Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου ολοκλήρωσε νωρίτερα στην βουλή το έγκλημα σε βάρος του πολίτη με την κύρωση επανέναρξης των έργων στους αυτοκινητόδρομους από τις εταιρείες παραχωρησιούχους.

Έτσι καταβάλλονται στις εταιρείες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ως ποινικές ρήτρες για τις καθυστερήσεις ως ευθύνη δήθεν του δημοσίου,  ως αποζημιώσεις για αρχαιολογικά, απαλλοτριώσεις κλπ.Πλέον 60%-65% του συνόλου του κόστους  των έργων θα είναι δημόσιο χρήμα.Το δημόσιο πλέον εγγυάται για τα δάνεια και όχι οι ίδιες οι εταιρείες.
Εκχωρείται το μερίδιο του δημοσίου από τα διόδια στους παραχωρησιούχους όταν θα υπάρχει απώλεια εσόδων λόγω μείωσης της κίνησης.Δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική δέσμευση των παραχωρησιούχων για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων ούτε καν για την επανεκκίνηση τους.
Ο νομος Πιεριας για μια ακόμα φορά βγαίνει "λαβωμένος" απο τις νεες συμβάσεις,μιας και τα διόδια της αμαρτωλής σύμβασης του 2007 εξακολουθούν να παραμένουν στον νομό μας, παρά την καθολική αντίθεση όλου του Πιερικού Λαού. Η Πιερία των 4 κυβερνητικώ βουλευτών,των  κυβερνητικών Δημάρχων,της κυβερνητικής αντιΠεριφερειάρχη  δείχνει ανήμπορη για μια ακόμα φορά να δώσει λύσεις που θα είναι συμφέρουσες στον Λαό της.
Επιτέλους ας αντιληφθούν οι κυβερνώντες και οι τοπικοί τους παράγοντες, οτι με τις αλλοπρόσαλλες και "υπάκουες" αποφάσεις τους στα εργολαβικά συμφέροντα, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την Πιερία σε μαρασμό.

Το γραφείο τύπου της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας