Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΕΝΑ Πιερίας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΕΝΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
 Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και ιδιαίτερα οι Νέοι Αγρότες ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης που αναπτύχθηκε μεταξύ των μελών της Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας που συμμετείχαν στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση. Η Γενική
Συνέλευση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου 2014 στα γραφεία της ΕΝΑ Πιερίας στο παλιό Κεραμίδι.
Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Δημ. Δαλαμήτρας έκανε τον διοικητικό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε τονίζοντας πως η ΕΝΑ Πιερίας συμμετέχει στην τελευταία κινητοποίηση των αγροτών συζητά τα προβλήματα και κάνει προτάσεις προς τους αρμόδιους φορείς για την επίλυσή τους. Ήδη έχει αποστείλει δύο επιστολές με τις θέσεις της ΕΝΑ για την φορολογία των αγροτών και την τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για την καλύτερη και δικαιότερη εκτίμηση και αποζημίωση των ζημιών της αγροτικής παραγωγής.
Τα εύσημα της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών προς την ΕΝΑ Πιερίας
Η ΕΝΑ Πιερίας ανταποκρινόμενη τον μήνα Οκτώβριο του 2013, σε αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) απέστειλε συγκεκριμένα έγγραφα και αποφάσεις της προκειμένου να δημιουργηθεί το πλήρες και το νομικά και καταστατικά προβλεπόμενο αρχείο στην ΠΕΝΑ για τις ανά την Ελλάδα Ενώσεις Νέων Αγροτών που είναι μέλη της. Η αρτιότητα των εγγράφων και αποφάσεων που στάλθηκαν από την ΕΝΑ Πιερίας περιγράφεται στην συγχαρητήρια επιστολή που έστειλε ο νομικός σύμβουλος της ΠΕΝΑ προς την ΕΝΑ Πιερίας στην οποία γράφει:
«Από την θέση μου ως δικηγόρος, αισθάνομαι την ανάγκη να αποδώσω τα εύσημα στο Δ.Σ. και στον πρόεδρο της Ε.Ν.Α. Πιερίας καθώς και στους συνεργάτες τους, διότι πραγματικά μέχρι στιγμής είναι η μοναδική Ε.Ν.Α., από όσες έχω λάβει έγγραφα για το αρχείο της Π.ΕΝ.Α., που κυριολεκτικά δεν χρειάζεται καμία παρατήρηση ή παρέμβαση.
Αναφέρομαι στο ύφος, στην οργάνωση και στην πληρότητα των στοιχείων τους, από το συνοδευτικό ενυπόγραφο επιστολόχαρτο που απέστειλαν, το λογότυπό τους μέχρι και το τελευταίο πιστοποιητικό που ζήτησα. Αποτελούν υπόδειγμα και για τις υπόλοιπες Ε.Ν.Α. Αυτό αποδεικνύει ότι η συλλογική προσπάθεια και οι κατάλληλοι συνεργάτες, επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα».
Την επιστολή αυτή κοινοποίησαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΝΑ Πιερίας στα μέλη στην Γενική Συνέλευση της Κυριακής
Κοπή πίτας
Μετά την έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού της ΕΝΑ Πιερίας και την συζήτηση για τον σχεδιασμό της δράσης της ΕΝΑ τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης έκοψαν την πίτα της χρονιάς. Τυχερός ήταν ο Νταούκας Αστέριος. Στην Γεν. Συνέλευση της ΕΝΑ παραβρέθηκε ο Ειδικός Συνεργάτης της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Δημ. Ρουκάς.