Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Δημόσια διαβούλευση για το «Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Προώθηση και Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Ο τουρισμός θεωρείται σήμερα ως ένας από τους πιο δυναμικούς και ανταγωνιστικούς κλάδους της
ελληνικής οικονομίας σε διεθνές επίπεδο. Ο τομέας του τουρισμού θα αποτελέσει ένα σημαντικό μέσο ανάπτυξης για τα χρόνια που έρχονται.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί ένα σημαντικό πόλο τουριστικών δραστηριοτήτων. Το κύριο τουριστικό χαρακτηριστικό της είναι το μεγάλο εύρος των παράκτιων περιοχών της,  κυρίως αυτών της Πιερίας και της Χαλκιδικής.  Ωστόσο,  υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι τουριστικοί και πολιτιστικοί πόροι,  οι οποίοι μπορούν να συγκεντρώσουν σημαντική τουριστική ζήτηση όλο το χρόνο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιχειρεί να διαμορφώσει ένα «Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Προώθηση και Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού» στην περιοχή μας. Ωστόσο το σχέδιο αυτό θέλουμε να εμπλουτιστεί με τις απόψεις των τοπικών φορέων αλλά και του ευρύτερου κοινού.

Στόχος της διαβούλευσης είναι να γίνει γνωστό το στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και να συγκεντρώσουμε γνώμες και απόψεις για το πώς  βλέπουν οι διάφοροι φορείς το σχέδιό μας, που μπορεί να βελτιωθεί και κυρίως να μπορέσουν να αναπτυχθούν συνέργιες και συνεργασίες με άλλους φορείς στην υλοποίηση του σχεδίου και ειδικά στη χρηματοδότηση του.

Προσκαλούμε όσους φορείς αλλά και πολίτες το επιθυμούν,  να συμμετέχουν στη δημόσια διαβούλευση για το «Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Προώθηση και Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού» στην Περιφέρεια μας,  υποβάλλοντας τις προτάσεις τους και  συμπληρώνοντας τις επισυναπτόμενες φόρμες.

Η πρώτη φόρμα αφορά στη γενικότερη διαβούλευση για το  Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Προώθηση και Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού.  Η δεύτερη φόρμα αφορά στην υποβολή συγκεκριμένων δράσεων που θα συμβάλουν στην Προώθηση και Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού.

Ευελπιστούμε στη συνεργασία μαζί σας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο: 2351-351-252,  στο fax: 2351-351-111 και στο e-mail: m.nikolaou@pieria.pkm.gov.gr,  κ. Μίλτος Νικολάου αλλά και να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας: http://pieria.pkm.gov.gr, όπου είναι αναρτημένες οι σχετικές φόρμες υποβολής προτάσεων.