Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) εκφράζει τη συμπαράστασή της στους χιλιάδες εργαζόμενους στην επιχείρηση «Μαρινόπουλος»

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) εκφράζει τη συμπαράστασή της στους χιλιάδες εργαζόμενους στην επιχείρηση «Μαρινόπουλος» σε όλη τη
χώρα. Καταγγέλλει το γεγονός ότι σήμερα 12.000 οικογένειες, οι οικογένειες των εργαζομένων στα καταστήματα, τις αποθήκες και τα γραφεία της εταιρείας, βρίσκονται «στον αέρα» μετά την αίτηση της εργοδοσίας για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα. Οι γυναίκες, εργαζόμενες και άνεργες, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει η επίθεση που βιώσατε όλο το προηγούμενο διάστημα με μειώσεις μισθών και περικοπή επιδομάτων, καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας, κλείσιμο καταστημάτων και απολύσεις, αφού τα ίδια έχουν αντιμετωπίσει σε μια σειρά χώρους δουλειάς.
Η ΟΓΕ, με τους Συλλόγους και τις Ομάδες, της Κεντρικής Μακεδονίας,  θα δώσει αγωνιστικό «παρών» στις πρωτοβουλίες που θα πάρετε οι εργαζόμενοι στο «Μαρινόπουλο» μαζί με τα σωματεία σας. Στις εξορμήσεις για την ενημέρωση όλου του λαού για τα αποτελέσματα που φέρνουν για εμάς, τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, οι ανταγωνισμοί των επιχειρηματικών ομίλων για το ποιος θα κυριαρχήσει στην αγορά. Έξω από τα καταστήματα και τα γραφεία της εταιρείας, στα υπουργεία και όπου αλλού οργανωθούν κινητοποιήσεις για το δικαίωμα όλων στη δουλειά.
«Προστασία από τους πιστωτές», «σχέδιο εξυγίανσης», «εξεύρεση βιώσιμης λύσης», αναζήτηση «επενδυτών» που θα σώσουν την επιχείρηση, όλα όσα ακούμε και διαβάζουμε, όλα όσα προβλέπουν οι νόμοι, θέτουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων στο περιθώριο. Να φέρουμε εμείς τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας στο επίκεντρο, κόντρα στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και της πολιτικής που τους υπηρετεί, με τον συλλογικό αγώνα, την οργάνωση, την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του λαού.
                                    ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΓΕ

                                             ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ