Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Στις 22 Οκτωβρίου εκδικάζεται η έφεση Παπαγεωργόπουλου

Στις 22 Οκτωβρίου 2013 θα εκδικαστούν από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο οι εφέσεις που υπέβαλαν για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον δήμο Θεσσαλονίκης ο πρώην
δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γγ του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και ο υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας, Παναγιώτης Σαξώνης, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό, στις 27 Φεβρουαριου, καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη.
Την ίδια μέρα θα συνεκδικαστούν οι εφέσεις των δύο πρώην διευθυντών της Ταμειακής Υπηρεσίας, στους οποίους επιβλήθηκε πρωτόδικα ποινή κάθειρξης 10 και 15 έτών αντίστοιχα.
Σε ό,τι αφορά τον χρόνο για τον οποίο ορίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ο δικηγόρος υπεράσπισης του κ.Παπαγεωργόπουλου Δημήτρης Τσάκος τόνισε στη  Voria.gr ότι  «ο χρόνος προσδιορίστηκε κατά την τήρηση και κατ' επιταγή του νόμου για υποθέσεις σχετικές με αιρετούς». Επιπλέον, ο κ.Τσάκος δηλώνει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη, προσθέτοντας ότι ίδιος θα υπερασπιστεί την αθωότητα του κ.Παπαγεωργόπουλου, προσδοκώντας προφανώς σε μία εντελώς διαφορετική απόφαση από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Ο πρώην δήμαρχος, σε διαδοχικές επιστολές του από τη φυλακή, εξακολουθεί να υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση υπεξαίρεσης 18 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου, κάνοντας λόγο για άδικη σπίλωση του ονόματός του και για καταδίκη του χωρίς το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του. Στις τελευταίες επιστολές του μάλιστα έχει παρουσιάσει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, όπως υποστηρίζει, καταδεικνύεται ότι η υπεξαίρεση στα ταμεία του δήμου είχε αρχίσει πριν ο ίδιος εκλεγεί δήμαρχος.

Πηγή:Voria


http://www.parapolitika.gr/