Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντος (φυστίκια)

Σύντομη Περιγραφή:
Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντος (φυστίκια)

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί, διαπίστωσε τη διακίνηση παρτίδας φιστικιού με κέλυφος
 (αραχίδας) με αφλατοξίνες σε συγκέντρωση μεγαλύτερη των επιτρεπτών επιπέδων.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το επισυναπτόμενο Δελτίο Τύπου...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντος
Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί, διαπίστωσε τη διακίνηση παρτίδας φιστικιού με κέλυφος (αραχίδας) με αφλατοξίνες σε συγκέντρωση μεγαλύτερη των επιτρεπτών επιπέδων.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για φιστίκια με κέλυφος (αραχίδες) προέλευσης Αιγύπτου, οι οποίες διακινήθηκαν στη Λάρισα από την επιχείρηση «Δημ. Γ. Μούλιας, Εμπορία Ξηρών Καρπών και Καφέδων» στην οδό Κύπρου 25, μετά τις 7 Απριλίου 2011. Η παρτίδα του προϊόντος, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναγράφονται στην επισήμανση της αρχικής συσκευασίας των

 
30kg, είναι : LOT No: 237-15-3, ημερομηνία παραγωγής 3-2-2011 και ημερομηνία λήξης ένας χρόνος μετά την ημερομηνία παραγωγής του, ήτοι 3-2-2012. Το προϊόν αφού αποσυσκευάστηκε, διακινήθηκε κυρίως χύμα.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν μετά τις 7 Απριλίου 2011, να μην το καταναλώσουν.