Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Μήπως θα έβγαζαν και τα τανκς στους δρόμους και τους απέτρεψε ο κ. Τσίπρας;

20/01/2016
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Και ξαφνικά, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται θορυβημένος από τις κινήσεις κάποιων να δίνει εντολή στην ΕΥΠ να… παρακολουθεί το Νομισματοκοπείο, μήπως κάποιοι από τους υπουργούς του - με τους οποίους έμεινε σφιχταγκαλιασμένος μέχρι και την 30ή Ιουνίου, το καταστροφικό δημοψήφισμα και τη συμφωνία του Ιουλίου – πραγματοποιήσουν έφοδο στο Νομισματοκοπείο!
Η προσπάθεια είναι σαφής: Να βγει ο κ. Τσίπρας λάδι όσον αφορά τον κίνδυνο που διέτρεξε (και μάλλον διατρέχει ακόμη) η χώρα να βρεθεί εκτός ευρώ.
Δηλαδή, συγγνώμη, αλλά πότε θα έμπαιναν στο Νομισματοκοπείο; Και ποιοι θα μετείχαν στα «τάγματα εφόδου»; Και τι θα τα έκαναν τα λεφτά που υποτίθεται ότι θα έκλεβαν, αν δεν συμφωνούσε μαζί τους η κυβέρνηση και η Βουλή;
Θα έκαναν πραξικόπημα; Μήπως θα έβγαζαν και τα τανκς στους δρόμους;
Η αλήθεια είναι μία: Όλοι τους φλερτάρισαν με την ιδέα της εξόδου.

Διότι γνώριζαν πως όλα όσα έλεγαν και υπόσχονταν δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν εντός ευρώ.
«Καμιά θυσία για το ευρώ», δεν μας έλεγαν σε όλους τους τόνους; Με πρώτο τον κ. Τσίπρα;
Είναι επίσης αλήθεια ότι έγινε μια κινητοποίηση για να δημιουργηθεί ένα τείχος προστασίας, αλλά αυτή αφορούσε το σύνολο της κυβέρνησης.
Και μπορεί τώρα από το Μαξίμου να μιλούν για «γελοιότητες», αλλά παραμένει σκοτεινό σημείο το ζήτημα της εκπόνησης μυστικού σχεδίου από τους Βαρουφάκη – Γκαλμπρέιθ, με εντολή Τσίπρα, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε από το βήμα της Βουλής και σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις.
Τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές αυτής της άθλιας υπόθεσης έπεσαν σε αναρίθμητες αντιφάσεις, καθώς πότε μας έλεγαν ότι επρόκειτο για «σχέδιο έκτακτης ανάγκης» και πότε για «μελέτη επιπτώσεων».
Θυμίζουμε:


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ