Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Ουκρανία έχεις ταλέντο! Τέχνη στην άμμο video (επανάληψη)

Θα σας βάλουμε ένα καταπληκτικό και συνάμα συγκινητικό βίντεο σε επανάληψη.
Το θεωρώ από τα καλύτερα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο
Απολαύστε το...

Βαθιά συγκίνηση σ ‘ ολον τον κόσμο προκάλεσε 24 χρονη Ουκρανέζα που ανέδειξε, μέσα από τους κόκκους της άμμου, την πικρή ιστορία της πατρίδας της στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ντροπαλή Kseniya Simonova προκάλεσε διεθνή αίσθηση και έφερε δάκρυα στα μάτια σε
περισσότερους από 13.000.000 ανθρώπους που την παρακολούθησαν στο σόου «Ουκρανία έχεις ταλέντο» να κάνει μια εξαιρετική επίδειξη της τέχνης της άμμου.
Από τον περασμένο Μάιο, οπότε και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η Simonova στο σόου, όλο και περισσότεροι θαυμαστές κάθονταν μπροστά από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες για να τη δουν να ζωγραφίζει πανέμορφες εικόνες πάνω ένα κουτί γεμάτο άμμο, απεικονίζοντας την ιστορία της πρώην σοβιετικής χώρας. Τα βίντεό της στο Youtube έχουν συγκεντρώσει πάνω από 4.000.000 κλικ, αριθμός απίθανος για ένα κοινό που γνωρίζει ελάχιστα για την ιστορία της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία προετοιμάζεται για τις προεδρικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2010, ενώ βρίσκεται σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση. Η χώρα έχασε περίπου το 1/4 του πληθυσμού της κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 20% των συνολικών θανάτων.

Kseniya Simonova - Sand Animation (Україна має талант / Ukraine's Got Talent)