Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Ε. Φωτόπουλος: «Ο αγώνας των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών είναι κοινός»

 Κοντά στους αγρότες του Δήμου Δέλτα βρέθηκε πριν από λίγη ώρα ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Φοβάμαι ότι τα νέα κυβερνητικά μέτρα ωθούν την κοινωνία στο έσχατο σκαλί πριν την τελική κατάρρευση. Γι’ αυτό ο αγώνας των αγροτών σήμερα είναι αγώνας όλων των ελεύθερων επαγγελματιών. Είναι ένας κοινός αγώνας που αφορά κάθε ελληνική οικογένεια αφού όλες έχουν κάποιον αγρότη ή κάποιον ελεύθερο επαγγελματία.
Ο Δήμος Δέλτα είναι η ψυχή της αγροτικής παραγωγής της χώρας, καθώς εδώ, στον κάμπο της Θεσσαλονίκης, παράγεται το 80% αυτής: ρύζια, μύδια, οπωροκηπευτικά.
Συμπαραστεκόμαστε και στις δύο ομάδες συμπολιτών μας γιατί μετά από 5,5 χρόνια μνημόνια, αντί να βελτιώνεται η κατάσταση, τα μέτρα πλέον ξεπερνούν κάθε λογική. Είναι απλό: δε βγαίνει!
Τα νέα μέτρα θα τινάξουν στον αέρα την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, που στην περιοχή μας είναι κατά 70-80% εξαγωγική, αλλά και το ελεύθερο επάγγελμα.
Κάποια στιγμή, θα πρέπει να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι ο λαός, η κοινωνία, δεν έχει άλλες αντοχές. Ούτε οικονομικές ούτε ηθικές. Δεν μπορεί να λαμβάνονται ακόμη οριζόντια μέτρα, χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια και στόχους μέχρι να ισοπεδωθούν όσοι μοχθούν καθημερινά. Αυτοί που φοροδιαφεύγουν, να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν. Αυτή είναι η ευθύνη της κυβέρνησης προς τους πολίτες. Όχι να τους βάζει όλους στο ίδιο καζάνι.
Οι ακαδημαϊκές προσεγγίσεις και οι εύκολες λύσεις φτωχαίνουν τη χώρα, γι’ αυτό καλό είναι όποιοι κάθε φορά κυβερνούν να βλέπουν λιγάκι και την πραγματικότητα».