Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Το "ημερολόγιο" των κινητοποιήσεων στην υγεία

"Θερμός" αναμένεται να είναι ο Ιανουάριος στην υγεία, καθώς το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό έχει δημιουργήσει ενιαίο μέτωπο αντίδρασης απέναντι στις επερχόμενες αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση για τα Ταμεία. 
Δείτε λοιπόν τί κινητοποιήσεις έχουν ανακοινωθεί για τις επόμενες ημέρες:

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου:
-Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και η ΕΙΝΑΠ καλεί όλους τους ιατρούς να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου και ώρα 16.30 έξω από το υπουργείο Εργασίας.

- Έκτακτη σύγκλιση της Ολομέλειας των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας για την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, στις 5 το απόγευμα, μετά από σχετική απόφαση του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
-Οι επιστημονικοί φορείς στη Θεσσαλονίκη έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση ανοιχτή συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ (Λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου 49) για τις 7μμ. Με ανακοίνωσή τους έχουν δηλώσει πως θα συμμετέχουν τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, όσο και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) και ο Οδοντριατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.
-Οι επιστημονικοί φορείς στην Αθήνα έχουν απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους βουλευτές για συνάντηση εργασίας για το ασφαλιστικό στα γραφεία του ΤΕΕ.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου:
-Στάση εργασίας μεταξύ 11πμ- 3μμ στην οποία έχουν ανακοινώσει πως θα λάβουν μέρος: Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ)
-Κοινή πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη Βουλή στις 11:30, με σημείο εκκίνησης τα Προπύλαια. Διοργανώνεται από τους επιστημονικούς φορείς της χώρας και σε αυτό αναμένεται να συμμετέχουν όλες οι ενώσεις των επαγγελματιών υγείας [μεταξύ αυτών ΠΙΣ, ΙΣΑ, ΟΕΝΓΕ, οι γιατροί σε ΠΕΔΥ- ΕΟΠΥΥ ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ (ΠΕΔΥ- ΕΟΠΥΥ) καθώς και η ΕΙΝΑΠ].
Παρασκευή 22 Ιανουαρίου:
-Συνάντηση επιστημονικών φορέων με εκπροσώπους αγροτών, επιμελητηρίων, βενζινοπωλών, οδηγών ταξί, ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ, καθώς και της Ένωσης Συντακτών (11πμ, στο  αμφιθέατρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου).
Δευτέρα 25 Ιανουαρίου:
- 24ωρη απεργία στην οποία έχουν ανακοινώσει πως θα συμμετέχουν τα μέλη του ΙΣΑ και της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (ΕΕΛΙΑ)
-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)  ώρα 11:30 π.μ. και πορεία προς τη Βουλή. Με ανακοινώσεις τους έχουν δηλώσει πως θα λάβουν μέρος ΕΙΝΑΠ, ΙΣΑ και ΕΕΛΙΑ.
Τρίτη 26 Ιανουαρίου:
 -Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πορεία των μελών όλων των επιστημονικών φορέων την Τρίτη 26 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, στη Θεσσαλονίκη. 
-Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί 3ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.