Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

«Φως» χρηματοδότησης των έργων αναδασμού στο δήμο Πύδνας-Κολινδρού

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είχε ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κατά την πρόσφατη παραμονή του στην Αθήνα, όπου βρέθηκε για ζητήματα του Δήμου και κυρίως τα απαραίτητα έργα, σχετικά με τον αναδασμό στο Αιγίνιο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα απαραίτητα έργα, τα σχετικά με τον αναδασμό στην περιοχή του Αιγινίου. Η συνάντηση φαίνεται ότι στέφθηκε με επιτυχία, αφού μόλίς λίγες μέρες μετά από αυτήν, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Κανελόπουλος, με επιστολή του προς το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, ζητά να επιλεγούν ορισμένα έργα που αφορούν τον αναδασμό.
Ο κ. Κανελόπουλος, διευκρινίζει στην επιστολή του, ότι τα έργα που θα επιλεγούν δεν θα πρέπει να παρουσιάζουν καμιά εμπλοκή ως προς την εκτέλεσή τους (από τυχόν αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής), ενώ γίνεται σαφές επίσης, ότι ο προϋπολογισμός τους δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.
Η επιστολή του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης, συνοδεύεται και από ενημερωτικό σημείωμα της υπηρεσίας, από το οποίο προκύπτει η ανάγκη τμηματικής εκτέλεσης του έργου. Επισημαίνεται ότι πάγια θέση του Βαγγέλη Πολύζου, ήταν το έργο να εκτελεστεί τμηματικά.




http://www.eptanews.gr/