Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Επιστολή του Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Π.Ψωμιάδη στους Υπουργούς Εσωτερικών Γ.Ραγκούση & Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου

Επιστολή στους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Ραγκούση και Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου απέστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης με θέμα την καθυστέρηση πληρωμής είκοσι συμβασιούχων που εργάζονται στο Δήμο Πολυγύρου. Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης, οι συμβασιούχοι «παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε ολόκληρους μήνες» εξαιτίας της άρνησης «του οικείου Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου να θεωρήσει τα σχετικά χρηματικά εντάλματα, παρόλο που τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες από το Δήμο, την Περιφέρεια και το ΑΣΕΠ».
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Την περασμένη Παρασκευή 14/1/2011 είκοσι συμβασιούχοι του δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής παρέστησαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και εξέθεσαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, καθώς παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε ολόκληρους μήνες. Αιτία, η άρνηση του οικείου Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου να θεωρήσει τα σχετικά χρηματικά εντάλματα, παρόλο που τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες από το Δήμο, την Περιφέρεια και το ΑΣΕΠ!
Δεδομένου ότι οι είκοσι συμπολίτες μας έχουν οικογένειες και το εισόδημα από την εργασία τους είναι κρίσιμο για την επιβίωσή τους, θεωρώ απαράδεκτη την ως άνω συμπεριφορά από πλευράς Πολιτείας –υπό την ευρεία έννοια.
Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να πληρώνουν ενδεχόμενες δυσλειτουργίες της Διοίκησης, ούτε τις χρονοβόρες διαδικασίες της Δικαιοσύνης. Επίσης, δεν είναι δημοκρατικά θεμιτό η Διοίκηση -και δη μολονότι εκλεγμένη από το λαό- να υποσκελίζεται και να ασκείται κατ’ ουσίαν από όργανα που δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση προς τούτο, τα οποία στις αποφάσεις τους δεν λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών όσο επιτακτικές κι αν είναι αυτές.
Διερμηνεύοντας, λοιπόν, την ατύπως εκφρασμένη βούληση των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των χιλιάδων συμβασιούχων που εδώ και ένα χρόνο το κράτος τους έχει πετάξει κυριολεκτικά στο δρόμο, παρόλο που επί χρόνια κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Υπηρεσιών όπου εργάζονταν. Επίσης, σας ζητούμε να παρέμβετε ώστε να λυθεί το πρόβλημα των είκοσι συμβασιούχων του δήμου Πολυγύρου και οι εργαζόμενοι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα το ταχύτερο δυνατόν, όπως αρμόζει σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, η οποία μάλιστα από τη μια ζητά από τους πολίτες θυσίες αιματηρές όμως από την άλλη στερεί από αυτούς ακόμη και τον επιούσιο.