Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

«Κοκορομαχίες» κυβερνητικών βουλευτών στη βουλή

Με γκρίνιες για το θεαθήναι και ψιλοαιχμές προς την πρόεδρο της επιτροπής οικονομικών της βουλής, Βάσω Παπανδρέου για τη στάση της απέναντι στην κυβέρνηση ξεκίνησε η επεξεργασία του εφαρμοστικού νόμου. Πρωταγωνιστές αυτής της ιδιότυπης «κοκορομαχίας», οι Νάσος Αλευράς, Κώστας Γείτονας και η
 Βάσω Παπανδρέου.«Η επιτροπή έχει ταλαιπωρηθεί με τα κατεπείγοντα. Περιμένουμε και η κυβέρνηση να λειτουργεί ως κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και όχι μόνο να συρρικνώνει τον πολιτικό χρόνο» είπε η Βάσω.
Θίχτηκε όμως ο Γείτονας και της απάντησε για… λογαριασμό της κυβέρνησης: «να εκφράζεις τις προσωπικές σου απόψεις και να μη μιλάς εκ μέρους όλων» και επικαλέστηκε τον κανονισμό της βουλής που δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να φέρνει νομοσχέδια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
(Για υπουργείο τον βλέπουμε τον Γείτονα σε επόμενο ανασχηματισμό…).
Ο Ν. Αλευράς σημείωσε πως υπάρχει σωρεία θεμάτων  που θα μπορούσαν να ρυθμιστούν νωρίτερα, όπως είπε και ζήτησε «να αξιοποιηθεί ο χρόνος που παρήλθε και να μην φτάσουμε την  τελευταία ώρα και υπό αυτή την πίεση να συζητάμε ρυθμίσεις που τουλάχιστον στο τεχνικό τους κομμάτι έχουν πολλές δυσκολίες».

http://www.kentrinews.gr/?p=22628