Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Τι τρέχει με τον Ερνέστο...

O Eρνέστο Βαλβέρδε με νέες σημερινές του δηλώσεις στον ισπανικό Τύπο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τον πάγκο του Ολυμπιακού και το gazzetta.gr θυμίζει το χρονικό του μυστηρίου αναφορικά με τον Βάσκο προπονητή.

 Το πρωτάθλημα είχε ευτυχή κατάληξη για τον Ολυμπιακό, αφού οι Πειραιώτες κατάφεραν να επιστρέψουν στην κορυφή της Ελλάδας ύστερα από διάλειμμα ενός χρόνου με χαρακτηριστική άνεση.
Κατά γενική ομολογία, μεγάλο ρόλο σε αυτή την επιτυχία έχει ο τεχνικός των Πειραιωτών, Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου και κατάφερε να παρουσιάσει ένα δεμένο σύνολο που ήξερε τι ζητούσε στον αγωνιστικό χώρο, ενώ «πάντρεψε» αρμονικά τις αρκετές καλοκαιρινές μεταγραφές που έκανε ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης.
Την τελευταία βδομάδα ο Βάσκος πάντως βρίσκεται στο προσκήνιο των ισπανικών και (φυσικά) των ελληνικών ΜΜΕ, αφού με κάποιες δηλώσεις του δεν «κλείνει» το ενδεχόμενο επαναπατρισμού και επιστροφής του στην Primera Division.
Το gazzetta.gr δίχως διάθεση να «φτιάξει» κλίμα υπέρ ή κατά του Βάσκου προπονητή, θυμίζει το χρονικό του μυστηρίου και των δηλώσεων...

«Η θέση μου είναι στην Ισπανία...» (22/3/11)

Ο
Ολυμπιακός έχει κάνει σπουδαία εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ, έχει διασύρει την «Ένωση» με 6-0 και συνάμα κατακτά και μαθηματικά τη φετινή Superleague.
Ύστερα από λίγες ώρες, ο Ερνέστο Βαλβέρδε παραχωρεί συνέντευξη στην ισπανική Marca, τονίζοντας ότι η φυσική του θέση είναι στη χώρα του και στο εκεί πρωτάθλημα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η φυσική μου θέση είναι το ισπανικό πρωτάθλημα και αργά ή γρήγορα θα επιστρέψω στην πατρίδα μου. Δεν είναι ποτέ εύκολο να είσαι μακριά από την πατρίδα σου»...

«Είμαι καλά, με στηρίζουν, υπάρχει συννενόηση...» (22/3/11)

Λίγες ώρες αργότερα, το φως της δημοσιότητας θα δει ακόμα μια συνέντευξη του Ισπανού, ο οποίος αυτή τη φορά μιλάει στην επίσης ισπανική Mundo Deportivo με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τονίζει ότι στον Πειραιά έχει βρει την ηρεμία και τη στήριξη που θέλει...

«Οι άνθρωποι στην ομάδα με στήριξαν και από την αρχή ήταν στο πλευρό μου, όπως άλλωστε και οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Είμαι πολύ καλά, υπάρχει απόλυτη συνεννόηση, ενώ μέσα στα αποδυτήρια έχω μεταφραστή και όλα πάνε καλά»...

Φήμες για Μπιλμπάο... (23/3/11)

Μία μέρα μετά, Ισπανοί ρεπόρτερ αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Μακούα έχει στα πρώτα ονόματα της λίστας του τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αφού θέλει μια «έτοιμη» λύση για τον πάγκο του συλλόγου...

«O Βαλβέρδε είναι ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό...» (24/3/11)

Ο μάνατζερ του Ερνέστο Βαλβέρδε, Ινιάκι Ιμπάνιεθ διευκρινίζει με δηλώσεις του στον ΓΑΥΡΟ πως ο Βάσκος τεχνικός είναι ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό και έχει άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο με τον σύλλογο, θέλει να παίξει με την ομάδα στο Champions League, ωστόσο στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λες... ποτέ:

«Ο Ερνέστο έχει άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο. Αυτό έχω να πω. Και είναι ευτυχής στον Ολυμπιακό, με τον οποίο πήρε το πρωτάθλημα. Απολαύστε όλοι στον Ολυμπιακό την επιτυχία, την ωραία στιγμή της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Εγώ τι θέλετε να κάνω; Να προβλέψω το μέλλον;»

- Δηλαδή θα είναι και του χρόνου στον πάγκο του Ολυμπιακού;

«Σας είπα ότι έχει συμβόλαιο. Απλά σας λέω και αυτό που ξέρετε, ότι στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Ποτέ. Δεν το λέω όμως επειδή έχω κάτι στο μυαλό μου για τον Ερνέστο. Ο Ερνέστο πήρε το πρωτάθλημα και ο
Ολυμπιακός θα παίξει απευθείας του χρόνου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν ξέρω κανέναν προπονητή να μη θέλει να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μα κανέναν».

Κατηγορηματική διάψευση από τον Βάσκο! (24/3/11)

Το φιλικό του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα προς τιμήν του Ερασιτέχνη έχει τελειώσει και ο Βάσκος εξερχόμενος από το «Γ. Καραϊσκάκης», διευκρινίζει σχετικά με όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν για τον πάγκο των Πειραιωτών.:

«Το θέμα ξεκινάει από εσάς τους δημοσιογράφους και φτάνει μέχρι εκεί. Δεν υπάρχει τίποτα. Είναι όλα φήμες!» τονίζει σχετικά.

«Οι Έλληνες με σέβονται...» 26/3/11

Ο Βάσκος τεχνικός με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα deia.com τονίζει ότι στην Ελλάδα υπάρχει σεβασμός προς το πρόσωπο του και αρνείται να τοποθετηθεί σε ερώτηση που αφορά την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Για την κατάκτηση του τίτλου με τον Ολυμπιακό και το πώς αισθάνονται για αυτόν στη Ελλάδα: «Στην Ελλάδα με σέβονται για τη δουλειά μου, ειδικά μετά την κατάκτηση του νταμπλ πριν από δύο χρόνια. Φέτος, το να κατακτήσουμε ξανά τον τίτλο ήταν πολύ σημαντικό. Αρχικά γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να βρεθούμε απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και γιατί ο
Ολυμπιακός πέρσι τερμάτισε στην πέμπτη θέση».

Για το τι έχει αλλάξει στη ζωή του στην Αθήνα: «Έχει έρθει μια μεγάλη αλλαγή για εμένα. Ελπίζω να είναι καλό».

Για το εάν σκέφτεται την επιστροφή του στην Μπιλμπάο: «Δεν θέλω να τοποθετηθώ πάνω σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα. Είναι ένα θέμα που θέλω να το αφήσω στο περιθώριο».


«Δεν ξέρω αν θα μείνω...» 27/3/11

Το τελευταίο επεισόδιο στο... γαϊτανάκι των δηλώσεων προστέθηκε πριν από λίγες ώρες, αφού ο Βαλβέρδε μίλησε στην ισπανική AS, τονίζοντας ότι άπαντες πρέπει να περιμένουν για να είναι σίγουρο το μέλλον του στον Πειραιά. Ακολουθούν αποσπάσματα στα οποία ο «Τσινγκούρι» αρνείται να τοποθετηθεί σχετικά με τις φήμες που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του...

- Θα είστε του χρόνου στον Ολυμπιακό;

«Δεν ξέρω και δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό. Θα πρέπει να περιμένουμε».

- Πώς είναι οι σχέσεις σας με τη διοίκηση της Μπιλμπάο;

«Όπως κι αυτές με τις διοικήσεις της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα. Δεν έχουμε σχέσεις. Γιατί με ρωτάτε;»

- Ίσως φύγει ο Καπαρός…

«Ωραία, είμαστε σε περίοδο φημών».

- Θέλετε να επιστρέψετε στην Ισπανία;

«Αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν θέλω να μιλήσω, γιατί έχω ένα συμβόλαιο για 1+1 χρόνο και σύντομα θα διαπραγματευτούμε».

Τα μέχρι τώρα δεδομένα στην υπόθεση «Βαλβέρδε»...

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι σίγουρο ότι χαίρει άκρας εκτίμησης της διοίκησης του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ δεσμεύεται με συμβόλαιο 1+1 χρόνου με την πειραϊκή ΠΑΕ.

Επίσης, πολύ σημαντική πρέπει να θεωρείται η επικείμενη συνάντηση του Βάσκου τεχνικού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία θα γίνει εκτός απροόπτου στα μέσα ή στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.
Είναι δεδομένο ότι ο «Τσινγκούρι» επιθυμεί την «οχύρωση» της ομάδας με ποιοτικές μεταγραφές ενόψει Champions League, θέμα στο οποίο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν δείχνει να έχει αντίρρηση.

Το θέμα είναι όλα όσα στριφογυρνούν τη δεδομένη στιγμή στο μυαλό του Ερνέστο και τα οποία αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σύντομα...

http://www.gazzetta.gr/%CE%9F%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82/item/1054705536-%CE%A4%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%95%CF%81%CE%BD%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%BF