Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Οι υποψήφιοι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας στην Πιερία

Με ένα πλήρες, αγωνιστικό και αντιμνημονιακό ψηφοδέλτιο κατέρχεται στις εκλογές στην Πιερία η Λαϊκή Ενότητα.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο βουλευτής Πιερίας Ζήσης Ζάννας και το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από υποψηφίους που έχουν συμμετάσχει ενεργά στους αντιμνημονιακούς αγώνες, με πλούσια δράση στα κοινωνικά κινήματα της Πιερίας, στα κινήματα για την προστασία του περιβάλλοντος, την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας κλπ.

Αναλυτικά τα βιογραφικά των υποψηφίων βουλευτών της Λαϊκής Ενότητας

Ζάννας Ζήσης
Βουλευτής Πιερίας–Φαρμακοποιός

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Είναι 32 ετών, απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Διατηρεί φαρμακείο στον Κορινό.
Οργανωμένος στη Νεολαία ΣΥΝ και μετέπειτα στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε μέλος της Κ.Ε. του κόμματος, της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας και συντονιστής της Ν.Ε. Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Εξελέγη βουλευτής Πιερίας στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Διετέλεσε γραμματέας και μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
Αρνήθηκε να ψηφίσει το 3ο μνημόνιο και εντάχθηκε στην Κ.Ο. της Λαϊκής Ενότητας.


Γραβάνη Θεοδώρα
Ιδιωτική Υπάλληλος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Σπούδασε Γερμανική Γλώσσα και Φιλολογία στο ΑΠΘ. Από το 1995 εργάζεται κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, με δεύτερη απασχόληση τη διδασκαλία των γερμανικών.
Είναι μητέρα δύο εννιάχρονων αγοριών.
Τον Μάιο του 2014 ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό «Άλλος Δρόμος για την Κατερίνη» για το Τοπικό συμβούλιο της Κατερίνης. 


Σπανός Γιώργος
Εκπαιδευτικός – Δικηγόρος

Γεννήθηκε στη Βροντού Πιερίας το 1962. Απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του ΑΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού στα οικονομικά, πτυχίου ΤΕΦΑΑ και Νομικής ΑΠΘ.
Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη μέση εκπαίδευση και ως δικηγόρος. Διετέλεσε σύμβουλος επιχειρήσεων και λογιστής.
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δίου – Ολύμπου στις αυτοδιοικητικές εκλογές το 2010 και το 2014. Συμμετείχε ενεργά στον ΣΥΡΙΖΑ ως μέλος του Συντονιστικού Βροντούς
Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Από τον Αύγουστο του 2015 συστρατεύτηκε με τη Λαϊκή Ενότητα.


Πουζουκλίδου Σωτηρία
Συνταξ. Εργοδηγός  Δομικών  Έργων

Γεννήθηκε και ζει στην Κατερίνη στην περιοχή του Μυλαυλάκου. Μητέρα δύο παιδιών.
Είναι πρόεδρος της «Πρωτοβουλίας για τον Πέλεκα» και της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης. Υπήρξε μέλος πολλών πολιτιστικών συλλόγων.
Ανέπτυξε από τα νεανικά της χρόνια έντονη πολιτική δράση στο χώρο της Αριστεράς, συμμετείχε στο Γυναικείο και Οικολογικό κίνημα. Συνδικαλίστρια, διετέλεσε Γραμματέας του επαγγελματικού σωματείου της και Γραμματέας της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κατερίνης και πρόεδρος τριών Συλλόγων Γονέων.


Υφαντής Θεόδωρος
Οικονομολόγος-Λογιστής

Γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1962. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής  Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος πτυχίου προγραμματιστή ηλεκτρονικών υπολογιστών της I.E.S.E.
Εργάζεται ως λογιστής και οικονομικός σύμβουλος ιδιωτικών επιχειρήσεων και δημόσιων φορέων.
Είναι πατέρας δύο παιδιών.





Παντελιάδης Νικόλαος
Υπάλληλος ΕΚΑΒ

Γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1961. Απόφοιτος του κολλέγιου του Πανεπιστημίου Μονάχου.  Διετέλεσε για 16 χρόνια υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Πιερίας, όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα.
Ιδρυτικό μέλος της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας, της Πρωτοβουλίας για τον Πέλεκα, της Επιτροπής ενάντια στα βιομηχανικά απόβλητα στον Όλυμπο, της Επιτροπής προάσπισης της δημόσιας υγείας στην Πιερία, μέλος του ΣΕΟ Κατερίνης και των Φίλων του Περιβάλλοντος. Μέλος του ΚΚΕ (1981 – 1989), στη συνέχεια του ενιαίου ΣΥΝ και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ. Αποχώρησε από μέλος του Τμήματος Υγείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και συστρατεύτηκε με τη Λαϊκή Ενότητα.


Λαϊκή Ενότητα Πιερίας
email: laikienotita.pierias@gmail.com