Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ο Νότης Μαριάς για αγρότες και Σκληρή απάντηση στους εκβιασμούς της τρόικας εδώ και τώρα

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Όχι στη φορομπηχτική πολιτική της τρόικας κατά των Ελλήνων αγροτών.  

Τη φορομπηχτική πολιτική της τρόικας κατά των Ελλήνων αγροτών κατήγγειλε με παρέμβασή του στις 8/6/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Παρεμβαίνοντας υπέρ των φτωχοποιημένων από το μνημόνιο Ελλήνων αγροτών ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «την ώρα που ο Ντράγκι διαθέτει 1,1, τρισ ευρώ για αγορά ιδιωτικού και δημοσίου χρέους, το ποσό των 441 εκατομμυρίων ευρώ του αποθεματικού για την αντιμετώπιση κρίσεων στον γεωργικό τομέα είναι ψίχουλα για τους αγρότες της Ελλάδας και της υπόλοιπης Νότιας Ευρώπης που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο και έχουν χάσει μέχρι σήμερα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Οι φτωχοποιημένοι από το μνημόνιο Έλληνες αγρότες έχουν επίσης φέτος δοκιμαστεί και από τις καταστροφές στην παραγωγή τους λόγω των θεομηνιών που έπληξαν την πατρίδα μου. Ταυτόχρονα η φοροεπιδρομή που βιώνουν και φέτος οι Έλληνες αγρότες με εντολή της τρόικας επεκτάθηκε παράνομα και στις κοινοτικές ενισχύσεις που λαμβάνουν. Έτσι την τελευταία πενταετία το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών μειώθηκε κατά 1,5 δισ. ευρώ και οι φόροι που κατέβαλαν αυξήθηκαν κατά 150%».
Τέλος ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Για τους λόγους αυτούς πρέπει το ποσοστό αναπροσαρμογής, δηλαδή το ποσοστό μείωσης που καθορίζει ο υπό συζήτηση Κανονισμός να μην εφαρμοστεί στις ενισχύσεις που χορηγούνται στους Έλληνες αγρότες, αφού σε περίπτωση μη εξαίρεσης των Ελλήνων αγροτών αυτό θα οδηγήσει σε νέα άδικη μείωση των εισοδημάτων τους».




Νότης Μαριάς στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ: Σκληρή απάντηση στους εκβιασμούς της τρόικας εδώ και τώρα.
Σκληρή απάντηση στους εκβιασμούς της τρόικας εδώ και τώρα ζητά ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής,  Αντιπρόεδρος  των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς  σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό  σταθμό ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη  στις 8.6.2015.
 Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Νότη Μαριά έχουν ως εξής:
1. Η Ελλάδα πρέπει  να προσφύγει δικαστικά στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά των δανειστών και της τρόικας ασκώντας αγωγή αποζημιώσεως για τη ζημιά που επέφερε  το μνημόνιο στην Ελληνική οικονομία και η οποία ζημιά ανέρχεται σε εκατοντάδες δισ. ευρώ (02:05).
2.Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει με βάση τον Κανονισμό 472/2013 της Ε.Ε. σε λογιστικό έλεγχο του χρέους και εν συνεχεία σε μονομερή διαγραφή του επονείδιστου χρέους (04:15).
3. Η κυβέρνηση θα μπορούσε ακόμη και τώρα να αξιοποιήσει την πρόταση-λύση του Νότη Μαριά για μερική ή ολική εξόφληση του ΔΝΤ εκ μέρους της Ελλάδας μέσω χρηματοδότησης από την Τράπεζα της Ελλάδας με βάση τον Κανονισμό 3603/1993 της Ε.Ε. (05:50).

Στην συνέντευξή του ο Νότης Μαριάς μιλά επίσης για:
4. Την εκβιαστική πολιτική  των δανειστών (00:23).
5. Για τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορεί να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση ανάγκης και να προχωρήσει έτσι σε νόμιμη άρνηση πληρωμής των δανειστών (08:02).
6. Τη φορομπηχτική πολιτική  της συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (10:48).
7.Το κερδοσκοπικό γαϊτανάκι που έστησε η τρόικα σε βάρος της Ελλάδας αφού το 96% των 214 δις ευρώ που πήρε ως δάνεια από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ επέστρεψαν ξανά στις τσέπες των δανειστών για την πληρωμή παλαιών δήθεν χρεών   (14:20).
8. Τη συγκρότηση ενός Νέου Αντιμνημονιακού Μετώπου (15:31).