Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Τα παρατσούκλια των κατοίκων κάθε Ελληνικής πόλης

Σίγουρα θα έχετε ακούσει πάρα πολλά παρατσούκλια για τους κατοίκους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ξέρετε όμως τι σημαίνουν; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε…

Κως – Μπόχαλοι

Προέρχεται από την τοπική διάλεκτο στην οποία το μπουκάλι το λένε μποχάλι.

Ρόδος – Τσαμπίκοι

Από το γνωστό τοπικό όνομα.

Θεσσαλονίκη – Καρντάσια

Καρντάσι είναι ο αδερφός στα τουρκικά. Παλιά επεφτε πολυ δούλεμα από τους Αθηναίους επί του θέματος. Σαλονίκη δε, γνωστή και ως Καρντασούπολη! Οι θεσσαλονικείς είναι επίσης γνωστοί ως μπαγιάτηδες και ως παυλοκαταραμένοι.

Έβρος – Γκάτζοι ή Γκάτζολοι

Στο Σουφλί του νομού Έβρου παλαιότερα υπήρχαν πολλά γαϊδούρια, τα οποία τα έλεγαν αλλιώς και γκάτζους. Έτσι οι φαντάροι έβγαλαν κοροϊδευτικά την περιοχή Γκατζολία και έμεινε να φωνάζουν τους κατοίκους Γκάτζολους. Η ιστορική αμαξοστοιχία 604 ΕΒΡΟΣ ΕΞΠΡΕΣ λέγεται και Γκάτζος Εξπρές.

Πτολεμαΐδα – Καϊλαριώτες

Αυτό συμβαίνει γιατί η Πτολεμαϊδα λέγεται αλλιώς και Καϊλάρια. Επίσης λέγεται και λασποχώρι γιατί παλιά όταν έβρεχε ήταν ένα χωριό γεμάτο λάσπες.

Κοζάνη – Σούρδοι

Λέγονται έτσι διότι προσποιούνταν ότι δεν άκουσαν κάτι – κοινώς ποιούσαν τη νήσσαν – όταν φυσικά δεν τους συνέφερε. Και ενώ οι μεν υπόλοιποι Έλληνες τους δέχτηκαν με αυτήν τους τη νοοτροποία, οι δε Εβραίοι δεν κατάφεραν να στεργιώσουν ούτε στιγμή στην περιοχή. Στα βλάχικα σούρδος σημαίνει κουφός / βλάκας.

Κέρκυρα – Παγανέλια ή Φρανκολαντσέρηδες

Ονομάστηκαν έτσι γιατί παγανέλι στην κερκυραϊκή διάλεκτο σημαίνει περιστέρι και η Κέρκυρα (κυρίως οι πλατείες, αλλα γενικά όλη η πόλη της) είναι γεμάτη περιστέρια. Το φρανκολαντσέρηδες είναι άγνωστο από που βγαίνει.

Ιωάννινα – Παγουράδες

Αποκαλούνται έτσι, γιατί παλιά λέγανε ότι στη λίμνη στα Γιάννενα καθρεπτιζόταν το φεγγάρι και οι Γιαννιώτες έτρεχαν με τα παγούρια για να μαζέψουν και καλά το μαγικό νερό!

Λάρισα – Πλατυποδαράδες ή Πλατύποδες ή Τυρόγαλα

Οι Λαρισαίοι λέγονται έτσι λόγω του κάμπου που είναι επίπεδος και δεν βοηθάει στο σχηματισμό καμάρας στο πόδι. Το τυρόγαλα βγαίνει απ’ το τοπικό προϊόν.

Βόλος – Αυστριακοί

Kυκλοφορούν διάφορες εκδοχές:
* Διότι οι Βολιώτες είναι τσιγκούνηδες – σαν τους Αυστριακούς
* Διότι είναι ψυχροί άνθρωποι – σαν τους Αυστριακούς
* Διότι είναι μοχθηροί – επί Τουρκοκρατίας, οι Αυστριακοί είχαν χειρότερη φήμη κι απ’ τους Τούρκους.
* Διότι στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν μπήκε στον Παγασητικό ένα αυστριακό πολεμικό, αν και εχθρικό, οι Βολιώτες το υποδέχθηκαν με μπάντες και αυστριακές σημαίες.
Αυτά τα λένε οι Λαρισαίοι. Οι εξηγήσεις που δίνουν οι ίδιοι οι Βολιώτες είναι:
* Επί Τουρκοκρατίας, η πόλη είχε διάφορα εμπορικά προνόμια, ένα από τα οποία ήταν και η ύπαρξη αυστριακού προξενείου και η δυνατότητα που είχαν οι Βολιώτες να εμπορεύονται υπό αυστριακή προστασία.
* Μετά το 1881, που ο Βόλος ενσωματώθηκε στο ελληνικό κράτος, η νέα διοίκηση φορολόγησε βαριά τη Θεσσαλία. Μπήκε ένας ιδιότυπος νέος κεφαλικός φόρος σε όλους τους Έλληνες το γένος (κατά κύριο λόγο εμπόρους), κάτι το οποίο οδήγησε στους μαγαζάτορες να βάλουν ξένες, αυστριακές σημαίες στα μαγαζιά τους για να αποφύγουν να φορολογηθούν.
Υπάρχει και η εκδοχή της Φρικηπαίδειας.
* Ο Βόλος είναι μία πόλη στην κεντρική Ελλάδα. Γνωστή αυστριακή αποικία που εξελίχθηκε σε αποικία των ΕΛ, μετά την εκδίωξή τους από την αφιλόξενη προσωρινή τους κατοικία, τη γνωστή υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας.

Άρτα – Νερατζοκώληδες

Λόγω του ότι στην Άρτα έχουν πολλά νεράτζια και μεγάλους κώλους, άρα έχουν κώλους σαν νεράτζια.

Πρέβεζα – Σαρδέλες

Διότι λέγεται ότι βάζουν τις σαρδέλες στο κλουβί.

Αθήνα – Γκάγκαροι

Γκάγκαρο ήταν το βαρύ ξύλο που ήταν κρεμασμένο με σκοινί πίσω από τις αυλόπορτες, τις οποίες έκλεινε με το βάρος του (gaga στα τούρκικα το ράμφος). Γκάγκαρος λεγόταν επί τουρκοκρατίας ο Αθηναίος της ανώτερης κοινωνικής τάξης, ο οποίος στην πόρτα του είχε γκάγκαρο. Σημαίνει σήμερα ο γνήσιος Αθηναίος.

Φλώρινα – Απόγονοι της Γιουργίας

Γιατί η γιούργα ήταν η Γεωργία στα φλωρινιώτικα. Ήταν η μεγαλύτερη πόρνη της Φλώρινας. Απ’ τις μεγαλύτερες βρισιές για τους Φλωρινιώτες!

Πόντος – Ντουντούμια / Τουρκούλια

Άγνωστη προέλευση.

Λέσβος – Γκαζμάδες

Τη Μυτιλήνη τη λένε Γκασμαδία ή Κασμαδία οι φαντάροι που υπηρετούν εκεί, επειδή η στρατιωτική ζωή εκεί έχει πολύ σκάψιμο, σκάβουν ορύγματα. Επίσης, υπάρχει και ο παλιός μύθος που λέει ότι (σύμφωνα με την παράδοση από στόμα σε στόμα των φαντάρων) όταν ήταν να φτιαχτεί το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, όλοι οι κάτοικοι πήγαν να συνδράμουν κρατώντας από έναν κασμά (και κανένας δεν κρατούσε φτυάρι ή σκαπέτι).

Σέρρες – Ακανέδες

Λόγω του ότι στη πόλη των Σερρών φτιάχνονται ακανέδες (ένα είδος γλυκού σαν λουκούμι).

Πάτρα – Μινάρες

Λίγο υποτιμητική λέξη για τους Πατρινούς που σημαίνει μ..άκας αλλά σε πιο light εκδοχή. Τυπικός χαιρετισμός: “που ‘σαι ρε μιναρα”

Ηράκλειο – Σουμπερίτες ή Καστρινούς

Σουμπερίτες, διότι στην κατοχή ο Σούμπερ είχε την έδρα του στο Hράκλειο και Καστρινούς επειδή το Ηράκλειο ονομαζόταν και Κάστρο.

Αγρίνιο – Βλάχοι

Έτσι τους αποκαλούν οι Μεσολογγίτες, οι οποίοι θεωρούν τον εαυτό τους πολύ διακεκριμένο.

Ναύπλιο – Κωλοπλένηδες

Οι Aργίτες τους αποκαλούν έτσι διότι πλένονταν στις τούρκικες τουαλέτες.

Άργος – Πρασάδες

Ως αντίποινα τους έβγαλαν έτσι, διότι έτρωγαν το πράσο με το οποίο χτυπούσαν το γαϊδούρι τους.

Καβάλα – Ψαροκασέλες

Έτσι τους αποκαλούν οι Ξανθιώτες.

Αρκαδία – Σκορδάς ή Αβγοζύγης

Σκορδάς λόγω των τοπικών προϊόντων και αβγοζύγης γιατί πρώτοι οι Αρκάδες πουλούσαν αυγά βάσει του μεγέθους τους – των αυγών -.

Κόρινθος – Λαΐδες

Γιατί Λαΐδα ήταν μια εταίρα της αρχαιότητας από την Κόρινθο.

Κρήτη – Πέτσακες ή Σβούρους

Μάλλον από Ρέθυμνο, Ηράκλειο. Ο ορεσίβιος ή χωρικός που κατεβαίνει στην πόλη με ιμπεριαλιστικές διαθέσεις ως προς γυναίκες, μπάρια κλπ. με τα γνωστά αξεσουάρ (4χ4, μαύρο πουκάμισο κλπ κλπ). Τείνει να αντικαταστήσει και στα Χανιά το κούργιαλος. Σβούροι είναι οι κάγκουρες στην τοπική διάλεκτο.

Σαλαμίνα – Μπακαουκες ή Μανάρια

Για το “Μπακαουκας” υπάρχει και το γνωστό ανέκδοτο ότι στη σαλαμίνα επικρατεί… εμφύλιος μεταξύ των Μπακις και των Ουκας.

Xαλκίδα – Τρελονερίτες

Απο το φαινόμενο της παλίρροιας. Τα τρελά νερά του Ευρίπου λένε οτι έχουν πειράξει και τα μυάλα των Χαλκιδέων.

Τρίκαλα – Κασέρια ή Σακαφλιάδες

Κασέρια λόγω τοπικού τυριού και Σακαφλιάδες λόγω του Σακαφλιά, ο οποίος έζησε την εποχή του Μεσοπολέμου, λίγο μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και ήταν ο Δον Ζουάν της εποχής. Ήταν ένας ωραίος άντρας που είχε αναστατώσει την τρικαλινή κοινωνία με τα καμώματά του, ώσπου κάποιοι του στήσανε καρτέρι στα στενά σοκάκια του Βαρουσίου και τον μαχαιρώσανε (εξού και το γνωστό στιχάκι “Στα τρίκαλα στα δυό στενά σκοτώσανε τον Σακαφλιά”). Το σακαφλιάς κατά λέξη σημαίνει ο φίλος της σάρκας.



Πηγή:http://endiaferonta.com/

Ο Γκέκας νίκησε την Ντόρτμουντ!!!! (video)

Ο Γκέκας νίκησε την Ντόρτμουντ μετά από 15 αγωνιστικές!!!!

Eintracht Frankfurt 1-0 Borussia Dortmund // Gekas goal



ΓΑΠ: «Είμαστε σε πόλεμο»

Σε μία προσπάθεια να περιορίσει την εσωστρέφεια που κυριαρχεί στο ΠΑΣΟΚ, ύστερα από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ζήτησε σήμερα από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος να δείξει σύμπνοια και να καταβάλει συλλογική προσπάθεια, «για να φθάσουμε στο τέλος ασφαλείς».

«Είμαστε μια κοινοβουλευτική ομάδα που γράφει ιστορία. Η χώρα βγαίνει από τον βούρκο. Το 2013 θα κοιτάμε υπερήφανοι πίσω και θα βλέπουμε ότι σώσαμε τη χώρα. Ξεκινήσαμε ένα ταξίδι και θα φθάσουμε στο τέλος ασφαλείς, αλλά χρειάζεται συλλογική προσπάθεια», είπε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Αναφερόμενος στην διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου τόνισε ότι «ουδείς είναι λάτρης της διαδικασίας του επείγοντος αλλά είμαστε σε πόλεμο», θέλοντας έτσι να ρίξει τους τόνους.

Ως προτεραιότητες για το 2011, ο πρωθυπουργός έθεσε τους εξής άξονες:

- Αλλαγές στο κράτος και την δημόσια διοίκηση

- Αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης

- Κοινωνία συμμετοχής ευνομίας και Δικαιοσύνης

- Κοινωνικό κράτος και

- Ισχυρή φωνή της Ελλάδας

Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=223829&cid=6

Super League ΠΑΟ: Τους πήραν στο κυνήγι!

Σκηνές από άλλες εποχές αναβίωσαν στο ΟΑΚΑ με δεκάδες αγανακτισμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού να μπαίνουν στο φινάλε στο γήπεδο και να παίρνουν στο κυνήγι τους παίκτες!


Απείρου κάλλους στιγμές έλαβαν χώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο μετά την νέα ντροπιαστική ήττα του τριφυλλιού. Οπαδοί περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα για να εισβάλλουν στο γήπεδο και τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων άλλαζαν φανέλες έγινε το μεγάλο ντου!

Περίπου 200 οπαδοί μπήκαν με την αστυνομία να είναι άφαντη και άρχισαν να τρέχουν με μένος προς την πλευρά των ποδοσφαιριστών. Για καλή τους τύχη, εκείνοι έτρεξαν γρηγορότερα κατάφεραν να γλιτώσουν από την οργή τους. Ωστόσο κατά την έξοδό τους, δεξιά κι αριστερά από τα επίσημα έπεσε βροχή αντικειμένων χωρίς πάντως να τραυματιστεί κανείς.

Όσοι από τους οπαδούς έμειναν μέσα ξέσπασαν σε μπάλες και άλλα αντικείμενα που βρήκαν μπροστά τους. Είναι χαρατηριστικό πάντως, ότι ενώ όλοι έτρεχαν να μπουν στη φυσούνα, ο Σισέ έφυγε τελευταίος περπατώντας και χωρίς φυσικά να τον πλησιάσει κανείς. Διότι τον σεβασμό τον κερδίζεις, δεν τον επιβάλλεις...


Πηγή:http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/123478-Τους-πήραν-στο-κυνήγι

Αποτελέσματα 15ης Αγωνιστικής της superleague

15η Αγωνιστική

Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010

Δ.Ε. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 2-0
Σκόρερς:ΜΠΟΥΝΤΙΜΙΡ (17'), ΒΙΣΙΟ (85')
Κόκκινες:ΜΑΒΕΝΕ ΑΛΙΝΤΟΡ (81')

ΚΑΒΑΛΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 1-1
Σκόρερς:ΟΓΚΜΠΕΤΣΕ (52') ΣΑΓΚΑΝΟΦΣΚΙ (90+3')

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-0

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ 0-1
Σκόρερς:ΜΟΝΧΕ (78')

French Ligue 1 Multiplex live tv

Links:

http://www.firstrow.net/watch/42089/1/watch-multiplex-ligue-1.html

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=98944&part=sports

Espanyol vs Barcelona & AC Milan vs AS Roma live tv

Παρακολουθείστε τα μεγάλα ντέρμπι ΕΣΠΑΝΙΟΛ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ & ΜΙΛΑΝ-ΡΟΜΑ.
Links:

Espanyol vs Barcelona 20:00 CET
http://atdhe.net/30944/watch-espanyol-vs-barcelona
http://www.firstrow.net/watch/42097/1/watch-espanyol-vs-fc-barcelona.html
http://www.firstrow.net/watch/42097/2/watch-espanyol-vs-fc-barcelona.html
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=99166&part=sports

AC Milan vs AS Roma 20:45 CET
http://atdhe.net/30940/watch-ac-milan-vs-as-roma
http://www.firstrow.net/watch/42099/1/watch-ac-milan-vs-as-roma.html
http://www.firstrow.net/watch/42099/2/watch-ac-milan-vs-as-roma.html
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=99118&part=sports

Να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι.


Ο Κλεισθένης γράφει

Ένας-ένας οι πολιτικάντηδες, αρχίζουν να παίρνουν αποστάσεις απ’ την καταστροφική πολιτική του μνημονίου, πολιτική του ΠΑΣΟΚ και των εξαπτέρυγων.
Οι πολιτικάντηδες του τόπου, «ποντάρουν» στην κοντή μνήμη του λαού και είτε διαφοροποιούνται διαγραφόμενοι, είτε σιγοψυθιρίζουν τις «ενστάσεις» και τις «διαφωνίες» τους με την κυβερνητική πολιτική.
Αφού συμμετείχαν και υπερψήφισαν, όλα τα καταστροφικά για την οικονομία και τη χώρα, μέτρα, αντιλαμβανόμενοι τη γενική κατακραυγή της κοινωνίας, προσπαθούν να δείξουν φιλολαϊκό πρόσωπο και μη μας φανεί περίεργο, σε λίγο θα

Φωτογραφίες από το Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης (μέρος Β')









Φώτο απο τα εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου Σεφτάμης




Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Σχολείο Σφεντάμης

Λάγιος Απόστολος
Δημοσιογράφος

Εγκαινιάστηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Δεκεμβρίου 2010 από τον Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου το ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείο της Σφενδάμης και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που κατασκεύασε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας και παρέδωσε στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους κατοίκους του χωριού.
Με το έργο, προϋπολογισμού 175.000 ευρώ, το σχολείο απέκτησε και πάλι την παλαιά του αίγλη, καθώς έγινε αποκάλυψη της πέτρινης όψης που είχε το κτίριο από το 1929 και είχε καλυφθεί με νεότερη παρέμβαση, ενώ κατασκευάστηκε μία αίθουσα 125 τ.μ. στον πρώτο όροφο, η οποία θα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των εκδηλώσεων του σχολείου αλλά και των πολιτιστικών συλλόγων και των συλλογικών φορέων του δημοτικού διαμερίσματος.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων που έγιναν στη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ο Νομάρχης Πιερίας τόνισε ότι είναι σημαντικό να κλείνει κανείς τη θητεία του παραδίδοντας ένα ακόμη έργο που έχει να κάνει με την παιδεία, σημειώνοντας ότι η καλύτερη επένδυση είναι η επένδυση στην παιδεία και μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή, με την οικονομική κρίση που υπάρχει στη χώρα μας
Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι με αντίστοιχα έργα εκτός από τους εκπαιδευτικούς στόχους επιτυγχάνεται και η ανάδειξη της πλούσιας αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Πιερίας, υπενθυμίζοντας την αντίστοιχη παρέμβαση που έκανε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο του Αιγινίου όπου αποκαλύφθηκε και σε εκείνο το ιστορικό κτίριο η παλαιά λιθοδομή.
Ο Νομάρχης πρόσθεσε ότι οι πρόγονοί μας είχαν το μεράκι να κρατούν το ελληνικό χρώμα και την παράδοση στην αρχιτεκτονική τους και ανέφερε ότι με την λιθοδομή αναδεικνύεται και η τοπική ιστορία και η παράδοση των κατοίκων της Σφενδάμης, ενώ θα αποφεύγεται μελλοντικά το κόστος συντήρησης, καθώς στο κτίριο δεν θα απαιτείται εξωτερικός ελαιοχρωματισμός.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ live tv

Panathinaikos vs Olympiacos Volos

 http://kolindrinamaslatia.blogspot.com/2011/05/greece-super-league-panathinaikos.html

O Δημόπουλος Κώστας στα διόδια της Λεπτοκαρυάς

Λάγιος Απόστολος
Δημοσιογράφος


Κώστας Δημόπουλος : "Δεν μπορώ να πω ότι είμαι αισιόδοξος για το θέμα των διοδίων, διότι είναι απόντες οι βουλευτές, είναι απούσες οι αρχές, πλην της κυρίας Μαυρίδου, καλή της η ώρα, και γενικά δεν έχω δει κάποιο ουσιαστικό διάβημα διαμαρτυρίας προς τη βουλή των Ελλήνων, διότι δικαστικά, νομοθετικά, πρέπει να βρεθεί ο τρόπος αυτή η αποικιοκρατική σύμβαση να λυθεί προς όφελος του λαού της Πιερίας".


Διόδια Λεπτοκαρυάς

Λάγιος Απόστολος
Δημοσιογράφος

Στήν κατάληψη των διοδίων έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Δίου - Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος, ο επικεφαλής της εθελοντικής δράσης Πιερίας Ηλίας Τσολακίδης, τα μέλη της επιτροπής αγώνα κατά των νέων διοδίων Ηλίας Τσιτλακίδης και Ευγένιος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Γιώργος Μπούρος, πολλοί νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι του νέου καλλικρατικού δήμου της Νότιας Πιερίας

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χατζηχρηστοδούλου Ηλίας στα διόδια της Λεπτοκαρυάς

Λάγιος Απόστολος
Δημοσιογράφος

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου δήλωσε μεταξύ άλλων σήμερα στην κατάληψη στα διόδια της Λεπτοκαρυάς : "Η πλειοψηφία των διοδίων έχει περάσει στα χέρια των ιδιωτών και νομίζω ότι ο Μαγκριώτης δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο για το δικό μας θέμα της Πιερίας, τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος έδωσε εντολή για αύξηση κατά 40% στα κρατικά διόδια των Μαλγάρων. Αποδεικνύεται τελικά ότι δεν υπολογίζει κανένας τον πολίτη. Για αυτό καλούμε όλους τους πολίτες και όχι μόνο τους κατοίκους της Πιερίας να ενισχύσουν την προσπάθεια που κάνουμε σήμερα εδώ, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε θετική λύση. Αν συνεχισθεί, αυτό που συμβαίνει σήμερα, τότε θα διαπιστώσετε το καλοκαίρι το πλήγμα που θα υποστεί ο τουρισμός στην περιοχή μας. Επίσης θα διαπιστώσετε καθημερινά ότι πολίτες που εργάζονται κινούμενοι από Πιερία προς Θεσσαλονίκη ή το αντίθετο ή και από Λάρισα, τότε θα δείτε ότι αδειάζει κάθε μέρα το πορτοφόλι τους κατά 30% του ημερομισθίου τους και πηγαίνει στις τσέπες κάποιων που φρόντισαν με αυτό τον τρόπο να μαζέψουν αυτό το χρήμα".


Ο δημοσιογράφος Λάγιος Απόστολος έδωσε δυναμικό παρών στα διόδια της Λεπτοκαρυάς

Παιχνίδια από διάφορα ξένα πρωταθλήματα (live tv)

TP Mazembe Englebert vs Inter Milan 18:00 CET
Cesena vs Cagliari 18:00 CET
Benfica Lisbon vs Rio Ave 18:00 CET
Deportivo La Coruna vs Sporting Gijon 18:00 CET
Levante vs Athletic Bilbao 18:00 CET
Villarreal vs Mallorca 18:00 CET
Fenerbahce vs Sivasspor 18:00 CET


TP Mazembe Englebert vs Inter Milan
http://atdhe.net/30954/watch-tp-mazembe-englebert-vs-inter-milan

Cesena vs Cagliari
http://atdhe.net/30939/watch-cesena-vs-cagliari

Benfica Lisbon vs Rio Ave
http://atdhe.net/30979/watch-benfica-lisbon-vs-rio-ave

Deportivo La Coruna vs Sporting Gijon
http://atdhe.net/30941/watch-deportivo-la-coruna-vs-sporting-gijon

Levante vs Athletic Bilbao
http://atdhe.net/30942/watch-levante-vs-athletic-bilbao

Villarreal vs Mallorca
http://atdhe.net/30943/watch-villarreal-vs-mallorca

Fenerbahce vs Sivasspor
http://atdhe.net/30980/watch-fenerbahce-vs-sivasspor


Η Αντιπεριφερειάρχης Μαυρίδου Σοφία στα διόδια στα διόδια της Λεπτοκαρυάς

Λάγιος Απόστολος
Δημοσιογράφος


Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου δήλωσε σήμερα μεταξύ άλλων στην κατάληψη των διοδίων της Λεπτοακαρυάς : "Από την 1η Ιανουαρίου που αναλαμβάνω ως αντιπεριφερειάρχης με τη βοήθεια και το αγωνιστικό παρών και του περιφερειάρχη, γιατί είναι σαν να είναι εδώ αυτή τη στιγμή και ο ίδιος, θα δούμε και εμείς με τις δικές μας προτάσεις τι μπορούμε να κάνουμε μέσα από το δικό μας τρόπο και μηχανισμό.

Φωτογραφίες από το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης (μέρος Α')

Ενώ έχουμε την Θεσσαλονίκη δίπλα μας και πηγαίνουμε κάθε τρεις και λίγο για δουλειές ή διασκέδαση,ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι δεν έχω στο αρχείο μου φωτογραφίες της.
Έχω από όλη την Ελλάδα εκτός από τη Θεσσαλονίκη!!!
Γι' αυτό σήμερα μιας που κατεβήκαμε στη συμπρωτεύουσα θυμήθηκα να πάρω τη μηχανή μαζί μου και να τραβήξω μερικές φωτογραφίες,τις οποίες θα σας παρουσιάσω σε πολλά μέρη,μιας και είναι αρκετές.
Απολαύστε και πάρετε γεύση από συμπρωτεύουσα...








Serie B Diretta Goal live


http://atdhe.net/30968/watch-serie-b-diretta-goal

http://www.firstrow.net/watch/42040/1/watch-serie-b-multicast-diretta-goal.html

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ & ΚΑΒΑΛΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ live tv

Παρακολουθείστε live στις 17:15 τα παιχνίδια ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ & ΚΑΒΑΛΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ για τη 15η αγωνιστική της superleague:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
http://www.firstrow.net/watch/42058/1/watch-panionios-athens-vs-asteras-tripolis.html
http://atdhe.net/30977/watch-panionios-vs--asteras-tripolis
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=99090&part=sports

ΚΑΒΑΛΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
http://www.firstrow.net/watch/42059/1/watch-ao-kavala-vs-atromitos-athens.html
http://atdhe.net/30978/watch-kavala-vs-atromitos
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=99091&part=sports

Bundesliga Simulcast / Konferenz live tv


http://atdhe.net/30967/watch-bundesliga-simulcast---konferenz

http://atdhe.net/30976/watch-bundesliga-simulcast---konferenz

http://www.firstrow.net/watch/42043/1/watch-bundesliga-simulcast-/-konferenz-live.html

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σας ενημερώνουμε πως το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Δεκεμβρίου 2010 θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία Κολινδρού εκδηλώσεις με τίτλο «Παραμυθένια Χριστούγεννα στον Κολινδρό».
Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από τους συλλόγους του Κολινδρού.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, ώρα 17:30μμ έναρξη εκδηλώσεων, χορευτικό παιδικού σταθμού, χορωδία, άφιξη του τρένου με τον Άγιο Βασίλη, μουσική και χειμωνιάτικα εδέσματα για μικρούς και μεγάλους.
Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 ώρα 11:00 π.μ. θεατρικό, μουσικοκινητικές δραστηριότητες, αφήγηση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών, δώρα από τον Αγιο Βασίλη, κ.ά.
Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 11:30 π.μ: «Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού».
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 11:30 π.μ.: «Πλάθω και ψήνω κουλουράκια», στο σπιτάκι του 2°° Δημοτικού Σχολείου.
Στην κεντρική πλατεία θα τοποθετηθούν τρία Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια όπου οι μαθητές θα μπορούν να ασχοληθούν με διάφορες δραστηριότητες, (αφήγηση παραμυθιών, ζωγραφική, χειροτεχνικές κατασκευές, γράμμα στον Άγιο Βασίλη, παιχνίδια, δώρα κ.ά.) κατά τις παρακάτω ημερομηνίες και τις ώρες 17.00- 19.00 μ.μ.: 24, 26, 27 28 29 30 και 31 Δεκεμβρίου 2010.




Tα Χριστιουγεννιάτικα σπιτάκια φωταγωγημένα (foto)

Tα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια φωταγωγημένα δίνουν μια παραμυθένια διάσταση στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις,που ξεκινάνε σήμερα...








15η Αγωνιστική της superleague

Η 15η Αγωνιστική της superleague έχει ως εξής:

Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010
Δ.Ε. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 17:15
ΚΑΒΑΛΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 17:15 NOVA2
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ 17:15 NOVA3
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ 19:30 NOVA2


Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010
ΑΡΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 15:00 NOVA3
ΚΕΡΚΥΡΑ - Π.Α.Ο.Κ. 15:00 NOVA2
ΗΡΑΚΛΗΣ - A.E.K. 17:15 NOVA2
ΛΑΡΙΣΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:30 NOVA1

Σαν σήμερα

ΣΑΒΒΑΤΟ
18
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ανατολή Ήλιου: 07:34
Δύση Ήλιου: 17:09
Σελήνη 11 ημερών

Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη.
Γιορτάζουν: Ααρών, Αδάμ, Ισαάκ, Πλάτωνας, Ραχήλ, Σάρα, Σεβαστιανός, Σεβαστιανή, Φλώρος, Φλώρα.

Γεγονoτα

1642: Ο ολλανδός εξερευνητής Άμπελ Τάσμαν γίνεται ο πρώτος ευρωπαίος που πατά το πόδι του στη Νέα Ζηλανδία.

1821: 300 ισπανοί εθελοντές καταφθάνουν στην Ελλάδα για να πολεμήσουν στο πλευρό των εξεγερμένων Ελλήνων.

1901: Το πρώτο βραβείο Νόμπελ απονέμεται στον ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού Ερρίκο Ντινάν.

1916: Τερματίζεται η μάχη του Βερντέν ανάμεσα σε γερμανικά και γαλλικά στρατεύματα. Η μάχη αυτή, η μεγαλύτερη σε διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, κράτησε 10 μήνες και στοίχισε τη ζωή σε 163.000 Γάλλους και 140.000 Γερμανούς.

1923: Με στρατιωτική απόφαση, εξορίζεται ο βασιλιάς της Ελλάδας Γεώργιος Β'.

1970: Το διαζύγιο νομιμοποιείται στην Ιταλία, παρά τη σφοδρή αντίδραση του Βατικανού.

Γεννησεις
1911: Ζιλ Ντασέν, αμερικανός σκηνοθέτης, σύντροφος της Μελίνας Μερκούρη.

1943: Κιθ Ρίτσαρντς, βρετανός κιθαρίστας των «Rolling Stones».

1963: Γουίλιαμ Μπράντλεϊ Πιτ, γνωστότερος ως Μπραντ Πιτ, αμερικανός ηθοποιός.