Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Η Νιόβη Παυλίδου στον Δήμο Θεσσαλονίκης και το ΚΕΠ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου
 Νιόβη Παυλίδου: Χρειάζεται ένα αξιόπιστο σύστημα αξιολόγησης δομών και προσωπικού των δήμων
Την ανάγκη ύπαρξης ενός οργανογράμματος που θα διασφαλίζει τις θέσεις
εργασίας του προσωπικού των δήμων υπογράμμισε κατά την επίσκεψή της, σήμερα, στις υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης η επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου.
«Η δημοκρατική και αποτελεσματική λειτουργία του δήμου είναι σημαντικό ζήτημα για την καθημερινότητα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης» τόνισε η κα Παυλίδου. «Αυτό που χρειάζεται είναι να καταλήξουν οι εργαζόμενοι και η διοίκηση σε ένα αξιόπιστο σύστημα αξιολόγησης δομών και προσωπικού που να το εμπιστεύονται και να το εφαρμόζουν όλοι. Απαιτείται η ύπαρξη ενός οργανογράμματος που θα εξασφαλίζει σιγουριά στις θέσεις εργασίας του προσωπικού».

Η κα Παυλίδου, που συνοδευόταν από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Νίκο Παπαμίχο, Χρυσόστομο Καλογήρου, Κώστα Πετρίδη και Κώστα Μησιάλη, είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σύλλογο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με 2500 μέλη, που καλύπτει όλες τις ειδικότητες εργαζομένων στο δήμο (τεχνικούς διοικητικούς, εργάτες ) κάθε επιπέδου εκπαίδευσης. Οι εργαζόμενοι μετέφεραν στην κα Παυλίδου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία επικέντρωσαν στην αβεβαιότητα των μετακινήσεων προσωπικού, των απολύσεων συμβασιούχων και της μείωσης κονδυλίων για παροχές που, επί χρόνια, καλύπτονταν κανονικά. Παράλληλα υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα κατηγοριών προσωπικού που λείπουν, όπως η δημοτική αστυνομία, και ανέφεραν ότι δεν δέχονται τις διαδικασίες αξιολόγησης προσωπικού που επιχειρούνται και προσπαθούν να οργανώσουν τις θέσεις τους για διεκδικήσεις μετά τις εκλογές. 


Στη συνέχεια η κα Παυλίδου συναντήθηκε με τους αντιδημάρχους Χ. Καπόν και Ν. Καρύδα καθώς και με τον πρόεδρο διοικητικού συμβουλίου Π. Αβραμόπουλο με τους οποίους συζήτησαν θέματα συνεργασίας της περιφέρειας με τους δήμους.  Ακόμη οι «Πολίτες Μπροστά» επισκέφθηκαν και τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου όπου είχαν συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Κουράκη για την χρηματοδότηση έργων από το ΕΣΠΑ της νέας περιόδου και επισήμαναν την σημασία αποτελεσματικής χρήσης των νέων κονδυλίων.


Μετά το δήμο Θεσσαλονίκης η επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι επισκέφθηκαν το ΚΕΠ της οδού Αγγελάκη όπου της παρουσίασαν  τη νέα δραστηριότητα- η οποία δεν είναι πολύ γνωστή στο κοινό- για την εξυπηρέτηση επιχειρηματιών (ΕΚΕ-Ενιαίο Κέντρο εξυπηρέτησης Επιχειρηματία). Μέσα από αυτή οι επιχειρηματίες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για  όλες τις απαιτούμενες ενέργειες σχετικά με την αδειοδότηση και χρηματοδότηση των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.
Τα 5 ΚΕΠ του δήμου Θεσσαλονίκης, με δυναμικό 75 εργαζομένων, όπως εξήγησαν οι υπεύθυνοι στην κα Παυλίδου, εξυπηρετούν, καθημερινά, πάνω από 2000 πολίτες προσθέτοντας διαρκώς αρμοδιότητες στην λειτουργία τους.  Από την πλευρά της η κα Παυλίδου τόνισε ότι «η συνεργασία της περιφέρειας με τους δήμους θα πρέπει να εξετασθεί και να οργανωθεί λεπτομερώς ώστε να παρέχονται οι καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη».