Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 Στο πλαίσιο του προγράμματος των βιωματικών δράσεων, οι μαθήτριες και οι μαθητές της δεύτερης τάξης του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης επισκέφθηκαν τους λειτουργικούς χώρους της Εστίας Πιερίδων
Μουσών Κατερίνης, όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τη διαχρονική διαδρομή και τις δράσεις του σημαντικότερου πνευματικού φορέα της Πιερίας.
  Την εκπαιδευτική κοινότητα υποδέχθηκε και καλωσόρισε ο πρόεδρος της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Γρηγόρης Μιτσοκάπας ο οποίος στο χαιρετισμό του επισήμανε: «Βρίσκεστε  σε έναν από τους παλαιότερους χώρους πολιτισμού, ο οποίος προσπάθησε από την αρχή της ίδρυσής του να συνενώσει και να εκφράσει την πολυποικιλότητα των πολιτισμικών καταβολών της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Είναι ευχάριστο και εποικοδομητικό να το γνωρίζετε, γιατί εσείς θα συνεχίσετε το έργο της Εστίας.»


  Τις μαθήτριες και τους μαθητές ενημέρωσε με γλαφυρό τρόπο ο επίτιμος και μακροβιότερος πρόεδρος της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην διαδρομή, το πλουσιότατο έργο και τις δραστηριότητες του συλλόγου, τόνισε: «Σας υποδέχομαι και με την ιδιότητα του διατελέσαντα δασκάλου και σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την επιθυμία σας να γνωρίσετε την ταυτότητα ενός πνευματικού φορέα, που φέτος συμπληρώνει εξήντα δύο χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης προσφοράς στην Πιερία και όχι μόνο. Το διαχρονικό έργο της Εστίας είναι αξιοσήμαντο και υλοποιείται από τα αντίστοιχα τμήματα των εφορειών που καλύπτουν όλο το φάσμα τόσο στα γράμματα, όσο και στις τέχνες, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο με αξιόλογη προσφορά στον συνάνθρωπο.
  Καταγράφοντας την ιστορία του τόπου μας μέσα από επιστημονικά συνέδρια, αφήνουμε παρακαταθήκη σε εσάς και τις επόμενες γενεές, την ιστορική ταυτότητα της Πιερικής γης.»
  Ολοκληρώνοντας ο κ. Κωνσταντινίδης έκανε αναφορά στην ανάδειξη από την Εστία του Φεστιβάλ Ολύμπου, στην έκδοση σειράς συγγραφικών έργων αλλά και στην καταγραφή των τοπικών χορών, μουσικής και καλλιτεχνικών δημιουργιών. Όπως επίσης και στις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η Εστία πάνω από έξη δεκαετίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


  Τις μαθήτριες και τους μαθητές της δεύτερης τάξης του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ενημέρωση από τον κ. Κωνσταντινίδη, υποβάλλοντας σωρεία ερωτήσεων, συνόδευε ο εκπαιδευτικός Ιωάννης Παντελίδης.