Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑΥΜΑΣΕ στον Alpha την ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΙΟΥ
                    « Βάρκα γεμάτη ελπίδα, που μας ταξιδεύει σε ονειρεμένες  θάλασσες »  την αποκάλεσε ο Σπύρος Παπαδόπουλος      « Φωτεινή  λόγχη, μπιγμένη στο μαύρο της εποχής» τη χαρακτήρισε, ο Γιώργος Λιάνης
 Πόσα κολακευτικά λόγια δεν ακούστηκαν το βράδυ του Σαββάτου για το Δίον, τον Όλυμπο, την
Πιερία,  στην τηλεόραση του Alpha, με αφορμή την εμφάνιση της Ορχήστρας Νέων Δίου, στη γνωστή και μεγαλύτερη σε τηλεθέαση εκπομπή «ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ»
Η πολυμελής Ορχήστρα Νέων Δίου, συνοδευόμενη από την επίσης πολυμελή χορωδία του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, εντυπωσίασε ακόμα μια φορά το πανελλήνιο και όχι μόνο,( η εκπομπή μεταδίδεται δορυφορικά σε όλο τον κόσμο) και δικαίως έχει ανακηρυχτεί τα τελευταία χρόνια ως ο καλύτερος πρεσβευτής της Πιερίας.
 Τα παιδιά της ορχήστρας με την καθοδήγηση του μαέστρου Νίκου Πατρή, έπαιξαν με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία συνθέσεις μεγάλων ελλήνων δημιουργών και απεκόμισαν τις καλύτερες κριτικές, ενώ τα τραγούδια ερμήνευσαν οι γνωστοί ερμηνευτές Δημήτρης Μπάσης, Σοφία Παπάζογλου, Ζαχαρίας Καρούνης, Βασίλης Προδρόμου, Κατερίνα Ευγενικού και η δική μας Μαρίκα Φωτοπούλου.
Στο πάνελ εκπροσώπησε το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, με ιδιαίτερη σοβαρότητα αλλά και περηφάνια, ο Γρηγόρης Παπαχρήστος, «ο ηθικός αυτουργός και δημιουργός αυτού του σπάνιου οικοδομήματος » όπως είπε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής της εκπομπής, Σπύρος Παπαδόπουλος,
Ιδιαίτερη αίσθηση στην εκπομπή, έκανε η δημόσια πρόσκληση της Ορχήστρας και της Χορωδίας Δίου, από το Γιώργο Λιάνη, να συμμετάσχουν στα «ΠΡΕΣΠΕΙΑ» τις γνωστές εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο στις Πρέσπες, όπου φέτος θα είναι αφιερωμένες στο μεγάλο συνθέτη και τραγουδοποιό Βασίλη Τσιτσάνη.                                  Πρόσκληση που έγινε αποδεκτή στον αέρα από το Γρηγόρη Παπαχρήστο.
Συγχαρητήρια για ακόμα μια φορά στα παιδιά και όλους τους συντελεστές αυτού του σπουδαίου πολιτιστικού έργου που συντελείται στο Δίον.                                                                        « Οι άνθρωποι αυτοί, είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή ο Γιώργος Λιάνης, δεν είναι τυχαίοι. Έρχονται από ένα ιστορικό μέρος. Από το Δίον, τους πρόποδες του Ολύμπου. Από τα μέρη των αρχαίων Μακεδόνων. Από τις αυλές του Μεγάλου Αλεξάνδρου…»