Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Η Κουλιντρινός Μαμαλάκ`ς

Μπουρανί
-----------------
Αχνίζουμι(στα πρωτευουσιάνκα) ή ζιματάμι ιένα κριμμυδούδ σμπαραλιασμένου,απ'του κουκάρ που φτέψαμι,αλλά θα σι γιλάσου σι ποιόϊα σκεύους.

Μιτά βάζουμι στου τζέτζερι ιένα κιαμέτ σπανάκ απ'του μπακσέ κι μιτά βάζουμι λιγουστό ντουματάκ απ'τα χουραφίσια(δγιε ρε,τόσου δα λίγου) που μαζών οι Αλμπανοί κι οι Μπουλγκάρ.
Άμα βράσ του σπανάκ ρίχνουμι του ρυζάκ απ'τα καμπίσια τς Σαλουνίκς κι τ'Σίνδου ικεί σιακάτ κι βάνουμι λίγου άλας κι λίγου πιπιράκ κι τα βράζουμι για καμπόσ ώρα.
Ανακατώνουμι καλά μι του ζερβό του χέρ,κάνουμι του σταυρό μι το δξι να ξιστραβουθούμι κι λιέμι ούλα δξιά να μας παν Παναγιά μ Δέσποινα κι του σπανακόρυζου θα γιεν.
Η Μαμαλάκς απού τουν Κουλιντρό.


Βραστή τυροπάπαρα
-----------------
Βράζουμι του νιρό στου σκεύους,στουν τζέτζερη κι του ζματίζουμι καμπόσου στου πιτρογκάζ κι ρίχνουμι ιδιμέσα λίγου λίγδα.
Μιτά ρίχνουμι λίγου κατσκίσιου τιρί.
Πουλί λίγου όμους,δεν έχουμι παρά για κριτσανίν.
Παίρν μια βράσ κι ρίχνουμι μσή μπαμπούκα ψμι.
Ανακατώνουμι καλά κι ουρίστι να φάμει σι χρόνου μπαμ κι κατ...
Η Μαμαλάκς απού τουν Κουλιντρό.