Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ - Του Μπουκλή Κωνσταντίνου

 Πλατείες και παρκάκια υπάρχουν πολλά στην Κατερίνη. Όλα βέβαια στο ίδιο μοτίβο. Λίγα  δέντρα, μερικά παγκάκια και άντε και καμιά κούνια. Το αποτέλεσμα
είναι να μην τα επισκέπτεται σχεδόν κανείς και απλά να λέμε ότι έχουμε πάρκα. Κάποια λοιπόν από αυτά θα μπορούσαν να έχουν ένα συγκεκριμένο θέμα ώστε να δύνεται μία επιλογή σε πολίτες με κοινά ενδιαφέροντα να τα επισκέπτονται . Ενδεικτικά αναφέρω μερικά:


1)    Πάρκο για skateboard και inline skates το οποίο θα έχει διάφορες ράμπες με διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας στο οποίο θα μαζεύονται οι fan του είδους.  Ο χώρος αυτός θα παραδοθεί άβαφος αφήνοντας τα παιδιά που ασχολούνται με αυτά να εκφραστούν όπως νομίζουν μέσα από τα graffitiτους.
2)      Πάρκο εκγύμνασης σκύλων.  Περιφραγμένος χώρος κατάλληλα διαμορφωμένος για σκύλους.  Σε αυτό τα σκυλιά θα εκτονώνουν την ενεργητικότητά τους και  να γυμνάζονται ενώ ταυτόχρονα οι ιδιοκτήτες τους θα βρουν επιτέλους ένα μέρος να μαζεύονται και να συζητάνε αμέριμνοι.
3)      Υπαίθριο πάρκο γυμναστικής.  Σε αυτό θα υπάρχουν διάφορα όργανα γυμναστικής δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να γυμνάζονται σωστά και πάνω από όλα δωρεάν.  


Αντίστοιχα πάρκα υπάρχουν ήδη σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και για την κατασκευή τους δεν απαιτούνται πολλά χρήματα. Γιατί αυτό είναι και το μεγάλο ερώτημα της διοίκησης Χιονίδη. Που θα βρούμε τα χρήματα να φτιάξουμε έργα. Ορίστε λοιπόν ακόμη μία πρόταση που για να υλοποιηθεί χρειάζεται απλά περισσότερο ενδιαφέρον και όρεξη παρά χρήματα. Γιατί ακόμη και αν δεν υπάρχουν χρήματα, υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν. Αρκεί να το θέλεις…

      Μπουκλής Κωνσταντίνος
  Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
"Νέα Επόχή για τον Δήμο Κατερίνης"