Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Μάνια Βλαχογιάννη ft. AURAL FRAGMENT, Κωνσταντίνος Παπουτσής - "Time Trap"



ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ : Μάνια Βλαχογιάννη ft. AURAL FRAGMENT, Κωνσταντίνος Παπουτσής
ΤΙΤΛΟΣ : "Time Trap"
. . .

. . .
Τρεις δημιουργοί της FM Records, η Μάνια Βλαχογιάννη (ερμηνεύτρια, πιανίστα, συγγραφέας και στιχουργός), ο Κωνσταντίνος Παπουτσής (συνθέτης ορχηστρικής μουσικής) και  ο AURAL FRAGMENT (συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής και τεχνικός ήχου)  ενώνουν τις καλλιτεχνικές δυνάμεις τους σε μια ιδιότυπη μουσική συνεργασία.
Η Μάνια Βλαχογιάννη, διπλωματούχος πιάνου του Εθνικού Ωδείου Αθηνών σε ηλικία 17 ετών, με Άριστα παμψηφεί, Α' βραβείο και Αριστείο εξαιρετικής επιδόσεως και του Richard Strauss Konservatorium (Μόναχο), σπούδασε παράλληλα  Μονωδία και Musical Theater Performance,  φοίτησε στη Musikhochschule της Δρέσδης και στη Δραματική Σχολή του H.D.Trayer, ενώ ολοκλήρωσε τα δύο πρώτα έτη της Νομικής Σχολής Αθηνών.
Συμμετείχε σε περισσότερες από 160 μουσικοθεατρικές παραστάσεις σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία. Διετέλεσε Υποδιευθύντρια της Κρατικής Μουσικής Σχολής Sing und Musikschule Garching (Μόναχο), όπου μεταξύ άλλων σκηνοθέτησε Musicals για παιδιά και νέους. Σήμερα ζει στην Αθήνα, συνεργάζεται στενά με το Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Πορτοχελίου και εμφανίζεται σε θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις.
Το βιβλίο της Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ, που κυκλοφόρησε τον Μάιο 2015 από τις εκδόσεις Νόηση, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης ως λιμπρέτο για το συνθέτη Balsam7teen, ώστε να συνθέσει τη μουσική για το ομώνυμο θεατρικό μιούζικαλ.
Από το 2013 μέχρι σήμερα κυκλοφορούν ψηφιακά πέντε δισκογραφικές δουλειές της:  Όταν μιλάνε οι αισθήσεις (ft. Βασίλης Ασημακόπουλος) και Στιγμές, σε στίχους δικούς της και μουσική Balsam7teen, το άλμπουμ Manja - A Musical Dream (ft.Βασίλης Ασημακόπουλος), το E.P Θα ’σαι δίπλα μου εσύ, σε στίχους/μουσική Φ. Πατίρη και το άλμπουμ  Mythos 90: Mikis Theodorakis από τους AURAL FRAGMENT και την FM Records.
Κωνσταντίνος Παπουτσής σπούδασε πιάνο, βιολί, αρμονία, ενοργάνωση και αντίστιξη. Άρχισε να γράφει μουσική και τραγούδια σε ηλικία 16 ετών και να συμμετέχει σε μουσικούς διαγωνισμούς εντός και εκτός Ελλάδας Το 1998 έκανε τη μουσική επένδυση σε δυο θεατρικές παραστάσεις για το Θέατρο Σερρών. Το 2011 και 2012 συμμετείχε σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό σύνθεσης και τραγουδιού καταλαμβάνοντας την 8η και 2η θέση αντίστοιχα ενώ ήταν υποψήφιος στον εθνικό διαγωνισμό του Βελγίου για την επιλογή του τραγουδιού εκπροσώπησης του στην Eurovision. Το 2013 σε διαγωνισμό σύνθεσης απέσπασε το 2o βραβείο στην κατηγορία  Κινηματογραφική Μουσική με το κομμάτι  Ασημένια λίμνη και το 2ο βραβείο στην κατηγορία Ηλεκτρονική Μουσική με το κομμάτι Time Trap. Το 2014 κυκλοφόρησε από την FM Records η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο Silver Lake που περιλαμβάνει τα οργανικά κομμάτια Rainy day, Silver Lake και Time Τrap. Τα κομμάτια αυτά περιέχονται και σε άλλα συλλεκτικά albums.  Τον Μάιο 2014 ανέβασε την μουσικοχορευτική παράσταση Ταξίδι στην Ασημένια   λίμνη, που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Σερρών.
Την ίδια χρονιά συμμετείχε στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό για Συνθέτες & Σολίστ της Ορχήστρας Δωματίου της Νέας Υόρκης (Respighi Prize).
Κομμάτια του έγιναν επίσης μουσική επένδυση σε ντοκιμαντέρ σχετικά με τη λίμνη Κερκίνη.

Το 1996 ο Γιώργος Λαζάρου (AURAL FRAGMENT), συνθέτης, παραγωγός και τεχνικός ήχου, ξεκινάει το ταξίδι του στην ηλεκτρονική μουσική.
Επηρεασμένος από καλλιτέχνες του συγκεκριμένου χώρου συνδέει  διαφορετικά ακούσματα και μουσικούς δημιουργώντας έναν ξεχωριστό ήχο, δηλαδή ένα ακουστικό θραύσμα (AURAL FRAGMENT).
Οι AURAL FRAGMENT έχουν ήδη πέντε ψηφιακές κυκλοφορίες στην FM Records: τα album Landscapes Part I, ΙΙ, ΙΙΙ & Return to Space Part I  και το  album  Mythos 90: Mikis Theodorakis, μια σύγχρονη ματιά σε μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές του μεγάλου συνθέτη.
. . .
Tracklisting:
1. Time Trap (Electro Opera)
2. Time Trap (Remix Version)

Electro Remix - Eνορχήστρωση - Μίξη - Mastering: AURAL FRAGMENT
Συνθέτης: Κωνσταντίνος ΠαπουτσήςΣτιχουργός: Μάνια Βλαχογιάννη
. . . 
Κατεβάστε ψηφιακά το "Time Trap":
Ακούστε ψηφιακά το "Time Trap":
Μάθετε περισσότερα για τους Μάνια Βλαχογιάννη και το "Time Trap":