Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Εναρκτήρια Εκδήλωση του έργου «microSTARS»



Στη δημιουργία μιας βιώσιμης δομής παροχής Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης (BDS-Business Development Services) στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδος-Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) που θα υποστηρίξει τους νέους
επιχειρηματίες και θα διευκολύνει την ίδρυση και ανάπτυξη των start ups στην κατεύθυνση ενίσχυσης της παραγωγικότητας, της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς τους, αποσκοπεί το έργο «Επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της διασυνοριακής περιοχής» με ακρωνύμιο «microSTARS» του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA «Ελλάδα – Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013».

Στο πλαίσιο αυτό, το Κέντρο Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ)με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Κιλκίς, πραγματοποιεί ανοικτή εκδήλωση προς το κοινό την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς (Στενημάχου 2, Κιλκίς).

Οι συμμετέχοντες φορείς του έργου «microSTARS» είναι το Κέντρο Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) ως επικεφαλής εταίρος και ο φορέας Microcredit Foundation Horizonti από την ΠΓΔΜ.

Στην εκδήλωση στελέχη του ΚΕΠΑ και του Δικτύου SES-Net,  καθώς και εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό θα παρουσιάσουν την πιλοτική λειτουργία του Κέντρου Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης προς όφελος των επιχειρήσεων και των ανέργων στο Νομό Κιλκίς, καθώς και τη διαδικασία παροχής μικρο-χρηματοδοτήσεων (microfinance) στους δυνητικούς δικαιούχους που θα επιλεγούν στο πλαίσιο του έργου.

Επίσης θα υπογραφούν μνημόνια συνεργασίας μεταξύ του ΚΕΠΑ με το Δίκτυο SES-net και του ΚΕΠΑ με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας.  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί, αλλά και να υποβάλει ερωτήσεις σχετικά με τις μικρο-χρηματοδοτήσεις και τη λειτουργία της δομής του κέντρου BDS στο Νομό Κιλκίς.

Το έργο «microSTARS» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδος και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Περιοχή εφαρμογής του έργου είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Κιλκίς για την Ελλάδα και η Περιφέρεια της Πελαγονίας (Μπίτολα και Πρίλεπ) για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το δείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Έργου στη διεύθυνση www.microstarsproject.eu ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς στο τηλ. 2310-252336/ e-mail: contact@microstarsproject.eu.
   
Εναρκτήρια εκδήλωση του έργου “microSTARS”
Tετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016, Αίθουσα Επιμελητηρίου Κιλκίς


18.00-18.30 Προσέλευση - Εγγραφές


18.30-18.45 Χαιρετισμοί

Νικόλαος Ευθυμιάδης, Πρόεδρος Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης  (ΚΕΠΑ)
Παύλος Τονικίδης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κιλκίς


Ομιλίες

18.45-19.00 «Παρουσίαση του έργου  ’’microSTARS’’ στο πλαίσιο του Διασυνοριακoύ προγράμματος IPA «Ελλάδα-πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013».
                          Ωφέλειες για το Νομό Κιλκίς».
Νεοκλής Στάμκος, Υπεύθυνος  Έργου, ΚΕΠΑ

19.00-19.15 «Παροχή μικροχρηματοδοτήσεων στο πλαίσιο του έργου ’’microSTARS’’ με τη συμβολή    του SES-net»
                            Παναγιώτης Τουρναβίτης, Γενικός Διευθυντής της Συνεταιριστικής Καρδίτσας, Εκπρόσωπος  Δικτύου SES-net

19.15-19.35  «Υπηρεσίες Επιχειρηματικής Ανάπτυξης (BDS) – Καλές πρακτικές».
Piotr Korynski, Εμπειρογνώμονας, Microfinance Centre (MFC)

19.35-19.50 «Μικροπιστώσεις και σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας».
Artur Munteanu, Εμπειρογνώμονας, Microfinance Centre (MFC)


19.50-20.10 Συζήτηση Κοινού

20.10-20.20 Υπογραφή μνημονίων συνεργασίας  μεταξύ ΚΕΠΑ και Δικτύου SES-net & ΚΕΠΑ-     Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας.

20.20 Συμπεράσματα - Κλείσιμο




Η είσοδος είναι ελεύθερη