Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Κινδυνεύουν με κλείσιμο ιδρύματα πρόνοιας

Με «λουκέτο» απειλούνται ιδρύματα προνοιακού χαρακτήρα και ΚΕΠ, από τη Δευτέρα, με ευθύνη της αιρετής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το άρθρο 94 του Ν.3852/2010 («Καλλικράτης») περί Μεταφοράς Αρμοδιοτήτων από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στους Δήμους, που αφορά σε ιδρύματα προνοιακού χαρακτήρα, τα ΚΕΠ, την Πολεοδομία, το τμήμα Περιπτέρων και άλλες υπηρεσίες, προβλέπει ρητά πως μέχρι τις 31 Μαρτίου 2011 οι δαπάνες τους καλύπτονται απ’ την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και νυν αιρετή Περιφέρεια.

«Παρ’ όλα αυτά, έγγραφο της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας που απαντά σε αίτημα της «Μέλισσας» για την επίλυση του ζητήματος κάνει λόγο για ευθύνη του Δήμου σε ό,τι αφορά την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του ιδρύματος», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα, δεδομένης της πρόβλεψης του «Καλλικράτη» για κάλυψη των δαπανών των υπηρεσιών αυτών από την αιρετή Περιφέρεια έως και τις 31 Μαρτίου δεν προβλέπονται σχετικά κονδύλια από πλευράς Δήμου.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=265650&cid=4