Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Σοφία Μαυρίδου: «Στηρίζουμε την αναπτυξιακή κατεύθυνση του Κολινδρού»

Το δήμο Κολινδρού επισκέφθηκε η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου συνοδευόμενη από υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους του Συνδυασμού του Παναγιώτη Ψωμιάδη «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας». Από την καρδιά του Κολινδρού, σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, η κα Μαυρίδου μίλησε για τα ζητήματα του Κολινδρού και παρουσίασε συγκεκριμένες διεκδικήσεις για την περιοχή τονίζοντας: «πιστεύουμε και στηρίζουμε την αναπτυξιακή κατεύθυνση της περιοχής του Κολινδρού».

Κατά την ομιλία της, η κ. Μαυρίδου αναφέρθηκε στη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών που επικρατούν στους οδικούς άξονες του Κολινδρού, τονίζοντας: «στόχος μας είναι η καλυτέρευση του μεταφορικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής και η αναβάθμιση της οδικής επικοινωνίας των δημοτικών διαμερισμάτων της περιοχής».
Στη συνέχεια, η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αναφέρθηκε στο αίτημα για επιδότηση της βιοτεχνικής δραστηριότητας από τα προγράμματα της Ε.Ε. και τη δημιουργία αποχετευτικού δικτύου σε όλα τα χωριά της περιοχής, ενώ αναφερόμενη στην τουριστική ανάδειξη της περιοχής υπογράμμισε: «πρωτίστως, ο οικισμός του Κολινδρού είναι μια ιστορική κωμόπολη που διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τα παραδοσιακά του χαρακτηριστικά, τόσο όσον αφορά τον ιστό όσο και το κτιριακό του απόθεμα. Ο σημαντικός αρχαιολογικός χώρος των Παλιάμπελων, που πλαισιώνεται από πλήθος άλλες αρχαιολογικές θέσεις και νεώτερα μνημεία που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την έκταση του δήμου, δημιουργούν πρόσθετους λόγους προσέλκυσης επισκεπτών. Εμείς διεκδικούμε: Α) Ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Παλιάμπελα και σύνδεση του στον άξονα Λείβηθρα - Δίον- Πύδνα - Λουλουδιές - Παλιάμπελα Κολινδρού- Βεργίνα – Θεσσαλονίκη και τη δημιουργία πολυδιάστατου πολιτιστικού αρχαιολογικού χώρου στον οικισμό Παλιάμπελων, Β) Χαρακτηρισμός του Κολινδρού ως παραδοσιακή πόλη στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων».
Ακόμη, η κα Μαυρίδου αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην περιοχή σημειώνοντας ότι «η περιοχή διαθέτει αξιόλογους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους και προϋποθέσεις που μπορούν να τον καταστήσουν πόλο αγροτουριστικής έλξης. Τα τοπικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα μπορούν να διαμορφώσουν ένα ολοκληρωμένο πρότυπο αγροτουριστικής ανάπτυξης».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία της υπογράμμισε:
«Διεκδικούμε την ένταξη σε προγράμματα της Ε.Ε. για τον Αγροτουρισμό – Οικοτουρισμό.
Διεκδικούμε τη συνέχεια δημιουργίας λιμνοδεξαμενών στα ορεινά δημοτικά διαμερίσματα.
Διεκδικούμε την ολοκλήρωση μελετών αρδευτικού δικτύου πεδινής – λοφώδους περιοχής και πρόγραμμα σταδιακής υλοποίησης, παράλληλα βέβαια με την πλήρη αντιπλημμυρική προστασία.
Ανάδειξη των τοπικών προϊόντων σε ποιοτικά προϊόντα με την απόκτηση ονομασίας προέλευσης, όπως το σκληρό σιτάρι της περιοχής.
Ανάδειξη του Αθλητικού κέντρου - κολυμβητήριου σε ολόκληρη την περιοχή».

Πηγή: http://politispierias.blogspot.com/2010/10/blog-post_6235.html#more