Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Ο Αστέρας των… θαυμάτων! - Αποκλεισμός σοκ για τον Ατρόμητο!

ΤΡΟΜΕΡΗ ΨΥΧΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ!
Αστέρας Tρίπολης - Μάιντς 3-1
Ο Αστέρας έγραψε ιστορία! Επικράτησε 3-1 της Μάιντς στην Τρίπολη και πήρε την πρόκριση για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ,
τρελαίνοντας την Ευρώπη! Nτε Μπλάσις και Μάσα (2) τα γκολ!
Τι και αν είχαν χάσει με 1-0 μέσα στη Γερμανία; Οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης ήταν αποφασισμένοι να γράψουν ιστορία και την έγραψαν. Πήραν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, επικρατώντας με 3-1 της Μάιντς. Και το έκαναν με μάγκικο τρόπο, παίζοντας εξαιρετική μπάλα και δείχνοντας πως φέτος είναι φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μάσα που πέτυχε δύο γκολ, όμως έτσι και αλλιώς για να έρθει μια τόσο μεγάλη πρόκριση, όλοι έπαιξαν εξαιρετικά και έδωσαν ότι είχαν.
Με το ίδιο σύστημε οι δύο ομάδες
Με την ίδια ομάδα που ξεκίνησε και στην Γερμανία ξεκίνησε και σήμερα ο Αστέρας. Συγκεκριμένα σε ένα σύστημα 4-2-3-1 ο Θεοδωρόπουλος θα ήταν κάτω από το τέρμα, ο Παντελιάδης αριστερά, ο Λούι δεξιά, οι Ζησόπουλος και Γκοϊάν στο κέντρο της άμυνας, με τους Κουρμπέλη και Μουνάφο να είναι τα αμυντικά χαφ. Την τριάδα πριν τον προωθημένο Ντε Μπλάσις θα αποτελέσουν από αριστερά προς τα δεξιά οι Μάσα, Ρόλε και Μπαντιμπανγκά.
Με 4-2-3-1 έπαιξαν και οι Γερμανοί. Συγκεκριμένα θα έχουν τον Κάριους τέρμα, τον Μπροσίνσκι δεξιά και τον Παρκ αριστερά στα μπακ, με τους Μπελ και Νοβέσκι να είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Μπαουμγκαρνλίνγκερ και Γκέις. Οι Μόρις, Μάλι και Σέολ αποτελούν από δεξιά προς αριστερά την τριάδα, πριν τον Οκαζάκι.
Κακό ματς πριν την γκολάρα του Ντε Μπλάσις
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, μια αρχή που ως το πρώτο μισάωρο δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, με τις δύο ομάδες να παίζουν παιχνίδι κέντρου και την υπεροχή να μοιράζεται, χωρίς όμως τις πολλές φάσεις. Μάλιστα ως το πρώτο μισάωρο το σημαντικό ήταν ο τραυματιισμός του Μπαντιμπανγκά, ο οποίος βγήκε εκτός παιχνιδιού με τον Ουσέρο να παίρνει τη θέση του.
Στο 30’ όμως το Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πήρε... φωτιά με τον Ντα Μπλάσις να πετύχει ένα εξαιρετικό γκολ με σέντρα-σουτ από δεξιά και να κάνει το 1-0. Ένα γκολ που ισοφάριζε την ήττα στην Γερμανία και έβαζε τον Αστέρα για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης.
Ψυχρολουσία στο 39’
Εκεί όμως που μετά το 1-0 ο Αστέρας πίεζε και για το δεύτερο, ήρθε το 1-1 για τη Μάιντς στο 39’. Ένα γκολ που ήρθε σε μια αντεπίθεση με τον Κου να ξεφεύγει από τον Γκοϊάν και με διαγώνιο σουτ να κάνει το 1-1, κάνοντας τους Αρκάδες να θέλουν δύο γκολ για να περάσουν. Μάλιστα στιςς καθυστερήσεις ο Νοβένσκι θα μπορούσε με κεφαλιά να τελειώσει το ματς, αλλά η μπάλα βρήκε το δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.
Ηρωική ανατροπή
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Αρκάδες έπαιξαν ως ήρωες, πετυχαίνοντας μια ανεπανάλητπη ανατροπή. Μια ανατροπή που δεν φαινόταν πως θα γίνει με τους Γερμανούς να έχουν δύο δοκάρια ακόμα, αλλά να μην μπορούν να σκοράρουν. Οι Αρκάδες από την πλευρά τους πάλεψαν και όσο περνούσε η ώραα ανέβαζαν ρυθμό και στο 65’ έχασαν μοναδική διπλή ευκαιρία για να κάνουν το 2-1 με τον Κάριους να νικάει Μάσσα και Ντε Μπλάσις.
Το καθάρισε ο Μάσα!
Και ενώ όλα έδειχναν δύσκολα για τους παίκτες του Στάικου Βεργέτη, ήρθε ο Μάσα να τους λυτρώσει και με δύο γκολ να δώσει μια πραγματιικά ηρωική πρόκριση για την ομάδα του. Ο Αργεντίνος αρχικά έκανε το 2-1 στο 68’, όταν πήρε την πάσα από τον Ντε Μπλάσις και με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Κάριους.
Εκεί όμως που το Θεόδωρος Κολοκοτρώνης σηκώθηκε στον αέρα ήταν στο 86’, με τον Μάσα και πάλι να παίρνει τη μπάλα από τον Σανκαρέ που είχε μπει και έπαιζε επιθετικός και με κοντινό πλασέ να κάνει το 3-1 καιν να δίνει την τεράστια νίκη-πρόκριση στην ομάδα του.
MAN OF THE MATCH: Δεν λέμε ο Ντε Μπλάσις έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι όμως ο Μάσα ήταν όλα τα... λεφτά για τον Αστέρα Τρίπολης με τα 2 γκολ που έβαλε. Πολύ μεγάλη η προσφορά του.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Από την στιγμή που δεν μπήκε στην κατηγορία του man of the match δικαιωματικά ανήκει εδώ. Στην κυριολεξία ο Ντε Μπλάσις έκανε ότι ήθελε την αντίπαλη άμυνα ενώ έβαλε και ένα εξαιρετικό γκολ.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Μάιντς. Πολλά τα λάθη του και οι ευθύνες του για τα γκολ.
Η ΓΚΑΦΑ: Όσο ωραίο και ήταν το γκολ του Ντε Μπλάσις ο γκολκίπερ των Γερμανών φέρνει ακέραια την ευθύνη. Είχε εντελώς λανθασμένη τοποθέτηση.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν πέρασε και απαρατήρητη η διαιτησία. Ο ρέφερι του αγώνα κακώς δεν αποβάλλει τον γκολκίπερ της Μάιντς όταν βγήκε να πιάσει την μπάλα με τα χέρια. Η διαιτησία είχε προβλήματα και στον πειθαρχικό τομέα ενώ παράπονα είχαν και οι δύο ομάδες.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Στο τέλος μέτρησε η ψυχή, η καρδιά και το πάθος του Αστέρα. Μίας ομάδας που παρά την ήττα στην Γερμανία μπήκε αποφασισμένη για όλα στο ματς. Το 1-1 δεν την πτόησε. Έβαλε άλλα 2 γκολ, καταφέρνοντας να "πατήσει" την Μάιντς. Κέρδισε δικαιότατα και με άκρως πειστική εμφάνιση σε ένα πολύ σημαντικό ματς και έτσι συνεχίζει στην Ευρώπη. Ένας Αστέρας για τα... αστέρια που έγραψε ιστορία!
Οι συνθέσεις:
Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης (83’ Σανκαρέ), Γκόιαν, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Μουνάφο (59’ Μπακασέτας), Μπαντιμπανγκά (28’ Ουσέρο), Μάσα, Ρόλε, Ντε Μπλάσις 
Μάιντς: Κάριους, Μπροσίνσκι, Παρκ (74’ Ντίας), Νοβένσκι, Μπελ, Γκάις, Ζούλιαν Μπαουμγκαντλινγκερ, Μόριτζ, Κου (69’ Γιάρα), Μάλι (85’ Σότο), Οκαζάκι 


Διάβασε περισσότερα στο: Αστέρας Tρίπολης - Μάιντς 3-1 | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook




Ατρόμητος - Σαράγεβο 1-3

Σοκ στο Περιστέρι! Η Σαράγεβο μετέτρεψε σε εφιάλτη το πάρτι του Ατρομήτου, επικρατώντας 1-3 στην παράταση και αφήνοντάς τον εκτός συνέχειας.
Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου δεν κατάφερε να κρατήσει το 2-1 μέσα στη Βοσνία και με μια πολύ κακή εμφάνιση μπροστά στον κόσμο της, έχασε μια μοναδική ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκρισή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Έτσι ξεκίνησαν
Με 3-5-2 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Γιώργος Παράσχος. Ο Τσέναμο ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Νάστος στην δεξιά πτέρυγα, ο Γιαννούλης στην αριστερή και οι Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης στα στόπερ. Στα χαφ οι Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία, ο Μπρίτο σε ελεύθερο ρόλο και επιθετικό δίδυμο οι Καραμάνος και Φάμπιο.
Ο Ντζέναν Ούτστουπλιτς προτίμησε το 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Μπάντοβιτς με την τετράδα της άμυνάς του να αποτελείται από τους Μπάριτς, Ντούποβατς, Τατομίροβιτς, Πουζίγκατσα. Οι τρεις που ξεκίνησαν στη μεσαία γραμμή ήταν οι Τσίμιροτ, Ράντοβατς, Οκιτς και στην επίθεση οι Στόιτσεφ, Βελκόσκι και Ντούγιεβιτς.
Πρώτο ημίχρονο αντίστοιχο με της Βοσνίας
Η Σαράγεβο ήρθε αποφασισμένη στο Περιστέρι και το έδειξε από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Μόλις στο 2΄ είχε μια επικίνδυνη φάση με τον Βελκόσκι ανενόχλητο μέσα στην περιοχή να μην βρίσκει την μπάλα. Στο πρώτο τέταρτο το ματς ήταν ισορροπημένο χωρίς να υπάρχει η κλασική ευκαιρία από καμία ομάδα. Οι Βόσνιοι όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν ταχύτητα και δικαιώθηκαν. Στο 24΄ ο Ντούγιεβιτς πήρε την μπάλα στην αριστερή πλευρά, σούταρε η μπάλα κόντραρε στον Φυτανίδη και κρέμασε τον Τσέναμο. Ένα λεπτό αργότερα ο Φάμπιο έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο επιθετικός του Ατρομήτου βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά καθυστέρησε υπερβολικά και το σουτ του εξουδετερώθηκε από την άμυνα των αντιπάλων.
Χωρίς ρυθμό και ανάπτυξη οι Περιστεριώτες
Το γκολ δεν ξύπνησε την ομάδα του Παράσχου που είχε αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη. Η Σαράγεβο είχε κλείσει καλά τους χώρους προς την εστία του Μπάντοβιτς και ήταν κυρίαρχη στην μεσαία γραμμή. Στο 32΄ νέα μεγάλη ευκαιρία για τους Βόσνιους με τον Ντούγιεβιτς να περνάει όποιον βρίσκει μπροστά του, να σπάει την μπάλα στον Βελκόσκι, όμως του σουτ του τελευταίου να καταλήγει ψηλά άουτ. Στο 44΄ και στις καθυστερήσεις ο Ατρόμητος θα μπορούσε να είχε πάει στα αποδυτήρια με το 1-1, αλλά η κεφαλιά του Φάμπιο από καλή θέση εξουδετερώθηκε από τον Μπάντοβιτς και η αντίστοιχη του Φυτανίδη από εκτέλεση φάουλ πέρασε λίγο πάνω από την εστία. Η Σαράγεβο έκλεισε το ημίχρονο με το υπέρ της σκορ, το οποίο βάσει της συνολικής απόδοσης των δύο ομάδων ήταν δίκαιο.
Μέσα ο Τάτος, έξω ο Φάμπιο στην επανάληψη
Ο Γιώργος Παράσχος χρησιμοποίησε το ίδιο τρικ με της Βοσνίας, βάζοντας τον Τάτο στη θέση του Φάμπιο, αυτή τη φορά με το ξεκίνημα του ημιχρόνου, προκειμένου να δώσει ρυθμό στην ομάδα του στη μεσαία γραμμή. Ο Ατρόμητος στο πρώτο τέταρτο έδειξε να ισορροπεί κάπως τα πράγματα στον χώρο του κέντρου, αλλά ήταν εμφανή η έλλειψη δημιουργίας και παραγωγής φάσεων.
Ναπολεόνι και 4-2-3-1
Το 3-5-2 δεν βγήκε για τον Γιώργο Παράσχο, ο οποίος στο 66΄ πέρασε στην θέση του Νάστου τον Ναπολεόνι αλλάζοντας το σύστημα σε 4-2-3-1. Ο Ούστσουπλιτς απάντησε αμέσως στις αλλαγές του Έλληνα τεχνικού περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Κοβάσεβιτς και Μπιλμπίγια με στόχο να τα παίξει όλα για όλα και να δώσει περισσότερο πνοή στην επίθεση. Στο 69΄ ο Τάτος με ένα ξαφνικό σουτ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Μπάντοβιτς αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Βόσνιου τερματοφύλακα. Στο 80΄ η Σαράγεβο έκανε το 2-0, όταν ο Βελκόσκι από τα δεξιά γύρισε την μπάλα και ο Μπιλμπίγια σε κενή εστία έδωσε σκορ πρόκρισης στην ομάδα του. Ο Ταυλαρίδης ωστόσο είχε άλλη άποψη. Μετά από κόρνερ του Πίτου Γκαρσία στο 86΄ ο Έλληνας αμυντικός πήδηξε σωστά έπιασε την κεφαλιά και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και έστειλε το ματς στην παράταση.
Δοκάρι η Σαράγεβο με το καλημέρα της παράτασης
Με το καλημέρα της παράτασης ο Στόιτσεφ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τσέναμο με ένα σουτ-βολίδα. Στο 105΄ ο Στόιτσεφ έφυγε στην πλάτη του Φυτανίδη μετά από μπαλιά 40 μέτρων, γύρισε στον Μπιλμπίγια ο οποίος έκανε το 3-1 για την Σαράγεβο. Στα τελευταία λεπτά της παράτασης η Σαράγεβο έχοντας με το μέρος της την ψυχολογία, κράτησε το σκορ και πήρε το εισιτήριο για τα πλέ οφ του Γιουρόπα Λιγκ.
Man of the match: Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Στόιτσεφ για τους φιλοξενούμενους. Ο Βόσνιος μεσοεπιθετικός ήταν ο κινητήριος μοχλός, ταλαιπώρησε την άμυνα των Περιστεριωτών, έδωσε την ασίστ στο τρίτο γκολ τη ομάδας του και είχε το δοκάρι Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα του Ατρομήτου δεν λειτούργησε όπως την είχαμε συνηθίσει. Παρά το σύστημα με τα τρία στόπερ έγιναν αστεία λάθη δημιουργώντας πολλούς κινδύνους.
Στο ύψος του: Ο Μπιλμπίγια δεν φάνηκε στο πρώτο ματς με αποτέλεσμα να μην ξεκινήσει στο Περιστέρι. Ωστόσο, ήρθε από τον πάγκο και με δύο γκολ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Σαράγεβο.
Η γκάφα: Την έκανε ο Φάμπιο αμέσως μετά το γκολ της Σαράγεβο. Ο Πορτογάλος βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση αλλά έδειξε να «κολλάει» σπαταλώντας μια μοναδική ευκαιρία. Το στραγάλι: Στο ύψος του στάθηκε ο Βορειοϊρλανδός διαιτητής Άρνολντ Χάντερ, ο οποίος ευνοήθηκε από το παιχνίδι και δεν είχε να αντιμετωπίσει κάποια αμφίρροπη φάση.
Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ατρόμητος δεν μπήκε ποτέ στον αγώνα. Δεν είχε ρυθμό, ούτε δημιουργία, έκανε αστεία λάθη στην άμυνα και σπατάλησε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει αυτός την πρόκριση για τα πλέι οφ. Οι Περιστεριώτες δεν άλλαξαν πρόσωπο ούτε μετά το γκολ του Ταυλαρίδη και το γκολ του Μπιλμπίγια στην παράταση έκοψε τα πόδια των παικτών του Γιώργου Παράσχου, με αποτέλεσμα στα τελευταία λεπτά να μοιάζουν ανήμποροι να αντιδρασουν.
Συνθέσεις ομάδων
Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσέναμο, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Νάστος (66΄ Ναπολεόνι), Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο (75΄ Μπάλλας), Φάμπιο (46΄ Τάτος), Καραμάνος.
Σαράγεβο (Ούτστουπλιτς): Μπάντοβιτς, Μπάριτς (100΄ Πρότιτς), Ντούποβατς, Τατομίροβιτς, Πουζίγκατσα, Τσίμιροτ, Ράντοβατς (68΄ Κοβάσεβιτς), Στόιτσεφ, Όκιτς (68΄ Μπιλμπίγια), Ντούλιεβιτς, Βελκόσκι.





Διάβασε περισσότερα στο: Ατρόμητος - Σαράγεβο 1-3 | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook