Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. μας φέρνει μπροστά στις ευθύνες μας: αντιδράστε !

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
Η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, ανεξαρτήτως αν συμβάλλει στην παραγωγή αξίας ή όχι, είναι πέρα από τα όρια της όποιας οικονομικής λογικής
και αποτελεί απλώς δήμευση προσωπικού πλούτου. Επιπρόσθετα, επιδεινώνει τη βιωσιμότητα των δανείων κατοικίας, συμβάλλοντας περαιτέρω στην κρίση του τραπεζικού συστήματος.

Τα εκκαθαριστικά σημειώματα του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων ήρθαν να μας αφυπνίσουν. Δεν είναι μόνο ο οικονομικός παραλογισμός, ούτε τα λάθη, οι ανακολουθίες και οι αδικίες εις βάρος των φορολογουμένων, φυσικών και νομικών προσώπων. Δεν πρόκειται απλώς για αδικαιολόγητα υψηλές εκτιμώμενες αξίες, ούτε για τον παράνομο λογισμό φόρων σε παραγωγικά κτήματα και εγκαταστάσεις. Δεν μένουμε στη αναπόφευκτη περαιτέρω επιδείνωση της εθνικής οικονομίας, ούτε στις πρόσθετες απώλειες θέσεων εργασίας και εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού από την αποδόμηση της παραγωγής.

Εκείνο που είναι απολύτως προκλητικό, αυτό που δεν δικαιούμαστε να το αφήσουμε πια αναπάντητο είναι το θράσος, η κοροϊδία και η προδοτική εμμονή της κυβέρνησης στην καταλήστευση δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου.Μετά τις μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, τις νέες αυξήσεις στα φάρμακα και τα τιμολόγια της ΔΕΗ, το ξεπούλημα δημόσιας γης και πλουτοπαραγωγικών πηγών, ξεπέρασαν τους εαυτούς τους ως προς την προχειρότητα και την καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και ευνομίας: με επίσημη ανακοίνωση αναγνωρίζουν μεν τα "λάθη" των εκκαθαριστικών, ζητούν την κατανόησή μας (sic), αλλά απαιτούν να πληρώσουμε πειθήνια τις ληστρικές δόσεις, και μετά βλέπουμε.

Την ίδια στιγμή, οι βουλευτές της συμπολίτευσης, οι υπουργοί και η κυβερνητική εκπρόσωπος δίνουν ρεσιτάλ υποκρισίας, καθοδηγούμενοι από τις μπαγκέτες του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.

Πέρα από κάθε έννοια πολιτικής και νομικού πολιτισμού, σε κοροϊδεύουν ελληνικέ λαέ, σε κλέβουν Έλληνα εργαζόμενε, σε λοιδορούν Έλληνα πολίτη!

Πλέον η αντίδρασή μας, συλλογική, αυτοργανωμένη και αυθόρμητη, δεν είναι απλώς αναγκαία, είναι η ιστορική μας ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, στο Σύνταγμα και στην πατρίδα. Δεν μας μένει τίποτε άλλο από την καθολική και μαζική αντίσταση στα σχέδια αυτών που κορυφώνουν την ανομία, την ταξική σκληρότητα και την προδοτική, αντιλαϊκή τακτική.

Υπάρχει εναλλακτική: η ανατροπή του ψεύδους και της κλεπτοκρατίας από τολμώντες, ενεργούς πολίτες, η ριζοσπαστική μεταρρύθμιση, η κατάργηση των ληστρικών για το λαϊκό εισόδημα φορολογήσεων και η εγκαθίδρυση ενός κοινωνικά δίκαιου και αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος.

Η εναλλακτική είναι η δημοκρατική και παραγωγική επαναθεμελίωση, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της πατρίδας μας, μέσα σε μια δίκαιη κοινωνία, η σοσιαλιστική μετεξέλιξη.