Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Δείξε μου τα εκατοστά του... μπέου σου!


Αναρωτιέμαι τι καινούριο παρουσίασε ο Αλέξης Κούγιας με τις κασέτες που έφερε στο προσκήνιο!

Προϊόν υποκλοπής, συρραφή ή μοντάζ, αποδείχτηκε για άλλη μία φορά πόσο διεφθαρμένο, οπισθοδρομικό και ανούσιο είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παράγοντες επικίνδυνοι, που ζουν στα όρια της μαφίας, υβρεολόγιο, στημένα παιχνίδια, πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση, στοίχημα συμπληρώνουν την εικόνα ενός ταλαιπωρημένου αθλήματος.
Ποτέ η σιωπή δεν έκανε τόσο θόρυβο. Από το «Αιγάλεω κ ο ΟΣΦΠ να κερδίζουν», φτάσαμε στους Ρώσους, τους Βούλγαρους και τους Τσετσένους. Σίγουρα, κάτι απόλυτα λογικά στα πλαίσια του διεθνοποιημένου περιβάλλοντος που ζούμε και την πολυπολιτισμική κοινωνία που θέλουμε να χτίσουμε.

Εδώ ακριβώς είναι η ευκαιρία της ΑΕΚ. Η κίνηση που θα αποτελέσει ελπίδα στην εξυγίανση και την καθαρότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί στα πλαίσια της super league! Επισημοποιήθηκε ότι οι συγκεκριμένοι παράγοντες εκτός από υπόδικοι, είναι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του ξεκάθαρου βιασμού του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει μέτρα. Επειδή όμως υποθέτω ότι έχει να ασχοληθεί με πολύ πιο σημαντικά ζητήματα αυτήν την περίοδο, από τους τυχάρπαστους παραγοντίσκους που παίζουν με την γνήσια αγάπη και των έρωτα χιλιάδων φιλάθλων, το καλύτερο θα ήταν να σταματήσει το πανηγύρι! Να διακοπεί το πρωτάθλημα. Να επέμβει επιτέλους ο εισαγγελέας και κάποιοι άνθρωποι που αποδεδειγμένα διέπραξαν παράνομες πράξεις να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Να πάψει επιτέλους, το πορτραίτο του Προέδρου, που με την πρώτη ευκαιρία δείχνει τα εκατοστά του…μπέους του!

Η λύση αυτή δεν χρειάζεται ούτε χρήματα, ούτε κονδύλια! Απαιτεί πολιτική βούληση και όραμα. Άλλωστε εγκαθιστώντας την νομιμότητα και την αξιοκρατία στο ελληνικό πρωτάθλημα δημιουργείς ένα ανταγωνιστικό προϊόν που είναι πιο ελκυστικό και προσεγγίσιμο. Επιφέρει περισσότερους επενδυτές, περισσότερα χρήματα… περισσότερα στοιχήματα άρα και περισσότερα έσοδα! Η σαπίλα, η αηδία και η κοροϊδία έχει κουράσει και τους πλέον αποχαυνωμένους οπαδούς των μεγάλων που βλέπουν την ομάδα τους να ασελγεί με τρόπο ανήθικο, τόσο προσβλητικό και ντροπιαστικό που δεν ταιριάζει με την όποια ιστορία τους.

Το θέμα δεν είναι ελληνικό. Το θέμα είναι και ελληνικό. Το συναντήσαμε στην Ιταλία πολύ πρόσφατα. Το λύσανε στην Ιταλία, πολύ πρόσφατα, με μέτρα σκληρά αλλά δίκαια χωρίς κανένας να τολμήσει να μιλήσει! Αυτό πρέπει να γίνει και εδώ, άμεσα ώστε να επανέλθει η ισορροπία και η δικαιοσύνη σε μία περίοδο δύσκολη και απαισιόδοξη. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος και η ΑΕΚ, που καθημερινά αποδεικνύεται πόσο διαφορετική είναι οφείλει να πρωταγωνιστήσει σε αυτή την προσπάθεια, να δώσει το σύνθημα και να ξεκινήσει την προσπάθεια, φτύνοντας απίθανους θεατρικούς θίασους.

Υ.Γ. Βελτιωμένος φάνηκε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη και αυτό αποτελεί προπομπό για το τι ακριβώς περιμένει την ΑΕΚ την επόμενη Τετάρτη. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο αντίπαλος, όπως και εμείς παίζουμε όλη την χρονιά σε ένα παιχνίδι. Αυτό και μόνο αρκεί για να αποδείξουν οι παίχτες μας αν διαθέτουν ψυχή, πείσμα και πάθος για τη νίκη, αλλά για αυτό το παιχνίδι έχουμε χρόνο ακόμα να μιλήσουμε!

Το διαβάσαμε στο φιλικό μας μπλογκ: http://mpalakia.blogspot.com/2011/03/blog-post_11.html#ixzz1GHLMftlA