Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η ενημερωτική συνάντηση των ανταποκριτών του ΕΛ.Γ.Α. στην Τρίπολη

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των προσκεκλημένων ανταποκριτών του ΕΛ.Γ.Α. της Π.Ε. Αρκαδίας στην ενημερωτική συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιουνίου
2016 στην Τρίπολη , στην αίθουσα “Δημήτρη Μητρόπουλου” – του Αποστολοπούλειου Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης.
Η παρουσίαση έγινε, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο των αντίστοιχων συναντήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί σε αρκετές περιοχές της επικράτειας με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την αγροτική δραστηριότητα όλων όσων εμπλέκονται με τον θεσμό των γεωργικών ασφαλίσεων.
Στελέχη του Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α. Τρίπολης και της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α. ενημέρωσαν τους ανταποκριτές, που προσήλθαν από διάφορους Δήμους της Π.Ε Αρκαδίας, σχετικά με τον ρόλο και τη συμβολή τους στο έργο του ΕΛ.Γ.Α., καθώς και με θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, όπως ο Κανονισμός Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής και Ζωικού Κεφαλαίου του ΕΛ.Γ.Α., η Δήλωση Καλλιέργειας Εκτροφής και οι Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις.
Επίσης, κατά τη συνάντηση έγινε παρουσίαση της εφαρμογής του καινούργιου διαδικτυακού συστήματος διαχείρισης ασφαλιστικής διαδικασίας του ΕΛ.Γ.Α. από στελέχη της Διεύθυνσης Πληροφορικής του ΕΛ.Γ.Α.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση που ακολούθησε, όπου οι ανταποκριτές είχαν την ευκαιρία να θέσουν στα στελέχη του Οργανισμού ερωτήματα που τους απασχολούν, προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα, όχι μόνο το αντικείμενό τους, αλλά και όλο το φάσμα της διαδικασίας ασφάλισης.