Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Football League

Ο Παναιτωλικός είναι ο νέος «κάτοικος» της κορυφής της Football League, καθώς επικράτησε με 1-0 του Πανθρακικού στο Αγρίνιο και εκμεταλλεύτηκε πλήρως την Σαββατιάτικη ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα στην Λιβαδειά.
«Ρετιρέ» για Παναιτωλικό

Ο Παναιτωλικός ήθελε τη νίκη για να ανέβει στην κορυφή της Football League, μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση από τον Πανθρακικό και ήταν καταιγιστικός στα πρώτα λεπτά. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 4’ με κεφαλιά του Μπούρμα και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και άλλα τέρματα μέχρι το 30’, όταν οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος, ο Πανθρακικός βγήκε από το «καβούκι» του, όμως δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο τέρμα και να ισοφαρίσει, με τους Αγρινιώτες να ανεβαίνουν στην κορυφή της βαθμολογίας.


Παναιτωλικός (Γιάννης Νταλακούρας): Τζενάμο, Κούσας, Γκόλιας, Ρότσα, Αναστασιάδης, Παλαιολόγος, Μπουμάλ, Γκούρμα, Γκούνκελ, Δέντσας, Καραμαλίκης.

Πανθρακικός (Εμίλιο Φερέρα): Κουτσόπουλος, Περπερίδης, Κανωτίδης, Νατσούρας, Ζησόπουλος, Μαρσέλο, Λόπεζ, Αρσενίεβιτς, Σουλτανίδης, Παπουλής, Σίμωσης.


Δόξα για πλέι οφ!

Στον Εύοσμο, η Δόξα ήταν πολύ καλύτερη του Αγροτικού Αστέρα και πήρε τη νίκη με 3-1. Οι αντεπιθέσεις των «Μαυραετών» αποδείχθηκαν φαρμακερές απέναντι στους φλύαρους γηπεδούχους και ο Μαρκόφσκι άνοιξε το σκορ μόλις στο 11’, μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Λαμπάκη, ενώ στο 43’ ο Μοσχάκης, έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση έκανε το 2-0. Ο Μαρκόφκσι χρίστηκε ξανά σκόρερ στο 47’ και έκανε την αναμέτρηση παράσταση για έναν ρόλο…

Το μόνο που κατάφεραν οι Θεσσαλονικείς ήταν να μειώσουν στο 58’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Στεφανίδη, ενώ η Δόξα έχασε μεγάλη ευκαιρία να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της, όταν ο Γκονζάλες από τα έντεκα βήματα αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Οι Δραμινοί έφτασαν του 20 βαθμούς και βάζουν πλώρη για τα πλέι οφς!


Αγροτικός Αστέρας (Περικλής Αμανατίδης): Λαμπάκης, Σκλιοπίδης, Γ. Παπαδόπουλος, Σαπάνης, Κονέ (85' Μπεκιάρης), Γέσιτς (70' Ναλμπάντης), Γόγολος, Στεφανίδης, Τσούκλης (46' Γκόμεζ), Ουέλινγκτον, Τσουκαλίδης.

Δόξα Δράμας (Μιχάλης Γρηγορίου): Σουλογάνης, Γελαδάρης, Μπαξεβανίδης, Μαρκόφσκι, Μαραγκός, Λίμα, Μοσχάκης (62' Γκονζάλες), Καρακώστας, Βέρτζος, Χατζηπαντελίδης (90+1' Χλωρός), Καπέλ (84' Ρούτσης).


«Χορταστικές» ισοπαλίες σε Ηλιούπολη και Τρίκαλα

Η Ηλιούπολη μπορεί να ήταν αυτή που είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, όμως ο Εθνικός Αστέρας ήταν αυτό που πέτυχε πρώτος γκολ με τον Φραντζεσκί να μην αστοχεί από την άσπρη βούλα στο 20’. Οι γηπεδούχοι ενέτειναν ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές τους για την επίτευξη ενός τέρματος, όμως και πάλι αυτοί που πέτυχαν γκολ ήταν οι φιλοξενούμενοι. Ο φορμαρισμένος Λουάμο στο 76’ πέτυχε ένα φοβερό γκολ και το παιχνίδι έδειξε να τελειώνει. Ένα σουτ του Θάνου, όμως έξω από την περιοχή στο 85’ έβαλε την Ηλιούπολη και πάλι στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος και ο Κάμπας με εντυπωσιακή κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 89’ και στέρησε από τους φιλοξενούμενους μία σημαντική νίκη.

Ηλιούπολη (Αλέξης Αλεξίου): Μάραμας, Στεφανίδης, Φούφουλας, Παραράς, Κρητικός (64' Δημήτρης, 72' λ.τ Βάρα), Κατεμής, Νικολόπουλος, Νατσέφσκι (52' Ηλιόπουλος), Θάνος, Σικαλιάς, Κάμπας.

Εθνικός Αστέρας (Νίκος Παντέλης): Γκίτκος, Φραγκής (89' Κολτσίδας), Καρατζάς, Τραορέ, Τσιώλης, Διαμάντης, Παλάσκας, Βάσι, Φραντζεσκί (78' Παπαζούδης), Λουάμο (84' Γκόγκας), Άντονι.

Πολύ ωραίο παιχνίδι στα Τρίκαλα, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για τη νίκη. Η Βέροια ήταν αυτή που προηγήθηκε στο σκορ στο 28’, όταν ο Σαϊτιώτης εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Χρήστου για να πετύχει το τέρμα. Οι γηπεδούχοι, που είχαν την υπεροχή, αρχικά ισοφάρισαν στο 44’ με κεφαλιά του Κοντογουλίδη, ενώ στη συνέχεια αυτοί ήταν που βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με πολύ ωραίο γκολ του Ρούσεφ στο 67’. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, καθώς και πάλι ο Σαϊτιώτης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο 78’. Αμφότερες οι ομάδες παραμένουν χαμηλά στη βαθμολογία.

Τρίκαλα (Γιώργος Βαζάκας): Τόλιος, Μπουκουβάλας, Κόρμπος (88' Σπασόγεβιτς), Χρήστου, Κοντογουλίδης, Ρούσεφ (87' Σαββίδης), Μανουσάκης (83' Μπαριέντος), Μίνγκας, Γιώτας, Μπριλάκης, Τελκίνσκι.

Βέροια (Σούλης Παπαδόπουλος): Καντιμοίρης, Καλί, Αμαραντίδης (46' Αουρέλιο), Μπάρμπας, Σαμαράς, Καλογέρης, Τσιάτσιος, Γεωργιάδης (64' Καγκιούζης), Σαϊτιώτης, Μιχαλόπουλος, Μπλαζέφσκι.

«Τσίμπησε» τον βαθμό η Καλλιθέα

Σε ένα μέτριο παιχνίδι στην Νίκαια, ο Ιωνικός ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις καλύτερες ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα. Η Καλλιθέα χρωστάει πολλά στον τερματοφύλακά της, Μανιάτη, ο οποίος ήταν αυτός που με τις αποκρούσεις του κράτησε το «μηδέν» για την ομάδα του. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 75’, όταν κέρδισαν πέναλτι, όμως ο Σιστόν δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Το παιχνίδι τελείωσε χωρίς τέρματα, με την Καλλιθέα να παίρνει έναν πολύτιμο βαθμό εκτός έδρας.

Ιωνικός (Γιάννης Πετράκης): Θεοδωρόπουλος, Αρβανίτης, Πέτρου, Κωνσταντινίδης, Ρουσάκης (46' Τσιμικλής), Σιστόν, Δελήμπασης (65' Σπυριδάκης), Πασάς (73' Ντιαλό), Βλάχος, Άλβες, Ντε Φαρία.

Καλλιθέα (Γιώργος Βλαστός): Μανιάτης, Χάλαρης, Κιασκαμπάνης, Τζωρμπατζάκης, Θ. Τεγούσης, Ηρακλής, Παπαναστασίου (66' Τσάνα), Πλατέλλας, Ντακόλ, Φαμπίνιο (73' Καραδήμος), Αρκούδας (81' Πινδώνης).

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

Σάββατο (11/12)

Διαγόρας – Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0
(36’ Ταραχούλσκι)

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννενα 1-0
(90+2’ Μπάρκογλου)

Πιερικός – Θρασύβουλος 3-1
(52’ Γκουγκουλιάς, 73’ Δήμου, 90’ Κωνσταντινίδης - 33’ Ζαχαρόπουλος)

Εθνικός – ΟΦΗ 1-0
(72' Περέιρα)

Κυριακή (12/12)

Παναιτωλικός – Πανθρακικός 1-0
(4' Μπρούμα)

Ιωνικός – Καλλιθέα 0-0

Ηλιούπολη – Εθνικός Αστέρας 2-2
(85' Θάνος, 89' Κάμπας - 20' πεν. Φραντζεσκί, 76' Λουάμο)

Τρίκαλα – Βέροια 2-2
(44' Κοντογουλίδης, 67' Ρούσεφ – 28', 78' πεν. Σαϊτιώτης)

Αγροτικός Αστέρας – Δόξα Δράμας 1-3
(58' πεν. Στεφανίδης – 11', 47' Μαρκόφσκι, 43' Μοσχάκης)

Η βαθμολογία

1. Παναιτωλικός 32
2. ΠΑΣ Γιάννενα 30
3. ΟΦΗ 26
4. Διαγόρας 25
5. Λεβαδειακός 20
6. Δόξα Δράμας 20
7. Αγροτικός Αστέρας 17
8. Εθνικός Αστέρας 17
9. Ηλιούπολη 16
10. Πιερικός 15
11. Ιωνικός 15
12. Θρασύβουλος 14
13. Πανθρακικός 14
14. Βέροια 14
15. Τρίκαλα 12
16. Αναγέννηση Καρδίτσας 11
17. Εθνικός 11
18. Καλλιθέα 9

Επόμενη αγωνιστική (15/12)

Ιωνικός – Παναιτωλικός (15:00)
Πανθρακικός – Εθνικός
Καλλιθέα – Διαγόρας
ΟΦΗ – Ηλιούπολη
Εθνικός Αστέρας – Αγροτικός Αστέρας
Βέροια – Λεβαδειακός
Δόξα Δράμας – Πιερικός
Αναγέννηση Καρδίτσας – Τρίκαλα (18:00)
Θρασύβουλος – ΠΑΣ Γιάννενα (19:00)


ΠΗΓΗ:http://www.gazzetta.gr/