Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Επιτροπή Υπεράσπισης του ΣΜΕΘ και διωκόμενων αγωνιστών

Την Τρίτη 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες δράσεις της Επιτροπής Υπεράσπισης του ΣΜΕΘ και διωκόμενων αγωνιστών που συστάθηκε μετά την πρωτοφανή
απόφαση (διαβάστε εδώl ) του τριμελούς Εφετείου Θεσ/νίκης που δικαιώνει τον εργοδότη των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη» για ηθική βλάβη που υπέστη από τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θες/νίκης (ΣΜΕΘ) για την υπεράσπιση του απολυμένου συνάδελφου Γ. Παπαγιάννη και την καταβολή των δεδουλευμένων του!
Από την συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε από την Επιτροπή Συμπαράστασης, προέκυψε ρεπορτάζ της ΕΡΤ 3https://www.youtube.com/watch?v=fkJlP3tbnIo) που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού την ίδια μέρα, ενώ το απόγευμα στο κεντρικό αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Θεσ/νικης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Οι εργατικοί αγώνες στην εποχή των μνημονίων». Στην εκδήλωση πέραν του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών υπήρχαν ομιλητές από το Σωματείο της Coca - Cola, το Σωματείου του Βιβλίου Χάρτου και απολυμένης - μέλος της επιτροπής αγώνα στον «Καφενέ - Μυρσίνη». Επιπλέον επιστολικά παρενέβη και ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Άρις Καζάκος, που έχει εκφράσει την αλληλεγγύη του από την πρώτη στιγμή, αλλά λόγω του φόρτου εργασίας δεν μπορούσε να παρευρεθεί .

Οι επόμενες προγραμματισμένες δράσεις της Επιτροπής Υπεράσπισης είναι την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 9:00π.μ στα δικαστήρια της Θεσ/νίκης, όπου εκδικάζεται μήνυση ενάντια στο Σωματείο και τα τρία μέλη του ΔΣ  και παρέμβαση στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θες/νικης 1,2,3 Ιουλίου στο στρατόπεδο «Παύλου Μελά». Στο χώρο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Ιουλίου στις 19:00 εκδήλωση με θέμα «Μαχητικοί αγώνες, ενάντια στην ποινικοποίηση των εργατικών κινητοποιήσεων »
Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί μεγάλη καμπάνια   ενημέρωσης των πολιτών της Θεσσαλονίκης για την πρωτοφανή αυτή απόφαση, ενώ την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 6:30μ.μ στο ΕΚΘ θα συνεδριάσει η Επιτροπή για των καθορισμό των περαιτέρω δράσεων με στόχο την διοργάνωση Μεγάλης Συναυλίας Αλληλεγγύης. Επιπλέον τις επόμενες ημέρες στο blog της Επιτροπής (http://yperaspisismeth.blogspot.gr/) θα αρχίσει η συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών συμπαράστασης.
Τέλος απευθυνόμαστε σε κάθε κοινωνική και πολιτική συλλογικότητα αλλά και σε κάθε εργαζόμενο/η, νέα/ο  για να συμμετέχουν ενεργά και να στηρίξουν με κάθε τρόπο (ψηφίσματα αλληλεγγύης, οικονομική ενίσχυση, συμμετοχή στις εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις κτλ) την Επιτροπή, το Σωματείο και τους διωκόμενους.

Επιτροπή Υπεράσπισης του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ) και διωκόμενων αγωνιστών

Επικοινωνήστε μαζί μας  στο meilyperaspisismeth@gmail.com
Ενημερωθείτε για τις επόμενες δράσεις στο blog:  http://yperaspisismeth.blogspot.gr/