Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Στον Μέσι η «Χρυσή Μπάλα»

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η «Χρυσή Μπάλα» κατέληξε στον Λιονέλ Μέσι!

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που διοργανώθηκε από την FIFA και το «France Football» ανέδειξε νικητή τον Αργεντίνο άσο της Μπαρτσελόνα, καταρρίπτοντας όλα τα προγνωστικά που «έδιναν» τον τίτλο είτε στον Ινιέστα, είτε στον Τσάβι.

Οπως και να χει, το βραβείο κατέληξε σε παίκτη των Καταλανών και φυσικά της θρυλικής «Μασία». Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως τον φάκελο άνοιξε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος... μπερδεύτηκε και τον γύρισε αρχικά... ανάποδα!


Θυμίζουμε ότι ο 23χρονος άσος της Μπαρτσελόνα κατέκτησε στη χρονιά που πέρασε το πρωτάθλημα και το ισπανικό Σούπερ Καπ. Τον αντίστοιχο τίτλο στις γυναίκες κατέκτησε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Βραζιλιάνα Μάρτα.

Κατά τα άλλα, ο άνθρωπος που οδήγησε την Ίντερ στο τρεμπλ κατακτώντας πρωτάθλημα, κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής του 2010. Ο Ζοζέ Μουρίνιο, τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης πλέον, βραβεύτηκε από την FIFA στη Ζυρίχη επικρατώντας των συνυποψηφίων του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε (Εθνική Ισπανίας) και Πεπ Γκουαρντιόλα (Μπαρτσελόνα).

Επίσης, στην καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς συμπεριλήφθηκαν οι Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης), Πουγιόλ (Μπαρτσελόνα), Πικέ (Μπαρτσελόνα), Λούσιο (Ιντερ), Μαϊκόν (Ιντερ), Τσάβι (Μπαρτσελόνα), Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Σνάιντερ (Ιντερ), Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης), Μέσι (Μπαρτσελόνα), Βίγια (Μπαρτσελόνα).

Με το βραβείο «Φέρεντς Πούσκας» για το καλύτερο γκολ της χρονιάς, τιμήθηκε ο Χαμίτ Αλτιντόπ για την «οβίδα» του στο ματς της εθνικής Τουρκίας, εναντίον του Καζακστάν.


Πηγή:http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=16494&subid=2&pubid=104090662