Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Θηλυκή συμμορία στη Θεσσαλονίκη! Έκλεβε διαμερίσματα όταν έλειπαν οι ένοικοι

Τη δράση σπείρας γυναικών που έκανε διαρρήξεις σε κεντρικά διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης, απ' όπου φέρεται να έχει κλέψει χρηματικά ποσά και διάφορα αντικείμενα
αξίας, αποκάλυψε η έρευνα της ΕΛΑΣ. Όπως ανακοινώθηκε, ως μέλη της σπείρας ταυτοποιήθηκαν τέσσερις Ελληνίδες, ηλικίας 26, 37, 32 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στην εισαγγελία πλημμελειοδικών της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι κατηγορούμενες, δύο εκ των οποίων φέρονται να συνδέονται συγγενικά, προσποιούμενες τις πλανόδιες πωλήτριες ειδών οικιακής χρήσης, έμπαιναν σε πολυκατοικίες, όπου, αφού εντόπιζαν διαμερίσματα των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν, παραβίαζαν -πιθανότατα με πλαστικές κάρτες- τις εξωτερικές πόρτες και "τρύπωναν" στο εσωτερικό τους.
Η δικογραφία αφορά επτά περιπτώσεις διάρρηξης, από τον Μάιο του 2015 έως τον Ιούλιο του ίδιου έτους, εκ των οποίων τέσσερις είναι τετελεσμένες και τρεις σε απόπειρα, ενώ η "λεία" της σπείρας περιλαμβάνει χρηματικό ποσό άνω των 18.000 ευρώ, δέκα χρυσές λίρες και χρυσαφικά. Η έρευνα του τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, αστυνομικοί του οποίου εξιχνίασαν την υπόθεση, συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν κι άλλων περιπτώσεων που συνδέονται με τις παραπάνω δράστιδες.
Στο μεταξύ, επτά καταστήματα στις Σέρρες κατηγορείται ότι διέρρηξε 17χρονος μέσα σε λίγες ώρες, ενώ φέρεται ότι αποπειράθηκε να διαρρήξει άλλα δύο καταστήματα στην ίδια περιοχή. Σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, το βράδυ της 16ης προς 17η Ιανουαρίου ο ανήλικος, χρησιμοποιώντας κατσαβίδι, διέπραξε τη μία διάρρηξη μετά την άλλη, αποσπώντας από τρία καταστήματα-στόχους περίπου 13.000 ευρώ. Ο ίδιος, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Η δικογραφία απεστάλη στην τοπική εισαγγελία πλημμελειοδικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.newsit.gr