Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Tα σημαντικότερα γεγονότα του 2010 στον Κολινδρό

Πάει και το 2010, έφυγε. Ήταν όμως σημαδιακή και γεμάτη χρονιά. Με περισσότερα νομίζω τα κακά από τα καλά... Δημιουργήθηκαν φυσικά και τα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ!!! 
Προσπαθώ να φτιάξω ένα μικρό φλας μπακ στο μυαλό μου για να αποτυπώσω τα σπουδαιότερα γεγονότα που θυμάμαι. 
Το σπουδαιότερο για το χωριό μας είναι φυσικά που δε θα είμαστε πια από αύριο Δήμος Κολινδρού,αλλά μια μεγάλη κοινότητα πλέον!!! προσαρτημένη στο νεοσύστατο Δήμο Πύδνας-Κολινδρού,κάτι που δε μας άρεσε καθόλου,αλλά και δε κάναμε κάτι ώστε να το αποτρέψουμε. Κι αυτό πέρα από το χείριστο της υπόθεσης είναι και κατάντια για τον σπουδαίο πράγματι Κολινδρό της Ελλάδας μας, που ώρες ώρες οι κάτοικοί του φαντάζουν τα πιο αδύναμα πιονάκια σε χέρια αδίστακτων επιτήδειων. Δε μένω άλλο στο θέμα, μέρες που είναι,διότι πικραίνει μερικούς και στεναχωρεί τους υπόλοιπους αλλά για διαφορετικούς λόγους τον καθένα. Υπάρχουν και κάποιοι φυσικά που χάρηκαν με τον Καλλικράτη,αλλά γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος... Να είστε σίγουροι γι' αυτό... Η ουσία είναι ότι από όλη την ιστορία με τον Καλλικράτη αποκομίσαμε πάλι διχόνοια,επήλθε ασυνεννοησία και ψυχρό κλίμα,πλησιάζει για πρώτη φορά η ανυποληψία,οπότε ο θεός να βάλει το χέρι του από εδώ και πέρα... Κι όλα αυτά επειδή κάποιος Πολύζος δεν έκατσε σε όσα είχαμε συμφωνήσει ως Κολινδρός και πρώτος από όλους αυτός αλλά και ένας Γιωργάκης αποφάσισε να το παίξει από πρωθυπουργός των Ελλήνων,μεταρρυθμιστής ή υπηρέτης προς τέρψη και χάρη του ΔΝΤ. 
Το ΔΝΤ είναι κάτι άλλο που μάθαμε μέσα στο 2010 και θα πρέπει τώρα να μάθουμε να ζούμε υπό των διαταγών του. Κι εδώ πληρώνουμε τον εφησυχασμό μας σαν Έλληνες ότι "Ελλάδα είμαστε τι θα μας κάνουν οι ξενέρωτοι οι χαρτογιακάδες και οι Εβραίοι" αλλά και το γεγονός ότι με τα ψίχουλα που μας τάιζε το σύστημα των πολιτικάντηδων μας υποδούλωνε αφού θεωρούσαμε πολύ κακώς ότι γινόμαστε συνένοχοι σε έγκλημα,οπότε από φόβο κάναμε και παπάδες από πάνω, αντί να τους εξοστρακίσουμε όλους τους πολιτικοβολεμένους πίσω από τον ήλιο. Δε ξέρω τι θα γίνει από εδώ και πέρα με το ΔΝΤ,αλλά τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά, ούτε αισιόδοξα και το διαπιστώνετε όλοι σας καθημερινώς κι ανελλιπώς. Και το κακό είναι ότι χάθηκε από τους Έλληνες η αισιοδοξία και τα όνειρα. Δύο βασικά πράγματα για να ζήσει κάποιος και να απολαύσει τη ζωή. Στο μόνο που μπορώ να ελπίζω για το μέλλον μας είναι να ξαναγίνουμε Έλληνες. Θεωρώ ότι το πολυμήχανο μυαλό και η εφευρετικότητά μας θα επανέλθουν. Είναι στοιχεία που χάσαμε όλα αυτά τα χρόνια διότι δεν μας χρειαζόταν,αφού δε πεινούσαμε. Κι ότι αφήνεις σε αφήνει, αυτό είναι αληθινό. Ας προσέχαμε να μην είχαμε. Κολινδρινοί και μη... Άλλο κακό να μη μας βρει... ούτε στο χωριό μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα γενικότερα. 
 Κορυφαίο επίσης γεγονός για μένα ήταν το ατύχημα του Νίκου κατά τη διαμαρτυρία μας στα διόδια του Αιγινίου περί Καλλικράτη. 
Τραγικό γεγονός που μας σημάδεψε,μας πλήγωσε,μας έκοψε τα φτερά αλλά ευτυχώς το παιδί είναι κάθε μέρα και καλύτερα. 
Χαίρομαι ιδιαίτερα που τον βλέπω όρθιο να συχνάζει στα ίδια μέρη,αλλά με προβληματίζει το γεγονός όχι ότι δεν έχει γίνει έως τώρα κάποια προσπάθεια ή κουβέντα για να βρει το παιδί μια δουλειά ανάλογη της περίστασης,αλλά δεν έχει γίνει καμία εντελώς. Αυτό με πειράζει πιο πολύ. Ελπίζω η νέα Δημοτική Αρχή να φροντίσει για τα αυτονόητα.
 Ένα ακόμη πολύ μεγάλο γεγονός της χρονιάς που πέρασε κι έλαβε χώρα στον Κολινδρό. ήταν η συναυλία της Ορχήστρας "Μίκης Θεοδωράκης".
Μεγάλη τιμή ένα από τα κορυφαία ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής να τιμά το τόπο σου,αλλά και να στέλνει παγκόσμιο μήνυμα από το πολύ ζεστό Ανοιχτό μας θέατρο. 
 Φυσικά τον Αύγουστο είχαμε παράλληλες πολύ καλές πολιτιστικές εκδηλώσεις με κεντρικά πρόσωπα Κολινδρινούς καλλιτέχνες,που είτε κάποιοι άφησαν στίγμα για το μέλλον, είτε κάποιοι άλλοι πιστοποίησαν για μια ακόμη φορά το ταλέντο τους. Από Αύγουστο χειμώνα και θέλω να αναφερθώ στις εκδηλώσεις των φετινών Χριστουγέννων, οι οποίες ήταν φανταστικές!!! 
Κι από πλευράς οργάνωσης,αλλά κι από δημιουργικότητα και φαντασία. 
Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των Κολινδρινών αλλά και πολλών επισκεπτών από διάφορα εκτός Κολινδρού μέρη. Θετικότατες οι εντυπώσεις και ο θαυμασμός όλων μας. Πάντα τέτοια να μας βρίσκουν. 
Αυτά θυμάμαι εν ολίγοις για το 2010. Αν στεναχώρησα κάποιους μέσα στο χρόνο τους ζητάω συγγνώμη. Καλή χρονιά να έχουμε όλοι μας, δημιουργική,ε ποικοδομητική με υγεία και λιγότερο ΔΝΤ!!! και περισσότερο μπλόκινγκ. 
Τα ξαναλέμε του χρόνου... 

 Υ.Γ. Μετά από πολύ σκέψη πήρα μια απόφαση όσον αφορά εμένα σε σχέση με το μπλογκ. Δε ξέρω αν θα βγει σε καλό ή σε κακό, αλλά την πήρα και δε την αλλάζω. Αποφάσισα από εδώ και πέρα να υπογράφω ότι γράφω ο ίδιος σαν kolidrinamaslatia@gmail.com με ονοματεπώνυμο. 
Ήδη έχω λίγο καιρό υπογράφω σαν Δ.Α. με τα αρχικά του ονόματός μου. Θα το βάζω ολόκληρο το όνομα πλέον κι όχι μόνο τα αρχικά μου γράμματα. Επίσης από τη παραμονή των Χριστουγέννων τα σχόλια είναι ανοιχτά για όλους σας, αλλά για να τα δείτε αναρτημένα στο μπλογκ εφόσον τα γράψετε,χρειάζεται έγκριση από τους διαχειριστές του. Εκτός από αυτά των συντακτών που ανεβαίνουν την ίδια ώρα που γράφονται. 
 Για όλα τα παραπάνω της σημερινής ανάρτησης υπεύθυνος είναι ο: Δούναβης Αθανάσιος