Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Αντισυνταγματικό το χαράτσι στη ΔΕΗ για τα ακίνητα

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....Β.ΝΟΥΛΕΖΑ
ΓΝΩΜΗ. Η ολομέλεια του ΣτΕ εκρινε οριστικά αντισυνταγματικό το χαράτσι για τα ακίνητα στήν ΔΕΗ..
Σύνταγμα τής Ελλάδας.ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
ΤΜΗΜΑ Α
Μορφή τού Πολιτεύματος.

Αρθρ. 1.1,Τό πολίτευμα τής Ελλάδας είναι Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
2.Θεμέλιο τού Πόλιτεύματος είναι η λαική κυριαρχία.
3.Ολες οι εξουσίες πηγάζουν από τόν λαό,υπάρχουν υπ΄΄ερ αυτού και τού Εθνους και ασκούνται όπως ορίζει τό Σύνταγμα.
Αρθρ.2.Ο σεβασμός και η προστασία τής αξίας τού ανθρώπου,αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση τής Πολιτείας.
2.Η Ελλάδα ακολουθώντας τούς γενικά αναγνωρισμένους κανόνες του διεθνούς δικαίου,επιδιώκει τήν εμπέδωση τής ειρήνης,τής δικαιοσύνης ,καθώς και τήν ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ τών λαών και τών κρατών.
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
Αρθρ.4.1Οι Ελληνες είναι ισοι ενώπιον τού νόμου.
5.Οι Ελληνες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη ,ανάλογα μέ τις δυνάμεις τους.
Πόσο σέβεται και εφαρμόζει αυτές τις θεμελιώδεις για τήν λειτουργία του πολιτεύματος συνταγματικές αρχές η Κυβέρνηση με τήν υπογραφή και επιβολή τών μνημονιακών νόμων και δεσμεύσεων εναντι τών δανειστών μας?
Οτα θεσπίζει υπερβολικά βάρη στούς πολίτες δυσανάλογα τών πραγματικών δυνατοτήτων τους με τήν ισοπεδωτική και αντισυνταγματική υπερφορολόγηση δέν παραβιάζεται ευθέως τό ΣΎΝΤΑΓΜΑ?
Δέν παραβιάζονται πολλαπλώς επιπλέον οι κανόνες τής ΕΣΔΑ και δεν καταπατούνται οι διατάξεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα,δεν διάγουμε περίοδο ωμής καταπάτησης αυτών και ανθρωπιστικής κρίσεως?
Οταν θίγεται βάναυσα με αυτά τα υπερβολικά βάρη τό ελάχιστο όριο αξιοπρεπεούς διαβίωσης του πολίτη,,αρθρο 2παρ.1 Συντ. και η διάταξη της ΕΣΔΑ για τήν προστασία της περιουσίας.?
Οταν μάλιστα τό Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ,βλ.ΣτΕ κρίνει οριστικά αντισυνταγματική την επιβολή του χαρατσιού για τα ακίνητα στην ΔΕΗ?
Πώς αλήθεια προστατεύεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια στήν Ελλάδα του υπέρογκου εξωτερικού χρέους και τών εθνικών παραχωρήσεων?
Γιατι να μήν προβλέπεται η εξαίρεση της πρώτης κατοικίας απο την επιβολή τού ειδικού τέλους που εισέπραττε η ΔΕΗ εκβιαστικά διακόπτωντας απο τα νοικοκυριά την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος?Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δέν δύναται να το αποπληρώσει αυτό το εκτακτο τέλος και βεβαιώνεται αναγκαστικά απειλώντας να εισπραχτεί στην ΔΟΥ.
Που βρίσκεται το Κράτος δικαίου ,γιατι το κράτος δέν σέβεται αυτές τις θεμελιώδεις αρχές και διολισθαίνει με τέτοιες εισπρακτικές μεδόδους και δυσμενή,εξοντωτικά μέτρα κάλυψης τού δημοσιονομικού κενού?
βΝουλέζας,δικηγόρος.ΑΠ.