Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Η ώρα των «φτωχών»!

Για την Ελλάδα ξεκινάει από σήμερα με τον αγώνα του ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ η πιο κρίσιμη ευρωπαϊκή εβδομάδα της σεζόν.
Το τρία στα τρία για την πρόκριση των εκπροσώπων μας στην επόμενη φάση του Europa εκτός από το ότι αποτελεί μία πολύ σημαντική επιτυχία μοιάζει με κάτι το εντελώς απαραίτητο για το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την εφετινή ευρωπαϊκή αποτυχία του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που τα προηγούμενα χρόνια ήταν οι βασικοί δότες βαθμών για την ελληνική βαθμολογία στην UEFA.

O ΠΑΟΚ χρειάζεται να μην χάσει από την Ντιναμό στην Κροατία, ενώ αν κερδίσει έχει πιθανότητες ακόμα και για την πρώτη θέση στην περίπτωση που η Βιγιαρεάλ δεν επικρατήσει της αδιάφορης Μπριζ στο Βέλγιο.


Ο Αρης είναι ο μόνος που απαιτείται να κερδίσει την Πέμπτη στο «Βικελίδης» τη Ρόζενμποργκ για να προκριθεί ως δεύτερος ασχέτως του αποτελέσματος της κατόχου του τροπαίου Ατλέτικο Μαδρίτης με την σίγουρα πρώτη του ομίλου του, Λεβερκούζεν, στο Μπάι Αρίνα.


Για την ΑΕΚ, που είναι η τελευταία στη σειρά που μπαίνει στο παιχνίδι, είναι αρκετό να μην χάσει από τη Ζενίτ στο ΟΑΚΑ ώστε να προκριθεί ως δεύτερη από τον όμιλό της.


Το επόμενο ραντεβού και των τριών, αν τα καταφέρουν, είναι την Παρασκευή στη διπλή κλήρωση των 32 και των 16 της διοργάνωσης στα γραφεία της UEFA και εφόσον προκριθούν ως δεύτερες από τον όμιλό τους και οι τρεις ελληνικές ομάδες θα παίξουν στην έδρα τους το πρώτο παιχνίδι στους 32 και θα κληρωθούν με μία εκ των πρώτων 12 ομάδων των ομίλων του Europa και των τεσσάρων καλύτερων τρίτων του Champions League.


Mε τα μέχρι τώρα δεδομένα στο δρόμο των τριών ομάδων μας (εκτός αν ο ΠΑΟΚ τερματίσει πρώτος στον όμιλό του) θα βρεθούν στην κλήρωση οι: Σπαρτάκ Μόσχας, Μπράγκα, Αγιαξ (μπορεί να ξαναπαίξει με τον ΠΑΟΚ ως δεύτερο από τον όμιλό του!), Τβέντε, Λεβερκούζεν (δεν θα μπορεί να κληρωθεί με τον Αρη), Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ (δεν θα μπορεί να κληρωθεί με την ΑΕΚ) , Στουτγκάρδη, Λίβερπουλ, Πόρτο και Αϊντχόφεν.


Οι υπόλοιπες τέσσερις εκκρεμότητες θα κριθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη. Στη 16άδα των πιθανών αντιπάλων θα βρίσκονται ακόμα Μάντσεστερ Σίτι ή Λεχ Πόζναν, Βιγιαρεάλ ή ΠΑΟΚ ή Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ντιναμό Κιέβου ή Μπάτε Μπορίσοφ και Παρί ή Σεβίλλη ή Ντόρτμουντ.


Αν η 11η στη βαθμολογία της UEFA Ελλάδα συνεχίσει με τρεις ομάδες στο δεύτερο μισό της ευρωπαϊκής σεζόν θα έχει να αντιμετωπίσει τη 10η Τουρκία που θα συνεχίσει μόνο με την Μπεσίκτας, αλλά και την 9η Ολλανδία που θα έχει στο Europa Αγιαξ, Τβέντε (έρχονται από το Champions League) και την Aϊντχόφεν, αφού έχει ήδη αποκλειστεί η Αλκμαάρ και η Ουτρέχτη έχει ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης από το δικό της όμιλο.


Ντιναμό Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ (Τετάρτη, 8 μ.μ., Novasports 4)


Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη σεζόν από την 146η θέση στη βαθμολογία της UEFA και έχει ήδη ανέβει στην 117η. Χρειάζεται περισσότερους ευρω-βαθμούς για να ανέβει περισσότερο εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότ στο τέλος της σεζόν βγάζει τη χειρότερη χρονιά της τρέχουσας 5ετίας του.


Εκτός από τα χρήματα του market pool της πρώτης φάσης (δύσκολα θα ξεπεράσουν τα 500.000 ευρώ) από τη μέχρι σήμερα συμμετοχή του στη διοργάνωση έχει βάλει στο ταμείο του το 1 εκατ. ευρώ του μπόνους, 280.000 ευρώ από τις δύο νίκες και 140.000 ευρώ από τιε δύο ισοπαλίες του.


Αν προκριθεί, η πρόκριση θα του αποφέρει ακόμα 340.000 ή 270.000 ευρώ (140.000 ? 70.000 ευρώ από τη νίκη ή την ισοπαλία, 200.000 ευρώ το μπόνους πρόκρισης στους 32), ενώ θα αυξήσει και τα χρήματά του από το market pool. Είναι μέχρι τώρα ο πρώτος σε προσφορά βαθμών στη χώρα μας με 8,5.


ΑΡΗΣ - Ρόζενμποργκ (Πέμπτη, 8 μ.μ., ΑΝΤ-1 )


Ο Αρης ξεκίνησε τη σεζόν από την 114η θέση στη βαθμολογία της UEFA και έχει ήδη ανέβει στην 105η. Χρειάζεται περισσότερους ευρω-βαθμούς για να ανέβει περισσότερο εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότ στο τέλος της σεζόν βγάζει τη χειρότερη χρονιά της τρέχουσας 5ετίας του.


Εκτός από τα χρήματα του market pool της πρώτης φάσης (δύσκολα θα ξεπεράσουν τα 500.000 ευρώ) από τη μέχρι σήμερα συμμετοχή του στη διοργάνωση έχει βάλει στο ταμείο του το 1 εκατ. ευρώ του μπόνους, 280.000 ευρώ από τις δύο νίκες και 70.00 ευρώ από τη μία ισοπαλία του.


Αν προκριθεί, η πρόκριση θα του αποφέρει ακόμα 340.000 ή 270.000 ευρώ (140.000 - 70.000 ευρώ από τη νίκη ή την ισοπαλία, 200.000 ευρώ το μπόνους πρόκρισης στους 32), ενώ θα αυξήσει και τα χρήματά του από το market pool. Είναι μέχρι τώρα ο δεύτερος σε προσφορά βαθμών στη χώρα μας με 8.


ΑΕΚ - Ζενίτ (Πέμπτη, 10.05, ΑΝΤ-1)


Η ΑΕΚ ξεκίνησε τη σεζόν από την 63η θέση στη βαθμολογία της UEFA και βρίσκεται ακριβώς στην ίδια θέση. Χρειάζεται περισσότερους ευρω-βαθμούς γιατί στο τέλος της σεζόν βγάζει την καλύτερη χρονιά της τρέχουσας 5ετίας της.


Εκτός από τα χρήματα του market pool της πρώτης φάσης (δύσκολα θα ξεπεράσουν τα 500.000 ευρώ) από τη μέχρι σήμερα συμμετοχή της στη διοργάνωση έχει βάλει στο ταμείο της το 1 εκατ. ευρώ του μπόνους, 280.000 ευρώ από τις δύο νίκες επί της Χάιντουκ και 70.000 ευρώ από την ισοπαλία με την Αντερλεχτ.


Αν προκριθεί με νίκη επί της Ζενίτ, η πρόκριση θα της αποφέρει ακόμα 340.000 ευρώ (140.000 ευρώ η νίκη, 200.000 ευρώ το μπόνους πρόκρισης στους 32), ενώ θα αυξήσει και τα χρήματά της από το market pool. Είναι μέχρι τώρα η τρίτη σε προσφορά βαθμών στη χώρα μας με 6,5.


Πηγή:http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10488&subid=2&pubid=97104662