι από ηχορύπανση.
Ο μισθωτής επιτρέπεται να διοργανώνει μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες μόνο κατόπιν διατύπωσης γραπτού αιτήματος και ύστερα από την χορήγηση γραπτής άδειας του Δημάρχου, κατόπιν εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής.
Επίσης ο μισθωτής οφείλει να ενημερώνει το Δήμο για τις τιμές με τις οποίες θα χρεώνει τα προς κατανάλωση είδη .
Άρθρο 22ο
Απαγορεύεται η τοποθέτηση και λειτουργία ηλεκτρονικών παιγνίων και ηλεκτρονικών υπολογιστών για χρήση internet, καθώς και η διαμόρφωση και τοποθέτηση χαρτοπαίγνιων.
Γενικά απαγορεύονται τα τυχερά παίγνια με οποιαδήποτε μορφή και αν εκφράζονται.
Άρθρο 23ο
Ο μισθωτής υποχρεούται να φωτίζει επαρκώς τον εσωτερικό και περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου. Δεν θα υπάρχουν ώρες λειτουργίας κατά τις οποίες ο φωτισμός θα είναι χαμηλός.
Επίσης ο μισθωτής υποχρεούται:
1.   Να διατηρεί επικοινωνία του χώρου με την πισίνα και
2.   Στην κεντρική είσοδο του χώρου, να τοποθετήσει πινακίδα που θα αναγράφει στα Ελληνικά τον τίτλο ¨Κυλικείο – υπαίθριος χώρος εκδηλώσεων Αθλητικού Κέντρου Κολινδρού ¨.
Άρθρο 24ο
Ο τρόπος λειτουργίας του ¨ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ – ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ¨ και η συμπεριφορά του προσωπικού που θα απασχολήσει ο μισθωτής, θα πρέπει να είναι φιλική προς τους επισκέπτες και κυρίως προς τα παιδιά, να ενισχύει την επισκεψιμότητα και εν γένει να συνάδει με την λειτουργία της πισίνας.
Άρθρο 25ο
Ο μισθωτής υποχρεούται να λειτουργεί το ΚΥΛΙΚΕΙΟ – ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  νόμιμα, εφαρμόζοντας τις διατάξεις της νομοθεσίας σχετικά με την ασφάλισή του, την ασφάλιση του προσωπικού, την πρόληψη ατυχημάτων στο προσωπικό του ή σε οποιονδήποτε τρίτο, τις άδειες λειτουργίας κ.λπ..
Ο Δήμος δεν αναλαμβάνει και δεν έχει καμία υποχρέωση για δαπάνες ημερομισθίων των εργαζομένων που θα προσλάβει ο μισθωτής, για εργοδοτικές επιβαρύνσεις, καθώς επίσης δεν έχει υποχρέωση ασφάλισης του προσωπικού του μισθωτή σε ασφαλιστικό φορέα ή παροχών σε είδος προς τους εργαζομένους. Οι ανωτέρω υποχρεώσεις βαρύνουν τον μισθωτή.
Άρθρο 26ο
Ο μισθωτής έχει την υποχρέωση να εκδώσει ο ίδιος Άδεια Καταστήματος Υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και άδεια λειτουργίας μουσικής στο όνομά του, επιβαρυνόμενος όλες τις σχετικές δαπάνες.
Άρθρο 27ο
Γίνεται σαφές ότι η μίσθωση αφορά μόνον τον χώρο του ¨ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ – ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ¨ όπως περιγράφεται παραπάνω και σε καμία περίπτωση τους λοιπούς χώρους του συγκροτήματος. Ο μισθωτής με κανένα τρόπο δεν παρεμβαίνει στην λειτουργία των υπολοίπων χώρων (είσοδος, πισίνα, παιδική χαρά κ.λπ.). Η λειτουργία του μίσθιου είναι αποξενωμένη από αυτούς.
Η λειτουργία των χώρων αυτών είναι στην αποκλειστική ευθύνη του Δήμου και γίνεται σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων του.
Ιδιαίτερα τονίζεται ότι η είσοδος στο συγκρότημα των επισκεπτών, η παραμονή τους σε αυτόν, καθώς και η αποχώρηση από αυτόν, κατά κανένα τρόπο δεν αφορά τον μισθωτή.
Επίσης, ιδιαίτερα τονίζεται ότι η είσοδος των επισκεπτών στην παιδική χαρά είναι ελεύθερη.
Άρθρο 28ο
Σε περίπτωση μη τήρηση ενός ή περισσοτέρων από τους παραπάνω όρους, ο μισθωτής κηρύσσετε έκπτωτος της μισθώσεως και ενεργείται σε βάρος του αναπλειστηριασμός, σύμφωνα με το άρθρο 10ο της παρούσης.
Άρθρο 29ο
Εξουσιοδοτείται ο Δήμαρχος για την υπογραφή του μισθωτηρίου συμβολαίου ή συμφωνητικού.


Ο Δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού



Ευάγγελος Γ. Πολύζος


Διαβάστε όλη την επίσημη  ανακοίνωση,πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο...
http://www.pydnaskolindrou.gr/files/056/diakhryjh_kylikeioy.doc