Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Φουλάρουν οι μηχανές συλλογής βιομηχανικής ντομάτας στη Θεσσαλία

Σαφή αυξητική τάση τόσο στη συνολική όσο και στη μέση αναμενόμενη ποσότητα συγκομιδής παρουσιάζει η συλλογή βιομηχανικής ντομάτας στις πρώιμες περιοχές του νομού Θεσσαλίας, που αναμένεται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας να
κυμαίνεται στους 7.000 με 8.000 τόνους ημερησίως.
Όσον αφορά την ποιότητα της φετινής παραγωγής, προβλέπεται καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, γεγονός που εκτός των καιρικών συνθηκών οφείλεται στο επίπεδο τεχνογνωσίας και επιχειρησιακής ικανότητας των παραγωγών, αλλά και στον υψηλό βαθμό συλλογικής οργάνωσης, σύμφωνα με τον ΘΕΣΤΟ.
Προκειμένου να διατηρηθεί η ποιότητα μέχρι την ολοκλήρωση της συγκομιδής, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού αποφάσισε να πληρώνονται μεταφορικά στα Δ.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα μόνο για την επιτρεπόμενη μεταφερόμενη ποσότητα, αποτρέποντας ή δυνατόν υπερβάσεις φόρτωσης που οδηγούν στην υποβάθμιση του προϊόντος.
Στα πλάνα του ΘΕΣΤΟ είναι το 2014 να διακινήσει περίπου 170.000 τόνους βιομηχανικής ντομάτας, ποσότητα που θα διανεμηθεί στα συνεργαζόμενα εργοστάσια με τα οποία υπέγραψε σχετική σύμβαση (ΑΒΕΚ Νομικός, Agrofarm– Λεβεντάκης, Del Monte, Ευρωπαϊκά Τρόφιμα- Λαδάς, Κωπαϊς, Mastfoods, Ντάμαβαντ και Φίλιππος).
Τέλος, όσον αφορά το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του 2015, στην πρόσφατη γενική συνέλευση του Συνεταιρισμού αποφασίστηκε αυτό να περιλαμβάνει εκτός της συμπλήρωσης των αναγκών σε στάγδην άρδευση και σε απόκτηση ίδιων μέσων παραγωγής από το ΘΕΣΤΟ, που θα αφορά ψεκαστικά 3 τόνων και σκαλιστήρια 6 σειρών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνεταιρισμού, αιτήσεις πρόθεσης συμμετοχής στις συγκεκριμένες δράσεις γίνονται μέχρι τέλος Αυγούστου στα γραφεία του ΘΕΣΤΟ, Λ. Καραμανλή και Βιομηχανίας, Λάρισα.

http://www.agronews.gr