Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ο Μοσχοπόταμος Πιερίας μπαίνει δυναμικά στην καλλιέργεια του Τσαγιού Ολύμπου (Sideritis scardica)

Ο Μοσχοπόταμος αποτελεί μια ακόμη περιοχή της Πιερίας που μπαίνει δυναμικά στην καλλιέργεια του περίφημου αρωματικού και θεραπευτικού βοτάνου με την ονομασία
«Τσάι Ολύμπου» (Sideritis scardica).
Μια παρέα από νεαρά σε ηλικία άτομα από τον Μοσχοπόταμο ακολουθώντας την προτροπή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας να ασχοληθούν με την καλλιέργεια του Τσαγιού Ολύμπου (Sideritis scardica) ως μια βιώσιμη εναλλακτική μορφή καλλιέργειας, τα τελευταία χρόνια έχουν φυτέψει, μέχρι σήμερα, περίπου 110 στρέμματα. Τα στρέμματα αυτά αναμένονται να διπλασιαστούν καθώς ακόμη περισσότεροι νέοι, μέσω του προγράμματος των Νέων Αγροτών, αναμένεται να μπουν δυναμικά στην καλλιέργεια του Τσαγιού Ολύμπου (Sideritis scardica), του δικού μας τσαγιού που αυτοφύεται στον Όλυμπο, τα Πιέρια Όρη και στον Κίσσαβο.
Τους καλλιεργητές του Τσαγιού Ολύμπου (Sideritis scardica) στον Μοσχοπόταμο Πιερίας συνάντησαν η Διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας &Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας κ. Ευδοκία Κίτσιου, ο υπεύθυνος Τουρισμού της Π.Ε. Πιερίας κ. Μίλτος Νικολάου και ο Επιστημονικός Συνεργάτης Π.Ε. Πιερίας κ. Δημήτρης Ρουκάς.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο αποθήκευσης του τσαγιού, με το εξαιρετικό του άρωμα να πλανάται σε όλο το χώρο, απτή απόδειξη της άριστης  ποιότητας  του προϊόντος που παράγεται στην ευλογημένη γη της Πιερίας με μεράκι, υπευθυνότητα και αγάπη για τον τόπο.
Το Τσάι Ολύμπου (Sideritis scardica), με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου, είναι ένα από τα ποιοτικά αγροτικά μας προϊόντα που χαρακτηρίζουν πλέον την Πιερία και αποτελεί ένα κομμάτι του ενιαίου προωθητικού υλικού (αγροτικού & τουριστικού) που ετοιμάζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.