Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΕΛΗΞΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΡΗΤΙΝΗΣ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Ι.Μ. Κίτρους Κατερίνης Πλαταμώνος
Έληξαν με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή παιδιών το Πρόγραμμα Φιλοξενίας Παιδιών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου
Ρητίνης στα  Πιέρια.

Συγκεκριμένα, λειτούργησαν έξι περίοδοι, τρεις για αγόρια και τρεις για κορίτσια. Συνολικά φιλοξενήθηκαν 320 παιδιά, ενώ 70 στελέχη, υπό την ευθύνη 7 κληρικών, συνέβαλαν στη λειτουργία τους.

Την Κυριακή 3 Αυγούστου, στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των υπεύθυνων κληρικών και στελεχών με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο. Αρχικά τελέστηκε δέηση ευχαριστίας στο Καθολικό της Ιεράς Μονής. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, κατά την οποία ο Μητροπολίτης ανήγγειλε τη λειτουργία Γραφείου Νεότητας, που θα εδρεύει στο Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Φώτιος» και εξήγγειλε τους τομείς δράσεώς του, οι οποίες θα προστεθούν σε αντίστοιχες δράσεις του Πνευματικού Κέντρου. Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας ορίστηκε ο Αρχιμ. Διονύσιος Γκόλιας. Εκ μέρους των παρισταμένων, ο Αρχιμ. Παύλος Ντούρος, Υπεύθυνος λειτουργίας του Προγράμματος Φιλοξενίας Παιδιών, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για το αμέριστο ενδιαφέρον του υπέρ της νεότητας.


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε ο Παρακλητικός Κανόνας στην Υπεραγία Θεοτόκο με την παρουσία αρκετών στελεχών και άλλων πιστών. Το Πρόγραμμα Φιλοξενίας Παιδιών ολοκληρώθηκε προσευχητικά με την τέλεση Αγρυπνίας για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τό βράδι της Τρίτης προς Τετάρτη 6 Αυγούστου.