Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

» ΣΤΑ ΒΉΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ » 6ος Αγώνας δρόμου στην Μεθώνη

Παραπάνω από ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή των δρομέων στον Αγώνα δρόμου » Στα Βήματα του Απόστολου Παύλου » που διοργάνωσε για 6η χρονιά ο Σύλλογος Εθελοντισμού
»Κυψέλη » της Μεθώνης σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και την Δημοτική Αρχή την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Μεθώνη Πιερίας για τον εορτασμό του Απόστολου Παύλου.
Δεν είναι τόσο ο αριθμός των δρομέων που εντυπωσιάζει όσο η ποικιλία της ηλικίας τους …. 5 διαφορετικές κατηγορίες χρειάστηκαν για να ταξινομήσουν δρομείς από 2 έως 75 ετών !!!!
Πρέπει όμως να διευκρινίσουμε ότι ο Αγώνας » Στα βήματα του Απόστολου Παύλου » διαμορφώθηκε ειδικά για να ταιριάξει σε όλες τις ηλικίες και απευθύνεται σε ανθρώπους οι οποίοι ο κύριος στόχος τους δεν είναι να πάρουν την πρωτιά. Απλά τρέχουν για τον Πολιούχου τους και γενικότερα με την συμμετοχή τους θέλουν να δείξουν την αγάπη τους για τον Πολιούχου τους και για τον τόπο τους εκδηλώνοντας έτσι την στήριξη τους στις προσπάθειες ολίγων να ζωντανέψουν το χωριό για να δημιουργήσουν θεμέλια για κάποια μορφή τουρισμού. Το γεγονός ότι αποφάσισε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεθώνης, ο Αντώνης Μπούμπουρας να συμμετάσχει φέτος στον αγώνα αποτελείται το καλύτερο παράδειγμα που θα μπορούσαμε να πάρουμε όλοι.
Κρατώντας , όμως, στον μυαλό μου αυτήν την φιλοσοφία μπορώ να κατανοήσω την απουσία μερικών συλλόγων της γύρω περιοχής…
Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι εξέφρασαν το δισταγμό τους να λάβουν μέρος στον αγώνα μας για να μην έρθουν σε ρήξη με τους υποστηριχτές του άλλου αγώνα ..
Τίποτα δεν μας πτοεί, όμως, στην Μεθώνη…
Για να εορτάσουμε τον Πολιούχο μας δεν κάνουμε εφέ, ούτε χρειάζεται η παρουσία του Μητροπολίτη….
Ούτε αντιπρόσωπο του Δήμου δεν είχαμε φέτος ( όχι ότι είχαμε και τις άλλες χρονιές !! )

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ