Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΝΕΑ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Ι.Μ. Κίτρους Κατερίνης Πλαταμώνος
Την Πέμπτη 7 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και
Πλαταμώνος κ. Γεώργιος πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυρράχης. 
Πρόκειται για μνημείο του 10ου αι. που ανασυστάθηκε με Προεδρικό Διάταγμα και λειτουργεί ως Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή από το 1993.
Μετά την υποδοχή του Μητροπολίτου, κατά τη μοναστηριακή τάξη, τελέστηκε στο Καθολικό ο Μέγας Παρακλητικός Κανών. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ομίλησε σχετικά με τη λειτουργική επικαιρότητα των ημερών και το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. 
Εξήρε το έργο και την προσφορά της Γερόντισσας Νεκταρίας, Ηγουμένης από την ανασύσταση της Ιεράς Μονής το 1993. Δήλωσε ότι κάνει δεκτή την παραίτησή της από την ηγουμενία, για λόγους υγείας και προχωρημένου γήρατος, την οποία υπέβαλε πολλές φορές, τόσο γραπτώς όσο και προφορικώς, στον ίδιο αλλά και στον Προκάτοχό του, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αγαθόνικο. Τέλος, όρισε, έπειτα από πρόταση της Μοναστικής Αδελφότητας, ως διάδοχο τη Μοναχή Ιωάννα. Η αναγγελία του γεγονότος έγινε ενθουσιωδώς δεκτή από το εκκλησίασμα, καθώς τυγχάνει παγκοίνως γνωστή η συμβολή της νέας Γερόντισσας στην ανασυγκρότηση, αναστήλωση, ανακαίνιση και καλή λειτουργία της ιστορικής αυτής Ιεράς Μονής.
Να σημειωθεί, ότι από νωρίς το απόγευμα πλήθος πιστών, περί τα 600 άτομα, προσήλθαν με λεωφορεία και ιδιωτικά οχήματα, από τη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη και πλησιόχωρους οικισμούς, προκειμένου να συμμετάσχουν στη Θεομητορική ακολουθία και να προσκυνήσουν την ιστορική εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Εκ μέρους των τοπικών Αρχών παρέστησαν ο Βουλευτής Πιερίας Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου (Λιτοχώρου) Γεώργιος Παπαθανασίου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού (Αιγινίου) Ευάγγελος Λαγδάρης, μέλη του Δημοτικού και του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. ά.