Αυθεντική συνταγή από την Πόλη
Τι χρειαζόμαστε:
- Μισό κιλό ανάμικτο κιμά (μοσχαρίσιο και αρνίσιο)
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- Κύμινο, μπαχάρι, κόλιαντρο, αλάτι, κόκκινο πιπέρι
- Μαιντανό
- Λίγο σκόρδο
- Ξυλάκια καλαμάκια για σουβλάκια
Για τη σάλτσα:
- 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
- Λίγο κανέλα
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- Πίτες για σουβλάκι
- 500γρ γιαούρτι στραγγιστό
- λίγο βούτυρο
Πώς το κάνουμε:
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, τον μαιντανό, το σκόρδο και το αλατοπίπερο.
- Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
- Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ και τα περνάμε στα καλαμάκια για σουβλάκια.
- Ψήνουμε στον φούρνο τα κεμπάπ μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
- Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, την κανέλα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα αφήνουμε για δέκα λεπτά να βράσουν, ανακατεύωντας συνεχώς.
- Σε ένα τηγανάκι ψήνουμε τις πίτες βάζοντας λίγο βούτυρο.
- Σερβίρετε ως εξής:
- Σε μια πιατέλα βάζουμε τις πίτες, από πάνω τα κεμπάπ, μετά τη σάλτσα και τέλος το γιαούρτι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ποσότητα των μπαχαρικών είναι σχετική. Βάζετε την ποσότητα που σας ταιριάζει.