Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΕΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ( ΜΕΚΑΝ )

Πιερικό Μέτωπο Κοινωνικής Αντίστασης
(ΜΕ.Κ.ΑΝ)
Ο δρόμος των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, που επιμελώς μας οδηγούν την
τελευταία 5ετια ,τα συστημικά κόμματα ΠΑΣΟΚ -ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ μαζί με τους δορυφόρους τους ΠΟΤΑΜΙ – ΔΗΜΑΡ - Ένωση Κεντρώων, έχουν φέρει τον λαό μας σε πρωτοφανείς καταστάσεις ανέχειας και τη χώρα οικονομικά κατεχόμενη και υποταγμένη στις απαιτήσεις ντόπιων και ξένων συμφερόντων .
Το τραπεζικό σύστημα είναι αυτό, που ξεκάθαρα πλέον, έχει στα χέρια του την εξουσία. Η Εθνική μας ανεξαρτησία και η λαϊκή κυριαρχία έχουν παραδοθεί στο “βωμό της δόσης”. Τα μνημονιακά κόμματα λειτουργούν ως διορισμένοι διαχειριστές ξένων τοκογλυφικών συμφερόντων . Η νομισματική ένωση και το ευρώ, είναι αναμφισβήτητα, το μεγάλο όπλο στα χέρια των τοκογλύφων τραπεζιτών που βλέπουν τα σχέδια τους να πραγματοποιούνται ακόμη καλύτερα με την κυβέρνηση της δήθεν Αριστεράς. Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους βουλευτές και τα μεγαλοστελέχη του, έχουν επιδοθεί σ έναν αγώνα εξυπηρέτησης αυτών των συμφερόντων, αφού η ρήξη και η αντίσταση που περίμενε ο Λαός μετά το γενναίο ΟΧΙ, έγινε σε μια νύχτα ΝΑΙ σε όλα, για χάρη της εξουσίας. Ζούμε σε καθεστώς κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος. Με τι διαδικασία του κατεπείγοντος εισάγονται στη Βουλή και ψηφίζονται σε μια νύχτα από τους βουλευτές, (“αδιάβαστοι πιάνονται στον ύπνο”), Νομοσχέδια, που παραδίδουν τη χώρα στους δανειστές και υποθηκεύουν κάθε περιουσιακό της στοιχείο για δεκαετίες.
Τι είναι, το Πιερικό Μέτωπο Κοινωνικής Αντίστασης (ΜΕ.Κ.ΑΝ) “Είναι γέννημα της ανάγκης, γέννημα των σκληρών και άδικων πολιτικών που εφαρμόζονται “ . Η Ιστορία, οι Αγώνες για Ελευθερία και η Αντίσταση του λαού μας ,είναι αυτά που μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν. Οργανώνουμε μορφές αγώνα κατά της οικονομικής κατοχής που έχει επιβληθεί στη χώρα και το λαό της και για ανατροπή κάθε σχεδίου υφαρπαγής Δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας από ξένα φανς .
Τα κύρια μέτωπα του αγώνα μας είναι:
Ø  Πλειστηριασμοί κατοικιών – μικρών επιχειρήσεων - αγροτικής γης
Ø  Χαράτσια και Φοροεξόντωση ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών.
Ø  Αντίσταση στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας και των κοινωνικών αγαθών (ρεύμα – νερό – εθνικές οδοί κ.α.).
Ø  Η προάσπιση της Δημόσιας Παιδείας – Υγείας και κοινωνικής ασφάλισης.
Θεωρούμε ότι ο ελληνικός λαός έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια, βίαιη και αναγκαστική μείωση του βιοτικού επιπέδου του ,αφού κουρεύτηκαν μισθοί και συντάξεις με ταυτόχρονη αύξηση των φόρων και την προσθήκη χαρατσιών. Υποθηκεύτηκε δηλαδή το 50% -ίσως και παραπάνω- του εισοδήματος των Ελλήνων για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, με πάνω από 130 δις ευρώ.
Γι΄ αυτό και απαιτούμε κούρεμα όλων των δανείων, ίσο με το κούρεμα που υπέστη το βιοτικό μας επίπεδο.
<<ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ>>
Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ για Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία είναι καθήκον όλων μας.
ΜΑΖΙ ΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ - ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ