Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Δήμος Πύδνας Κολινδρού: "Σημαντική σύσκεψη θα γίνει στο Αιγίνιο με θέμα την άρδευση"

Για το μεγάλο θέμα της άρδευσης της δεξιάς όχθης του Αλιάκμονα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη σύσκεψη στο Αιγίνιο, με τη συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών
Ημαθίας και Πιερίας κ.κ. Καλαϊτζίδη Κωσταντίνου και Μαυρίδου Σοφίας, των Δημάρχων Αλεξάνδρειας κ. Γκυρίνη Παναγιώτη, Βεροίας κ. Βογιαρζίδη Κωνσταντίνο και Πύδνας Κολινδρού κ. Λαγδάρη Ευάγγελου.
Επίσης, κλήθηκαν και θα συμμετάσχουν ο Δ/ντης των φραγμάτων της ΔΕΗ στον Αλιάκμονα κ. Καραγιαννίδης Αλέξανδρος και η εταιρεία Υετός Α.Ε..
Στη σύσκεψη θα εξετασθεί διεξοδικά η δυνατότητα συνεργασίας των φορέων για την υποβολή ενιαίας πρότασης ένταξης στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 του έργου της άρδευσης, που θα αφορά τις Δημοτικές  Ενότητες Βεργίνας, Μελίκης και του συνόλου του Δήμου Πύδνας Κολινδρού .
Παράλληλα, θα εξεταστεί η δυνατότητα επικαιροποίησης της υπάρχουσας μελέτης για τη μεταφορά νερού από τον Αλιάκμονα ως το Κίτρος και την κατασκευή φραγμάτων - λιμνοδεξαμενών στα ρέματα ¨Ντεπόνιτσα¨ και ΄Κρασοπούλι¨
Το προτεινόμενο πρόγραμμα της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Ιουλίου  και ώρα 12:00, στην αίθουσα του Δ.Σ. Πύδνας Κολινδρού στο Αιγίνιο, είναι το εξής:

Ø  Σύντομοι χαιρετισμοί και τοποθέτηση επί του θέματος της συνεργασίας των Αντιπεριφερειαρχών Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου και Ημαθίας κ. Καλαιτζίδη Κωνσταντίνου και των Δημάρχων Αλεξάνδρειας  κ. Παναγιώτη Γκυρίνη, Βέροιας κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη  και Πύδνας – Κολινδρού κ. Ευάγγελου Λαγδάρη.

Ø  Εισήγηση - παρουσίαση από την εταιρία ΥΕΤΟΣ α.ε., της υφιστάμενης κατάστασης και των απαιτούμενων δράσεων και ενεργειών για την άρδευση των περιοχών της δεξιάς όχθης του Αλιάκμονα.

Ø  Παρουσίαση στοιχείων από τη ΔΕΗ α.ε.

Ø  Τοποθετήσεις και διάλογος των συμμετεχόντων.

Η επόμενη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του φθινοπώρου, στη Μελίκη του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Πύδνας Κολινδρού