Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΜΕΤΑΛΙΣΤ-ΠΑΟΚ 1-1 "Τον... τιμώρησε και η τύχη του!"

Η πρόκριση χάθηκε στην άδεια Τούμπα αλλά στο Χάρκοβο ο ρέφερι Μέγιερ... αποτελείωσε τον ΠΑΟΚ που τουλάχιστον δεν έχασε από την Μέταλιστ(1-1).
Βασικοί ''Σάλπι'' και Ολίσε!
Το πάλεψε μέχρι και την τελευταία στιγμή και τελικά τα κατάφερε. Παρά το πρόβλημα που
αντιμετώπιζε, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης βρέθηκε στις αρχικές επιλογές του Χουμπ Στέφενς, ο οποίος άφησε στον πάγκο τον Αθανασιάδη, προτιμώντας τον Ολίσε... ποντάροντας στην ταχύτητα του Αφρικανού εξτρέμ.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Χακόμπο, αριστερό μπακ ο Λίνο, δεξί ο Κίτσιου και ο Κατσουράνης με τον Βίτορ δίδυμο στα στόπερ. Τζιόλης και Λάζαρ τα αμυντικά χαφ, σε ελεύθερο ρόλο ο Λούκας. Δεξί ''φτερό'' ο Ολίσε, αριστερό ο Γεωργιάδης και στην κορυφή της επίθεσης ο ''Σάλπι''.
Ακίνδυνος και... αδικημένος!
Ο ΠΑΟΚ όσο και να ήθελε, απλά δεν μπορούσε. Η Μέταλιστ έκανε ένα ιδανικό παιχνίδι, έχοντας να διαχειριστεί το 2-0 του πρώτου αγώνα. Δεν ''κλείστηκε'' αλλά δεν πήρε και ρίσκα, ώστε να αφήνει χώρους τους οποίους ήθελε να εκμεταλλευθεί ο ''δικέφαλος'' με την ταχύτητα των Ολίσε, Γεωργιάδη και Σαλπιγγίδη. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν τις μεγάλες φάσεις στο 4' και το 28' με Σόσα και Ντιέγκο Σόουζα, με τον ΠΑΟΚ να μην έχει το κάτι παραπάνω στο παιχνίδι του, ώστε να μπορέσει να απειλήσει.
Παρόλα αυτά, η ομάδα του Στέφενς θα μπορούσε να πλησιάσει στο θαύμα της ανατροπής εάν ο Γερμανός ρέφερι, Μέγιερ, έδινε το πέναλτι στην ανατροπή του Λούκας από τον Ντισλιένκοβιτς στο φινάλε του πρώτου μέρους. ''Έκλεισε'', όμως, τα μάτια και επί της ουσίας στέρησε τις όποιες ελπίδες είχε ο ΠΑΟΚ.
Τουλάχιστον δεν έχασε
Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο. Ο ΠΑΟΚ δεν... ξεθάρρευε, οι Ουκρανοί είχαν το παιχνίδι στα μέτρα τους και τα λεπτά περνούσαν. Οι Ουκρανοί, πάντως, συνέχισαν να είναι απειλητικοί και στο 72' ο Μπλάνκο, εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια της ''ασπρόμαυρης'' άμυνας και έξω από την περιοχή έβαλε τέλος στις ελπίδες της ελληνικής ομάδας. Ο ΠΑΟΚ το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει στο 83' με τον Νέτσιντ, ο οποίος πέντε λεπτά αργότερα θα μπορούσε να βάλει... φωτιά στο παιχνίδι αλλά η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα άουτ.
MAN OF THE MATCH: Μπλάνκο. Ο βραχύσωμος Αργεντινός έκανε πολύ καλό παιχνίδι, το οποίο... πιστοποίησε με το γκολ στο 72', το οποίο και ''τσέκαρε'' το εισιτήριο της πρόκρισης για την Μέταλιστ.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Νέτσιντ. Ο Τσέχος επιθετικός μπήκε στο 82' και ένα λεπτό αργότερα κατάφερε ότι δεν μπορούσαν οι συμπαίκτες του. Με ένα πολύ καλό τελείωμα ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ το παιχνίδι. Στο 89' είχε μία πολύ καλή κίνηση στη πλάτη της άμυνας αλλά η κεφαλιά του έφυγε άουτ.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Το ρίσκο που δεν πήρε ο Στέφενς. Πήγε το ματς πολύ πιο συντηρητικά από ότι θα περίμενε κανείς, υπολογίζοντας το 2-0 της Τούμπας. Ακόμη και όταν ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο και δεν του έβγαινε στο γήπεδο το αρχικό πλάνο, δεν είχε εναλλακτική στρατηγική. Άργησε να κάνει την πρώτη κίνηση. Στο 67' τον Αθανασιάδη αντί του Σαλπιγγίδη. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ του Μπλάνκο και... τέλος.
Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στην αμυντική συμπεριφορά του ΠΑΟΚ στη φάση του γκολ του Μπλάνκο. Ο Αργεντινός άσος έξω από την περιοχή είναι αμαρκάριστος. Για την ακρίβεια υπάρχει μαρκάρισμα αλλά με τα... μάτια. Παίρνει τα βήματα που πρέπει, «οπλίζει» και στέλνει την μπάλα στο πλεκτό του «δικεφάλου».
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά εάν ο Μέγιερ καταλόγιζε την εσχάτη των ποινών στην ανατροπή του Λούκας. Δεν το έκανε και κάπου εκεί μπήκε τέλος στη... σεμνή τελετή.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το 2-0 της Τούμπας έκανε τα πράγματα πολύ δύσκολα για τον ΠΑΟΚ αλλά στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Η ομάδα του Στέφενς, όμως, δεν το πίστεψε και πολύ ενώ το πέναλτι που δεν έδωσε ο Μέγιερ τον... αποτελείωσε. Πλέον στο μόνο που μπορεί να ελπίζει ο '' δικέφαλος'' είναι να επιβληθεί αποκλεισμός από την ΟΥΕΦΑ στη Μέταλιστ για το ''αμαρτωλό'' παιχνίδι με την Καρπάτι το 2008. Την ερχόμενη Τρίτη θα ξέρουμε...


Διάβασε περισσότερα στο: Τον... τιμώρησε και η τύχη του! | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook