Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Η «Νονά» του Στέλιου Κούλογλου στην Κατερίνη

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....TV Xoris Sinora
Η Πρωτοβουλία Νέων Πολιτών και το tvxs.gr σας προσκαλούν στην προβολή του νέου μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Η Νονά», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Μαΐου στις 19:30 στην Αστική Σχολή Αικατερίνης.


Το ντοκιμαντέρ θα προλογίσει ο φιλόλογος, ποιητής και συγγραφέας Αντώνης Kάλφας, ενώ το παρών στην εκδήλωση θα δώσει και ο δημιουργός του, Στέλιος Κούλογλου.
 
Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Είσοδος ελεύθερη

Η υπόθεση

Το νέο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Η Νονά» είναι ένα ανορθόδοξο βιογραφικό της Άγγελα Μέρκελ. Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το ομώνυμο βιβλίο της Γερμανίδας δημοσιογράφου Γερτρούδης Χέλερ, που μιλά στην ταινία. Μερικά χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, μια άσημη φυσικός από την Ανατολική Γερμανία που δεν ενδιαφερόταν για την πολιτική, είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο. Ο δάσκαλος της στη μικρή πόλη όπου μεγάλωσε, λέει ότι ήταν η πιο έξυπνη μαθήτρια που είχε ποτέ. Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί της υποστηρίζουν ότι η «Μερκιαβέλι» ασκεί την εξουσία χωρίς ηθικούς φραγμούς, όπως δίδασκε ο Μακιαβέλι. Μια δημοσιογράφος που την γνωρίζει καλά, λέει ότι χρησιμοποιεί μεθόδους της Μαφίας. Το 2008 η Γερμανίδα καγκελάριος καλείται να αντιμετωπίσει τη διεθνή οικονομική κρίση. Οι γερμανικές τράπεζες είναι σοβαρά εκτεθειμένες, αλλά υπάρχει και ένας Έλληνας, από μηχανής θεός. «Αν έγραφα τώρα ένα βιβλίο για το δόγμα του σοκ», λέει η Νάομι Κλάιν, «θα ήταν για την Ελλάδα». Πως η Άνγκελα Μέρκελ κατάφερε να κυριαρχήσει στην Γερμανία και να επιβάλλει τη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη;

Το trailer της ταινίας