Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Για πρώτη φορά ο Όλυμπος και η Πιερία σε έκθεση περιπατητικού – εναλλακτικού τουρισμού. “Tour Natur 2015” στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας

 Η ΠΙΕΡΙΑ πήρε μέρος για ΠΡΩΤΗ φορά σε μία σημαντική έκθεση ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. 

Η έκθεση TOUR NATUR   έγινε στο Ντύσσελντορφ στη Γερμανία από 4 ως 6 Σεπτεμβρίου 2015
Ο Εναλλακτικός Τουρισμός αποτελεί την πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού παγκοσμίως.
Πρόκειται για μία διαφορετική έκθεση που απευθύνεται σε αυτούς που τους αρέσει στις διακοπές τους  να βρίσκονται στη φύση, στο βουνό, να μένουν σε camping, να κάνουν ποδήλατο, πεζοπορία, αναρρίχηση, ορειβασία, rafting, ιππασία κ.α , Nα δοκιμάζουν τοπικά προϊόντα και κρασιά, να επισκέπτονται τοπικές παραγωγές και κτήματα.


Η Πιερία είναι ένας δυνατός προορισμός που μπορεί να αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό την μορφή αυτή του τουρισμού.  Την ίδια μέρα μπορεί κάποιος να βρίσκεται στα βραβευμένα με γαλάζιες σημαίες νερά της θάλασσας  του Ολύμπου αλλά  και στην κορυφή του στο ψηλότερο σημείο  της Ελλάδας στον Μύτικα.
Ο Όλυμπος και τα Πιέρια , το Ελατοχώρι, ο υδροβιότοπος στη Ν.Αγαθούπολη, η περιοχή  στο  Κάστρο του Πλαταμώνα, ο Παλαιός Παντελεήμων, οι φυσικές ομορφιές σε συνδυασμό με τον  πολιτιστικό  και αρχαιολογικό πλούτο παρουσιάστηκαν  για τρεις μέρες στους επισκέπτες της έκθεσης που ήταν κυρίως από την Γερμανία  αλλά και την Ολλανδία και Γαλλία, από την πρόεδρο της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ κυρία Ξυπτερά Ευαγγελία και το μέλος της κύριο Δελινιώτη Πάρη.
Η συμμετοχή στην Tour Natur αποτέλεσε αίτημα και επιθυμία της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ  για να ενισχύσει  το τουριστικό προϊόν στη  Νότια Πιερία, στον Όλυμπο, στο Ελατοχώρι και στη Βόρεια Πιερία με στόχο και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Παρατηρείται ότι στη συγκεκριμένη έκθεση σημειώνεται μεγάλο ενδιαφέρον από δημοσιογράφους, τουριστικούς πράκτορες αλλά κυρίως από το κοινό που θέλει να γνωρίζει νέους προορισμούς.


Την Πιερία στην έκθεση εκπροσώπησε η πρόεδρος της Ένωσης κυρία Ξυπτερά Ευαγγελία.
Το περίπτερο επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων  :
Ο πρόξενος της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ, κύριος Γρήγοριος Δελαβέκουρας
Ο επικεφαλής σύμβουλος του γραφείου εμπορικών και οικονομικών υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ, κύριος Ιάκωβος Κολλάρος
Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ΕΟΤ στην Γερμανία, κυρία Κατερίνα Αγαπάκη.
Η συμμετοχή αυτή της Πιερίας έγινε με δικό της περίπτερο και είναι η πρώτη δράση  που γίνεται με τον ΠΙΕΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΠΡΟΒΟΛΗΣ.
Η πρόεδρος                                          Ο Γεν. Γραμματέας
Ξυπτερά Ευαγγελία                           Τσιτλακίδης Ηρακλής