Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Δεύτερη Διαβούλευση φορέων για τη δημιουργία Κοινωνικής Σύμπραξης...

 Δεύτερη Διαβούλευση φορέων για τη δημιουργία Κοινωνικής Σύμπραξης στα πλαίσια Επιχειρησιακού Προγράμματος για την καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού
αποκλεισμού

            Με μεγαλύτερη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων, ύστερα από την ευρεία δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12.02.2015, στο Δημαρχείο Κατερίνης, η δεύτερη διαβούλευση με σκοπό τη δημιουργία Κοινωνικής Σύμπραξης, η οποία θα αναλάβει σε τοπικό επίπεδο την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή 2014-2020» στο πλαίσιο του «Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» (ΤΕΒΑ/FEAD).
            Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν από τον Εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Κατερίνης κ. Νίκο Παπαζιώγα ανακοινώθηκε το περιεχόμενο της 1ης Έκθεσης Πεπραγμένων, αποσαφηνίστηκαν τεχνικά θέματα του προγράμματος, κατατέθηκαν νέες και ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Επικυρώθηκαν τα πρακτικά της πρώτης συνάντησης και υπεγράφη από τους συμμετέχοντες φορείς Σχέδιο Συμφώνου Συνεργασίας των εταίρων για την υποβολή από το Δήμο Κατερίνης πρότασης ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Το σύνολο των φορέων συνεχάρη για άλλη μια φορά το Δήμο Κατερίνης για την πρόσκληση συμμετοχής και την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει και ιδιαίτερα για τη δυνατότητα που έδωσε σε όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο νομό να συμμετάσχουν στην προσπάθεια. Αναγνωρίστηκε επίσης από όλους η αντιπροσωπευτικότητα και η πλήρης γεωγραφική κάλυψη του νομού για την υλοποίηση του προγράμματος .


Στη δεύτερη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων του Νομού, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, την Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία, το Επιμελητήριο, το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Συλλόγους, Φιλανθρωπικά Σωματεία, Εθελοντικές Οργανώσεις, καθώς και Πρόεδροι Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων.